IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Когато вкараха чиповете за животните, самите гърци казват - на вас българите ще ви дадем електрониката да правите.

На нас гърците само земеделие/животновъдство ни стига

П.П. Пак цитирам по памет едно момиче, което доста години беше живяла там. Трудно може да се измисли подобно нещо, ако не е било истина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Напротив - абсолютно прав е :
      - масово гърците вземаха субсидии за маслинови гори....накои от които пластмасови ..
      - всеки спортист (дори от незнаен спорт и от "аматьорска лига") след прекратяване на спортната кариера се назначаваше като офицер в армията им .... и се пенсионираше като такъв ...
      - държавните чиновници вземаха огромни заплати, като някои от тях дори не са виждали работното си място (познавам такъв) ...
      С горните три точки обхванах 90% от работоспособното им население ..
      За маслиновите гори бяха измислили чадъри, които са нарисувани като дърво и когато ги снимат отгоре ( понеже ЕС искат доказателство, когато отпускат кинти ) - им даваха опънати чадъри вместо маслинов масив.

За земеделието им съм чел такива чудеса, че не са за разправяне. Или как няколко села се събират и примерно имат 1000 овце всичките + 100 крави.

Като тръгнат проверките овцете и кравите са в едното село. После водят проверяващите на сиртакис и узос, а през това време камиони извозват добитък в другото село, където на следващия ден започва проверката и ги броят пак.

И така едни и същи глави добитък са ги осребрявали по над 10-20 пъти по документи.

Нали Гейропа плаща - к'во им пука

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
        Бат Маранди, тука не си прав - раздавани са ама само на партийни функционери и държавни служители които са пак такива... ма то и в БГ е така само дето са по-малко те там за това са толокЗ запалени по политиката - да не мислиш че е от гол ентусиазъм?
        Ами, виж колко им е администрацията и ще видиш, че вероятно момчето не ме е излъгало. То всяка втора къща там е администрация

Седем години изкара там и не виждам смисъл за какво да ме лъже, а този коментар стана съвсем случайно, който даде за пример. Говорихме за други неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
          Бат Маранди, тука не си прав - раздавани са ама само на партийни функционери и държавни служители които са пак такива... ма то и в БГ е така само дето са по-малко те там за това са толокЗ запалени по политиката - да не мислиш че е от гол ентусиазъм?
          Напротив - абсолютно прав е :
          - масово гърците вземаха субсидии за маслинови гори....накои от които пластмасови ..
          - всеки спортист (дори от незнаен спорт и от "аматьорска лига") след прекратяване на спортната кариера се назначаваше като офицер в армията им .... и се пенсионираше като такъв ...
          - държавните чиновници вземаха огромни заплати, като някои от тях дори не са виждали работното си място (познавам такъв) ...
          С горните три точки обхванах 90% от работоспособното им население ..
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Говорил съм с българи, бачкали там дълги години и те казват точно същото.

Буквално са ходели от врата на врата да раздават кинти на ръка, при всяко отпускане на средства от ЕС по програма Х.

Питах един местен политик същото: Защо в Гърция, когато се отпуснат средства и те стигат до хората, а в БГ само чета за тях по вестниците?

Не познавам човек, който да е получил дори едно ойрос от някоя програма.

Оня ме изгледа все едно съм смахнат какво го питам. Затова му го повторих, че на 300 км оттук се раздават пари на ръка от врата на врата. Защо в БГ това го няма?

И накрая му направих превод: Че там крадат, ама ги дават на хората, а тук крадат само 200 души и не пускат един цент да стигне до 'орицата

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              50 милиарда разделени на 10 милиона да по 5000 евро на калпак, макар че децата нямат лични карти и трябва да бъдат изключени. Говоря ти какво искат и какво ще им бъде дадено, а не че имат 300 милиарда дето им викат взети в заем , а всъщност откраднати , разпределени и изнесени в по "хубави" държави.
              Говорил съм с българи, бачкали там дълги години и те казват точно същото.

Буквално са ходели от врата на врата да раздават кинти на ръка, при всяко отпускане на средства от ЕС по програма Х.

Питах един местен политик същото: Защо в Гърция, когато се отпуснат средства и те стигат до хората, а в БГ само чета за тях по вестниците?

Не познавам човек, който да е получил дори едно ойрос от някоя програма.

Оня ме изгледа все едно съм смахнат какво го питам. Затова му го повторих, че на 300 км оттук се раздават пари на ръка от врата на врата. Защо в БГ това го няма?

И накрая му направих превод: Че там крадат, ама ги дават на хората, а тук крадат само 200 души и не пускат един цент да стигне до 'орицата

Коментар

• marandi

50 милиарда разделени на 10 милиона да по 5000 евро на калпак, макар че децата нямат лични карти и трябва да бъдат изключени. Говоря ти какво искат и какво ще им бъде дадено, а не че имат 300 милиарда дето им викат взети в заем , а всъщност откраднати , разпределени и изнесени в по "хубави" държави.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Те искат по над 5000 евро на човек подарък "заем". Защо направо не ги разпределят на калпак тези пари, ще има голям ефект ще бъде много по справедливо. За всяка гръцка лична карта по над 5000 евро подарък да кажем за притежателя и.
                  15к ойрос е стартовия заем, когато се появи гръцки паспорт на някой киндер. Грешни са ти цифричките.

И така в наши дни на всеки т.нар. "грък" се пада средно по 50к евракис борч. Т'ва нещо редовно се използва като аргумент да ни се присмиват колко сме "бедни", щото те явно не правят разлика между дълг и активи

П.П. Преди да влезем в ЕС един грък ме светваше какво било предимството на гръчкия паспарт.

Забележка: Пиша гърци в кавички, защото то няма такива отдавна: Има албански арнаути, които са основното население на Атина през 1822г, когато се освобождават от Османска империя.

БГ комунетата естествено не ги знаят тия неща и не спират да чупят тъпомерите в стил Съня ( тя )

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola_D Разгледай мнение
                    Еврака ще стане много скъп по гречките територии. Ще го купуват на черно, както ние едно време долара. И ще можем да правим чейнч с гърчолята.
                    Ще се върнем към романтичните времена на Влади Въргала. Като не можем друго. Дори един от олигарсите от тези среди произхожда.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                      Ударни мерки за развитие? Я дай идеи, вие комунистите сте по идеите, как да стане?
                      Как точно да накараме един грък да работи. Не да ходи на работа, а да работи, сещаш ли се - едно такова нещо дето правиш нещо полезно за други хора, готови да дадат парите си за него.
                      Не държавни хранутници и тем подобни паразити.
                      Етиопските мангали само БГ империя ги оправяше навремето.

Спрат ли да ни плащат данъка, че ги пазим, веднага е следвала разходка до Константинопол и меките китки са почвали с лафчетата: Ама, ние се базикахме, бре. Ето, данъка.

Нашите, па кротко им думали: Вече стана по две данъка. Следващия път като ни разходите дотук, ще стане по още две и така

Коментар

• Идеите не социализъма са ясни. Всички равни в блатото на мизерията.
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          мерси от такива подаръци и заеми
                          Не знам още какво е сложено на игралната маса, но ако няма ударни мерки за развитие ...Гърция задълбава по вече начертаната дотук спирала надолу, ако ще и 100млрд заеми да й дадат
                          И какви мерки за развитие предлагаш? За мен по-разумната алтернатива е да не се вдигат данъците за сметка на много по-сериозно окастряне на разходите и тотална дерегулация на трудовият пазар, но така не се печелят избори и референдуми...

Коментар

мерси от такива подаръци и заеми
                            Не знам още какво е сложено на игралната маса, но ако няма ударни мерки за развитие ...Гърция задълбава по вече начертаната дотук спирала надолу, ако ще и 100млрд заеми да й дадат
                            Ударни мерки за развитие? Я дай идеи, вие комунистите сте по идеите, как да стане?
                            Как точно да накараме един грък да работи. Не да ходи на работа, а да работи, сещаш ли се - едно такова нещо дето правиш нещо полезно за други хора, готови да дадат парите си за него.
                            Не държавни хранутници и тем подобни паразити.

Коментар

Поставяш врата в полето

Някои действия и за мен са трудно разгадаеми, а и още си стоят съмненията ми, които написах и тук на 27ми юни,когато коментирах причините и случките, преди решението за референдум...както и един странен на пръв поглед отговор на Меркел, който даде на пресконференция този ден ...написах, че според мен има игра И от двете страни ...заедно ... Засега не съм видяла нещо, което категорично да отхвърли съмненията ми

И все пак, картината е доста по-голяма и не са само мерките на масата.

Макар, това което видях за бизнеса е ....смазващо и не предполага оптимизъм, който е изключително важен за растеж. ... Впрочем, включени са и нарастване на данъците за корабостроителниците...
                              Мерките за пенсиите също не са по-малки от тези на 25.06
                              Възрастта за пенсиониране нараства постепенно от 62 до 67 през 2022-ра
                              и т.н ...нямам време да се разпростирам
                              Ципрас и Варуфакис от самото начало обещаваха неизпълними неща. Политиката е мръсен бизнес и е трудно да излезеш чист. Сигурен съм че и Шойбле и Меркел не са утринна роса, но държат козовете и те решават.

Коментар

• Алоо, къде сте, червени монахини? Не знаете ли, че бат ви Ленин не е обичал поповете.
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X