IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    няма време до вноската на 30 юни....за МВФ, които са доста бесни на ципрата и варуфакис и няма да са склони на отсрочка

излиза, че ако няма фалит парите за МВФ трябва да ги плати ЕВРОПА по незнам каква си схема -- сигурно от фонда за стабилност.

това как ще го обяснят на гражданите на финландия,словакия,австрия,германия и тн..
    Преди около седмица те пласираха една извънредна емисия 1,5 или 1,6 ?? и то при не чак толкова драматична доходност, но напълно естествено само те си знаят предназначението

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      няма време до вноската на 30 юни....за МВФ, които са доста бесни на ципрата и варуфакис и няма да са склони на отсрочка

излиза, че ако няма фалит парите за МВФ трябва да ги плати ЕВРОПА по незнам каква си схема -- сигурно от фонда за стабилност.

това как ще го обяснят на гражданите на финландия,словакия,австрия,германия и тн..
      Що си мисля, че няма да могат, да им го обяснят много добре..
      М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• няма време до вноската на 30 юни....за МВФ, които са доста бесни на ципрата и варуфакис и няма да са склони на отсрочка

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• “Eurogroup ends. Work continues. Institutions assess proposals,” Finland’s Finance Minister Alexander Stubb says on Twitter.

Коментар

• Greece Developments Positive Although Parliament an Obstacle: DB
            By Deborah L Hyde
            (Bloomberg) -- Latest Greek proposals, as reported in the press, suggest a material change in stance by the country’s govt and things are moving closer to a last-minute deal, George Saravelos, Deutsche Bank analyst writes in client note.
            It will remain a major challenge for Tsipras to successfully pass a potential agreement through parliament given reports of dissent within his Syriza party
            A loss of support from fewer than thirty parliamentarians may force a change in coalition to include PASOK and To Potami
            More substantial losses would require the support of New Democracy, opening up the possibility of broader changes or a referendum
            Likely Tsipras would first attempt to obtain approval
            from SYRIZA’s Central Committee before bringing an agreement to parliament; if that fails, a referendum would likely be called
            ECB response also key as could continue to finance Greece’s banks if the domestic political approval process is moving in the right direction
            Unclear if the central bank would be willing to raise
            t-bill issuance limit enough to facilitate payment to the IMF
            NOTE: Greek optimism tempered by finance chiefs as plan sows confusion

Коментар

• 7 min ago

The eurogroup meeting has ended, after barely an hour.

That strongly suggests that very little progress has been made on the latest Greek proposals; so EU leaders won’t be in a position to sign off a deal at tonight’s summit.

A press briefing should start shortly, so we’ll find out exactly what happened soon enough.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                Нормално. Гръцкият кабинет не иска да има споразумение и непрекъснато си правят майтап с кредиторите или поне аз оставам с такова впечетление. Въпросът е какво целят и какво точно ще обясняват на електората си, като въведат капиталов контрол и кат свършат парите за заплати и пенсии?
                Аз вече буквално не знам какво точно искат гърците.
                Отпъждам мисълта, че искат да извършат ритуално самоубийство и целта им е да накарат моралните подбудители да изпитат интензивно чувство на вина при вида на изстиващото тяло.
                Със сигурност има рационални мотиви, но само те си знаят план Б и сметките по него.

Междувременно излизат данни за "работата става дебела".
                Питам се, защо след като се даваха положителни сигнали тази сутрин, буквално половин час след събирането на финансовите министри, се стига до разрив. Само заради едното приличие няма да преведа на човешки език, какво значат думите на Шойбле. Шефовете ще се присъединят в Брюксел едва довечера, можеха малко да изчакат, можеха да оставят решението на тях.
                Както си мислехме, че има сделка, така сега се случват разни неща, от които излиза, че вероятно сделка въобще не е можело да има???

На най-ме впечатли
                това
                Някак в назидателна поза излиза инфо за този План в три фази, който има за цел да превърне еврозоната в нещо различно от това, което е сега.
                Още не съм го чел.
                Спрях дотук и ми стана ясно: Darin bekräftigen sie: „Der Euro ist mehr als nur eine Währung. Er ist ein politisches und wirtschaftliches Projekt.“
                Еврото е нещо повече от само една валута. То е политически и стопански
                проект.

Предстоят интересни времена и придвижване на различни скорости.
                Опасявам се, че повредената бг скоростна кутия ни обрича да си останем на първа скорост.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                  Добре, това евро на 1.14 някой може ли да го обясни? Гърците е ясно, че са заминали... Седим на кеш, гледаме мача, но тия нелогични движения не ги разбирам.
                  за да оформи връх трябва първо мечките да се отчаят

Коментар

• Добре, това евро на 1.14 някой може ли да го обясни? Гърците е ясно, че са заминали... Седим на кеш, гледаме мача, но тия нелогични движения не ги разбирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Разбира се фалита е за предпочитане и нека се присъединят към Русия и Китай, те имат ресурса да им дават пари в "заем" стига да желаят.
                      Дали имат ресурса, за Гърция говорим, нали?
                      М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

Нормално. Гръцкият кабинет не иска да има споразумение и непрекъснато си правят майтап с кредиторите или поне аз оставам с такова впечетление. Въпросът е какво целят и какво точно ще обясняват на електората си, като въведат капиталов контрол и кат свършат парите за заплати и пенсии?
                        според мен целта почти я изпълниха.. виж колко депозити са изтеглени. това е чист кеш в кръвоносната система на икономиката им макар и сива...в 60% от случаите.

този кеш без бруталния лост който им даде ЕЦБ нямаше как да получат и 20% от него преди банките им да станат КТБ-та.

реално излиза че гръцките банки да дали едни заеми на едни хора да си правят бизнеса, после като се нареди опашката за милиардите депозити - ЕЦБ дава сухо и се плащат, а банките отстават едни празни тенекии от сирене

Гърция фалира, банките са национализирани..... ЕЦБ пие лимонада с МВФ

поне това ми излиза на първо място
                        Last edited by bertram; 22.06.2015, 15:35.

Коментар

Пропускаш нещо много важно от играта на ципата и бандата му- те снощи ясно са заявили, че отиват с новите предложения в Брюксел днес и ако не се приемат тези предложения, правителството директно подава оставка. Както става ясно от коментарите на уморените от полети финансови министри от ЕС, тези "нови предложения" са обичайната безмислена плява (да не използваме по-крайни изрази).

Тази нова разстановка с оставката обаче поставя ципата в изключително удобна (с оглед обстоятелствата) вътрешно- и външно-политическа позиция. Типично гръцко водене на преговори, на което много бг андрешковци се възхищават.

От гледна точка на цивилизования свят обаче това е пълна безотговорност към собствения им народ, финансовата система, а и спрямо пазарите в целия свят.

Ципата няма друг полезен ход, това е последната стъпка от самоубийствената тактика. Развръзката е близо

Коментар

• bertram

Разбира се фалита е за предпочитане и нека се присъединят към Русия и Китай, те имат ресурса да им дават пари в "заем" стига да желаят.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Обезценка на евровите дългове е повече от пожелателна, не виждам здрав смисъл да мъчат гърците с още милиарди. Просто нека си излязат и да се оправят, в момента имат "достойни" водачи, но нищо не е вечно и мисля ще са първите в ЕЗ които ще я напуснат.
                              и аз съм застъпник на излизането им от ЕЗ или най-малкото един зрелищен фалит, че да имат обичка на ухото и кредитори и кредитополучатели по света.

Коментар

• bertram

Обезценка на евровите дългове е повече от пожелателна, не виждам здрав смисъл да мъчат гърците с още милиарди. Просто нека си излязат и да се оправят, в момента имат "достойни" водачи, но нищо не е вечно и мисля ще са първите в ЕЗ които ще я напуснат.Развода ще е труден, но както се казва целта оправдава средствата - целта разбира се са държавните заплати.
                                Last edited by supertrader; 22.06.2015, 15:29.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X