IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
    Доста силна статия !

Машините за драхми и тях са ги претопили,така че малко разкрачено положение.
    http://www.investor.bg/centralna-i-i...ahmata-197896/
    Може да им напечатаме леФчета в наща печатница в БНБ-ту и да им услужим по комшийски

ЕЦБ-то да ни даде ЗАЕМИ в ЕВРО , а ние да ги обърнем в левове и да ги дадем на маляките :

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      Доста силна статия !

Аз между другото не виждам и как ще им отворят банките тука до 1-2-3 седмици ......ще има подрязване на депозити или направо изрязване

Машините за драхми и тях са ги претопили,така че малко разкрачено положение.
      http://www.investor.bg/centralna-i-i...ahmata-197896/

Другаря Ципрас е гръцкия Виденов Много голямо осиране ще има.В затишие пред буря сме ,девойчета.Купувайте крипто дорде е жълти стотинки

Коментар

• 6-те големи лъжи на Ципрас във вчерашната му реч

02/07/2015 AT 07:38 ГЪРЦИЯ, ЕВРОПА, ИВАН ПЕТРИНСКИ ·

В обръщение към гръцкия народ в следобедните часове сряда 1-ви юли, Ципрас каза между другото шест големи лъжи:
        1. Затвориха ни банките. Банките затварят с нормативен акт, подписан от министър-председателя, когато самата ЕЦБ не е надвишила спешната помощ за осигуряване на ликвидност (ELA).
        2. Кредиторите не ни дадоха време. За пет месеца той и неговите министри губиха и време и пари. През цялото време на ЕЦБ подхранваа гръцките банки с около 90 милиарда Евро. Времето пропиляно от правителството струва скъпо на страната с връщане към рецесия и растящата безработица.
        3. Гарантираме депозитите. Не може да има гарантиране на депозитите по простата причина, че няма пари за тази гаранция. Вложителите ще загубят своите депозити без спасителна сделка, без да може днес да се каже със сигурност, че ако споразумението се подпише днес, всичко ще се върне към предишното си състояние. Дори е вероятно да се наложи подстригване на депозитите.
        4. Гарантирам заплати и пенсии. Нито заплати или пенсии не са гарантирани, при условие че централния трезор на страната е празин, а търговските банки затворени. Нито данъци, нито такси влизат в бюджета. Отделно от това, спасителните фондове са блокирани. Гарантирането на тези пари не зависи от волята на Ципрас.
        5. Преговаряме за по-добра сделка. Преговорите осъществени досега от Ципрас докараха од там, чеправителството да предложи само мерки, осем пъти по-големи от тези, включени в имейлите на Хардувелис от предишното правителство.
        6. Референдумът е демокрация. Този референдум е нарушаване на демокрацията, тъй като той е на базата на неофициално предложение, което вече не съществува, в рамките на пет работни дни и манипулиране на тълпата впоследствие. Тези лъжи не са единствените. Това е само най-типичните и са продукт на най-голямата измама срещу гръцките граждани от десетилетия насам. Последствията няма нужда да се изброяват. Последствията са кошмарни. Историкък Василис Панайотопулос казва с учудване: “Дори не съм могъл да си представя, как е възможно да предизвикаш разрушения подобни на тези след война по мирно време!?”.

http://newsbg.eu/6-%D1%82%D0%B5-%D0%...D%D0%B0%D1%82/
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Когато германците премахнат доплащанията за техния държавен сектор тогава да дават акъл на гърците!
          Нито акъл ще им дават......нито пари

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение

Германският вестник Handelsblatt предлага списък от някои отрязани доплащания. Те ярко свидетелстват за това, как не лошо са си живели някои от гръцкия държавен сектор.
            Когато германците премахнат доплащанията за техния държавен сектор тогава да дават акъл на гърците!
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Германският вестник Handelsblatt предлага списък от някои отрязани доплащания. Те ярко свидетелстват за това, как не лошо са си живели някои от гръцкия държавен сектор. Сега те се премахват от държавните разходи.

Оказва се, че шофьорите на служебни автомобили, които управляват дизелови коли, получават по 25 евро на месец за „подгряване на двигателя".

Локомотивните машинисти, с отчитането на всички доплащания са си докарвали по 7 000 евро. Това не е пречило те да получават още 420 евро месечно за спазване на санитарната хигиена. Всеки четвърти железничар е получавал тези пари, за да си мие ръцете по няколко пъти на ден. А отпуската на работещите в сектора се е изчислявала, не знайно как и защо, сякаш деня има 28, а не 24 часа.

Добре са си живели и водачите на автобуси в Атина. Ежемесечно на тях се е доплащало по 310 евро, ако в течение на месеца не са закъснели нито едни път за работа. Но подобна практика е била разпространена и при някои държавни служители - имали са добавка към заплатата, за да идват навреме на работа.

Куриерите в министерствата и другите ведомства са получавали допълнително към заплатата по 290 евро, фактически за изпълнение на задълженията си - да пренасят документи от кабинет в кабинет.

А служителите в държавните учреждения са получавали бонуси, за това че са се занимавали с копирането на документи.

Още куриоз: на съдиите са доплащали към заплатата определени суми, за да не работят излишно бързо и усърдно.

Освен това стоматолозите към държавния застрахователен фонд IKA са получавали командировъчни, както и правото да покриват транспортните си разходи за сметка н а обществените средства. Въпреки, че както отбелязва Handelsblatt, повечето от медиците са работели без да напускат кабинетите си.
              http://money.bg/news/id_1517185192/%...B8%D1%82%D0%B5
              Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                В гърция само е по-добре че имат по географски причини страхотна брегова ивица и просто има безкраен овърсъплай от плаж. по някои от по-малките острови е готино, ма няма никакви amenities.
                фиско, аз отивам на море заради морето и плажа. Ако ми трябваше аменитис щях да си стоя у къщи!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
                  А ТиквонЙЙЙ ШлиФФФероВ защо ви ремонтира магистралата а???
                  Тя вече стана на дупки...

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                    Точно така. През боокинг ми каза че няма места в хотела, но като комуникирах директно със собственика резервих без проблеми. Не ми искаше капаро даже, но аз му изпратих 100 евро. Черно море за мен вече е минало.
                    Защо си го набутал човека със 100 евро? Как сега ще си ги вземе от банката? Превеждай им биткойни за капаро!

Коментар

• ​Красен Станчев:Ципрас и Варуфакис провалиха Гърция с риторика на Ленин, Че Гевара и Кастро http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu...-i-kastro.html
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Не съм в час с темата за гърция но сега ми излезе това
                        https://www.facebook.com/AlterInform...90194267678429
                        "Заключение: Гръцкият държавен дълг Е НЕЗАКОНЕН, не е държавен и не е гръцки!!! В следствие, на което Гърция няма да плаща чужди задължения. Дългът е частен"

Що ли тогава се мъчат Ципрата и Факиса!

Коментар

• Бате тия митове с гръцкото велико обслужване и други такива са адско клише. Уникална селяния е там къдеето ходят повечето бъглари в гърция по халкидики, пълна, както биха казали някои, "бутамя". Едни надменни начумерени лелки навсякъде, тлъсти мас*ии, гледат те лошо, все едно си дошъл не да им дадеш евро, а да им биеш по два шамара. И навсякъде ахритектурен стил, както се казва "council housing", бутки за крепес и т.н. Виж има и хубави места като Миконос и т.н. ма то и в БГ е така. В гърция само е по-добре че имат по географски причини страхотна брегова ивица и просто има безкраен овърсъплай от плаж. по някои от по-малките острови е готино, ма няма никакви amenities.
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                            Точно така. През боокинг ми каза че няма места в хотела, но като комуникирах директно със собственика резервих без проблеми. Не ми искаше капаро даже, но аз му изпратих 100 евро. Черно море за мен вече е минало.
                            Родоотстъпници жалки сте ВИЙЙ
                            А ТиквонЙЙЙ ШлиФФФероВ защо ви ремонтира магистралата а???

Я обратно на Черно Море - да подкрепим родните хотелиери и мутри

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              хихи... Иска им се на пишман хотелиерите по нашето Черноморие... Изгониха и руснаците и българите от там! Всички сега са в Гърция. Просто не използват стандартния начин за резервация през банки или с кредитна карта. По нашето Черноморие ще има само мамалигари, които за 1 година амортизират всеки хотел като за 5.... Акъл море, глава шамандура е казал народа... хаха

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                                Някакво обяснение на факта че експортът се е удвоил за последните 10 години?

Тук изглежда има отговор, нямам време сега да чета
                                http://ec.europa.eu/economy_finance/.../ecp518_en.pdf
                                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Working...
                                X