If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?
Случвало се е и друг път, мисля, че в Аржентина около 2001 г., не съм сигурен точно там, но е ставало.
А ето я и новината и мисля, че и Инвестор.бг я бяха пуснали
Гърците не могат да вземат пари от сейфовете си
Гърците могат да теглят от личните си сейфове в банките всичко друго, но не и пари, докато са валидни въведените от правителството капиталови ограничения. Това обяви вторият финансов министър на страната Надя Валавани пред местния телевизионен канал Алфа.
Който има сейф в банката, може да отиде и придружаван от служител да вземе от там всичко, но не и пари, каза Валавани.
Изданието "риълмъни" коментира, че това изказване на Валавани е предизвикало остри реакции и смут сред гърците. Малко по-късно тя пояснила, че държавата няма да вземе парите на тези, които ги държат в сейфовете.
Отговорът на втория финансов министър е дошъл след въпрос на журналист, който прочел реакция на телевизионна зрителка, в която тя казала, че е поискала информация от банки за нейния сейф и банковият служител й казал, че трябва да подаде молба и в присъствието на прокурор да отиде до личния си сейф. http://banks.dir.bg/news.php?id=19464000
Да сте чували нещо за пари с недоказан произход...въпреки , че за съжаление по голямата част е в Швейцария и други цивилизовани държави.
Скоро Ципурос ще почне да плаща със записи. Ми то вече си е краен случай.
Имаше даже тук инфо че в банките и
Интересно взима държавн служител запис заюзаплатата, отива в хлебарницата, откъсва едно парче и казва: дай един хляб...
Случвало се е и друг път, мисля, че в Аржентина около 2001 г., не съм сигурен точно там, но е ставало.
А ето я и новината и мисля, че и Инвестор.бг я бяха пуснали
Гърците не могат да вземат пари от сейфовете си
Гърците могат да теглят от личните си сейфове в банките всичко друго, но не и пари, докато са валидни въведените от правителството капиталови ограничения. Това обяви вторият финансов министър на страната Надя Валавани пред местния телевизионен канал Алфа.
Който има сейф в банката, може да отиде и придружаван от служител да вземе от там всичко, но не и пари, каза Валавани.
Изданието "риълмъни" коментира, че това изказване на Валавани е предизвикало остри реакции и смут сред гърците. Малко по-късно тя пояснила, че държавата няма да вземе парите на тези, които ги държат в сейфовете.
Отговорът на втория финансов министър е дошъл след въпрос на журналист, който прочел реакция на телевизионна зрителка, в която тя казала, че е поискала информация от банки за нейния сейф и банковият служител й казал, че трябва да подаде молба и в присъствието на прокурор да отиде до личния си сейф. http://banks.dir.bg/news.php?id=19464000
Аве премиера ни може да не е най-умния, да е пожарникар, а не интелигент, но в факт, че когато е на власт - строежите по пътищата тръгват, приходите от данъци се увеличават. Нещо в държавата се случва. Може и да не е най-доброто за България, но е най-малкото зло за момента. Дайте пример вие кой да ни управлява? Болен Сидеров или може би Догана?
Това е фалшива дилема. Не може да проповядваш приемане на "най-малкото зло" с умишлено пресятата конкуренция, която се състои от още по-куци коне.
По твоята анти-логика през 2005-та всички трябваш да гласуват за Гоце просто защото с предизборни маневри не беше допусната сериозна насрещна кандидатура освен Долен.
"Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"
Има си план за случващото се в Гърция, Ципрас и Сириза са достатъчно тъпи за да го следват, НО планът е гениален и би трябвало да удари всички клепита в рамките на година и половина.Просто на тази клептомания трябва да и се сложи край.
Помниш ли гръцките облигации които поглъщаха пари от лудите банкери включително и у нас - с 10 % лихва, така удариха икономиката и бяхме донори на пари които тези там просто крадат и си разпределят.
В един момент гърците ще си стъпят на краката по този план и после следва як удар по краката и вече никога след това няма да си помислят дори да крадат.
С облигациите и аз бях направил грешка, защото не смятах, че ще ги подстрижат, но за гърците проблема е, че нямат вече почти никакво време. Но както казах долу на човека, мисля, че това ще е краен вариант, но за всеки случай теглят ключа и на трезорите. Ако обаче това се случи, ще означава, че драхма няма да има как да се търгува, защото ще е нещо като нашия лев при соца или венецуелския боливар.
Не точно смятат да го правят - да обменят всички евра в банките на драхми, дори и изтеглените и сложени в касети - трезори...всичко. Те имат план по който за месеци ще си стъпят на краката и всичко е много добре обмислено. Когато дейде момента и се получи рикошет от действията им ще са загубили обаче ВСИЧКО.
Вероятно това ще е оправданието, но смятам, че се застраховат за всеки случай и ще прибегнат до това в краен случай
Ми то вече си е краен случай.
Имаше даже тук инфо че в банките им са останали 1млрд. евро, но това беше преди няколко дена. От друга страна, за какво ще помогнат 10 -15 млрд? Не може даже пенсиите и заплатите да разплати.
Скоро Ципурос ще почне да плаща със записи.
Интересно взима държавн служител запис заюзаплатата, отива в хлебарницата, откъсва едно парче и казва: дай един хляб...
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Има си план за случващото се в Гърция, Ципрас и Сириза са достатъчно тъпи за да го следват, НО планът е гениален и би трябвало да удари всички клепита в рамките на година и половина.Просто на тази клептомания трябва да и се сложи край.
Помниш ли гръцките облигации които поглъщаха пари от лудите банкери включително и у нас - с 10 % лихва, така удариха икономиката и бяхме донори на пари които тези там просто крадат и си разпределят.
В един момент гърците ще си стъпят на краката по този план и после следва як удар по краката и вече никога след това няма да си помислят дори да крадат.
Направили са го под предтекст за борба със данъчните измами. Идеята им е била че трябва да се провери дали тези пари са придобити законно, и дали са платени данъци. Въобще ако още няколко седмици нямат приходи от така мразените им кредитори и европейската банка, ще започнат да конфискуват всичко което намерят в банковите трезори. Навярно си спомняте как преди време излезе нареждане, всички сметки от общините да се съберат в централната им банка. Някой вярва ли че вече има пари по тези сметки?
Вероятно това ще е оправданието, но смятам, че се застраховат за всеки случай и ще прибегнат до това в краен случай
Пълни глупости! Явно си много оголял за да дращиш подобни тъпотии....Всеки който е имал банков сейф ще ме подкрепи в твърдението ми,че си обикновено закъсало хюмне!
прочети това. Написано е от гръцки коментатор между другото.
Направили са го под предтекст за борба със данъчните измами. Идеята им е била че трябва да се провери дали тези пари са придобити законно, и дали са платени данъци. Въобще ако още няколко седмици нямат приходи от така мразените им кредитори и европейската банка, ще започнат да конфискуват всичко което намерят в банковите трезори. Навярно си спомняте как преди време излезе нареждане, всички сметки от общините да се съберат в централната им банка. Някой вярва ли че вече има пари по тези сметки?
Поне аз не мога да се сетя за друга причина поради която биха забранили някому да ползва парите си - освен ако не са решили да въвеждат някаква соц валута която няма да се обменя свободно или поне ако не се подготвят и за този вариант за всеки случай.
Или,ако не са решили да ги конфискуват - нали трябва да се освободят от всичко,което напомня за омразната Европа
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Поне аз не мога да се сетя за друга причина поради която биха забранили някому да ползва парите си - освен ако не са решили да въвеждат някаква соц валута която няма да се обменя свободно или поне ако не се подготвят и за този вариант за всеки случай.
Коментар