Общи приказки. Предполагам че минават ако човек троши пари в дейтрендинг на 1/100 ливъридж. Обаче ако все пак и иска да изкарва пари от търговия, а не само да си вдига адреналина и да си вкарва нерви, не става така.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?
Collapse
X
-
Ако питате мен дъли знам кога да затворя позиция, отговорът ми е :да, знам. И това не е съобразено със свършването на тренда, а с предполагаемото такова. В зависимост от конкретната стратегия, позиция може да бъде затворена и от плаващ стоп.Така че при овладяването на техническият анализ, не би трябвало да ни притеснява дали ще или не обърне тренда.Именно ТА ни учи, че когато това се случи, изчакваме корекция и влизаме по посока на новият тренд, за да бъде и малка загубата ни, ако решението ни е грешно.
Коментар
-
Хахаха, е браво бе. Че то кога се обръща тренда е най-важното нещо. Без него как знаеш кога да си излезеш от позицията.То точно това е проблема на техническия анализ. Обръщането на тренда. Всичко друго е в общи линии ок. Игра по тренд влизане когато цените са в корекция излизане когато са много над тренда. Цялата останала част от техническия анализ ти казва как да играеш по тренда. Но това е маловажен въпрос.
ТА се занимава с него защото не може да даде сигурен отговор на най-важния въпрос. Кога свършва тренда. Глава и рамене, двоен връх и други подобни може и да показват свършване на тренд, но може и да не го показват. Пречупването на тренд може да е сигнал за обръщане, но може и да е само консолидация. А без еднозначен отговор кога тренда свършва прави така че ТА е на едно ниво с астрологията. Не че имам нещо против ТА, смятам че е полезен, също както и астрологията.
Коментар
-
За технически анализ, но не на валута - както вече казах това за мен е хазарт. но за технически анализ на индекси или акции ти трябват три неща.
1. Как се определя тренд. Което е елементарно - нови върхове над предишните и нови дъна над предишните.
2. Как се определя кога тренда се променя. Тук е доста шибана работа, ама има няколко фигури и още някой правила които е хубаво да ги знаеш. Но в общи линии си е гледане в тавана.
3 съпротиви и подкрепи, за вход и изход ако играше по тренда на по кратки периоди.
И това е в общи линии. Всичко се събира на пет странички. И ти трябват 10 минути да ги схванеш. Ползвам технически анализ сигурно от 15 години, но всичко друго е въздух под налягане. Някой пише сложни глупости че да се прави на важен, интересен или за да си оправдава заплатата.
Колкото по-сложно е нещо толкова по-малко вероятно е много хора да го използват. А каквото ще да приказват разни ТА кориферии, използването на ТА е само заради една единствена чел. Защото балъците му вярват. И след като искаш да прибереш парите на балъците трябва да ги знаеш как мислят. И се получава сабосбъдващо се пророчество.
Издънката е при обръщането на тренда. Ако намериш някой който да ти обещава че 100% може да ти каже кога един тренд се обръща значи или е пълен глупак или те лъже. А когато не знаеш кога свършва даден тренд. Е тогава това което ти остава е просто да играеш по него до като музиката свири.
Книгите за технически анализ са безсмислени - съвсем сериозно го казвам. Курсовете по технически анализ са безсмислени. Всичко е едно елементарно тичане със стадото. И говедата го могат макар да не са учили тухнически анализ
Коментар
-
Здравейте,
надявам се с вмешателството си,да не ви разваля дискусията и се извинявам че се намесвам непоканен и непознат, но не го правя за да навредя някому.
Изпитаната формула за успех се нарича знание. А знанието се придобива с учене и опит. Обучението трябва да се извършва от някой, който има какво и знае какво да каже/покаже. Опитът идва с правилното прилагане на практика на наученото и в стремежът за усъвършенстването му.
П.С. Индикаторите работят. Показват моментната промяна в цената . Затова и се казва индикатор (индикира цената). Единствено трябва да се знае как да се ползват и да се разбере, че индикаторът не е предсказател за бъдещо движение, а отражение на отминало и моментно.
Коментар
-
Wanka 23 wij taq tema we ...малко е старичка но може да положи основите на един традинг стил на които и да е времеви фреим ... казвам на които и да е тъй като ти 0ще не може да разбереш на кой таим фреим ти е най добре да трейдваш ..разбира се може да те заболи главата и да се препълниш с инфо но не е лошо...като четиво.. всичко описано тук е на база ценово движение и е описано от реален trader ...описано на достъпен език
http://www.investor.bg/forum/showthr...=10100&page=21Pip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеОтново едно голямо - Благодаря!
Знаех си аз, че има нещо съмнително - прекаленно просто и лесни изглеждат тези индикатори. От статистическа гледна точка е направо детска игра /може да се дължи на факта, че завърших Business Statistics 1+2 с най-високата оценка и писах теза на базата на статистически анализ/, но все пак - прекаленно прости са, за да работят!
Естествено, смятам, че ако не придобия една обемна основа/база - бих се превърнах в колос на глинени крака i.e. занулена сметка след месец /оптимистична прогноза/. В тоя ред на мисли - аз преди седмица нямах представа какво значи акронима ММ в контекста на форекс?!
Смятам, че е добра идея да продължа с базовото обучение, поне докато мога да рецитирам 30-тината базови индикатора на сън, основните акроними и т.н. След това, вече се започва с допълнителна квалификация, може би платена, поради факта, че не си заслужава да губя време и усилия, ако има добри алтернативи. Но за това ще говорим по-късно, след като вече съм сигурен, че ефекта на крюгер е отминал.
Същевременно с научените знания - правя си най-различни spreadsheets на Excel /боже, обичам я тая програмка/ и гледам да затвърждавам знанията.
Дано се получи, би било хубаво, и е може би единствения ми шанс да се върна в България
https://www.youtube.com/watch?v=-3dwZhJ3230
И точно това е про трейдинга - да четеш какво ти казва пазара и какво иска да прави.
Разбира се това една техника, има и други - но всичко в основата е разбиране реда на пазара. Това е пример, за каквото ти говоря аз и другите, който сме наясно какво е форекс трейдинг, и трейдинга като цяло!Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеВанка, с индикатори не стават нещата. Почваш да заораваш в талаша, но това е номрално - истинският трейдинг е свързан с четене и разбиране езика на пазара, всичко опира до структури, ценово движение. Няма оферта да играеш с базовите системи в нета, защото 30% от времето ще се валидни, какво става като цената влезе в рейдиндж а ти имаш една камара тренд индикатори и системи. Как ще играеш с нещо което изистава спрямо цената? Четеш цената и тя ти казва какво искаш да праиви, как ще знаеш потенциални зони на обръщане, или потвърден тренд или трейндж - все неща, който цената ти ги казва тя е индикатор, който е функция на решението на всички пазарни играчи. Та не гледаш нея, а нещо което е функция на цената - но както казах, това си е и талаша.
Не казвам, че не можеш да изградиш система с индикатори, но не става с това слагаш една две MA-та и един два осцилатора и си ти
Знаех си аз, че има нещо съмнително - прекаленно просто и лесни изглеждат тези индикатори. От статистическа гледна точка е направо детска игра /може да се дължи на факта, че завърших Business Statistics 1+2 с най-високата оценка и писах теза на базата на статистически анализ/, но все пак - прекаленно прости са, за да работят!
Естествено, смятам, че ако не придобия една обемна основа/база - бих се превърнах в колос на глинени крака i.e. занулена сметка след месец /оптимистична прогноза/. В тоя ред на мисли - аз преди седмица нямах представа какво значи акронима ММ в контекста на форекс?!
Смятам, че е добра идея да продължа с базовото обучение, поне докато мога да рецитирам 30-тината базови индикатора на сън, основните акроними и т.н. След това, вече се започва с допълнителна квалификация, може би платена, поради факта, че не си заслужава да губя време и усилия, ако има добри алтернативи. Но за това ще говорим по-късно, след като вече съм сигурен, че ефекта на крюгер е отминал.
Същевременно с научените знания - правя си най-различни spreadsheets на Excel /боже, обичам я тая програмка/ и гледам да затвърждавам знанията.
Дано се получи, би било хубаво, и е може би единствения ми шанс да се върна в България#dagoduhatbednite
Коментар
-
Ванка, с индикатори не стават нещата. Почваш да заораваш в талаша, но това е номрално - истинският трейдинг е свързан с четене и разбиране езика на пазара, всичко опира до структури, ценово движение. Няма оферта да играеш с базовите системи в нета, защото 30% от времето ще се валидни, какво става като цената влезе в рейдиндж а ти имаш една камара тренд индикатори и системи. Как ще играеш с нещо което изистава спрямо цената? Четеш цената и тя ти казва какво искаш да праиви, как ще знаеш потенциални зони на обръщане, или потвърден тренд или трейндж - все неща, който цената ти ги казва тя е индикатор, който е функция на решението на всички пазарни играчи. Та не гледаш нея, а нещо което е функция на цената - но както казах, това си е и талаша.
Не казвам, че не можеш да изградиш система с индикатори, но не става с това слагаш една две MA-та и един два осцилатора и си тиМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Малко update. След това родео вчера - понаучих много неща за техническия анализ.
Успях да разбера как работят някои от по-простите неща като SMA, EMA, Bollinger bands, ADR, RSI, MACD, Awesome oscillator и 1-2 други.
Пояснение: много неща в сравнение с това, което знаех преди седмица. Най-вероятно това са първите и най-базови знания и като абсолютна стоиност - не знам почти нищо (все още).
Изглеждат ми прекаленно прости неща - подозирам, че се е получил ефекта на дънинг - крюгер.
Тази седмица ще започна с няколко сметки от 100 единици и ще проверя - дали 2-3 стратегии, които намерих - могат да работят, ако се придържам на 100% към тях.
На базата на основните знания, придобити предните няколко дни - изглежда ми, че АКО техническия анализ работи => би трябвало да има изградена система, от няколко индикатора, която да дава точен сигнал за вход и с правилния ММ да може да се постигне един константен % ROI във времето. Ако пък, предното изречение не е вярно - от това следва, че техническия анализ е сравнително релативен и не е удачен за trading. Ако пък, има система, микс от 3-5-10 индикатора, която да дава правилен сигнал за вход в повече от 50% от случаите - би следвали техническия анализ да е достатъчно credible, за един константен (в абсолютна стойност) месечен %ROI.
Нека видим как ще се развият нещата натамLast edited by vankata23; 22.03.2015, 12:23.#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеей го батко черно червено като тотото .......бинарни опции на валутни двойки от Alpari че тея бяха водолази по едно време от тоя франк и май ше тряя да набират капитал .....
http://alpari.com/en/trading/binary_options/Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеНека видим - засега чуковете, звездите и бесилките изглеждат обещаващо, но нека ги разгледам по-подробно утре на трезва глава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеАко знаеш ,колко си прав,няма да си повярваш!!!Все едно учиш полска трефа или синя трефа!!!
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова че нищо не разбираш ама никак да не те притеснява - то никой нищо не разбираЗа това всичките "успешни" валутни трейдъри се напъват да те учат как да търгуваш срещу заплащане, а странно защо не си използват времето да печелят от форекс
Затова ще разгледам тея неща дето си набавих, ще проверя дали статистически излизат сметките в последните 6 месеца лично. Ще разгледам няколко анализа. Нека видим - засега чуковете, звездите и бесилките изглеждат обещаващо, но нека ги разгледам по-подробно утре на трезва глава.
#dagoduhatbednite
Коментар
Коментар