IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX (архив до 26.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vicsuna Разгледай мнение
    На мен пък ми се струва, че направо с 20 години са изпреварили света. Ако се съди по начина, по който цената на среброто се разпада по подобна структура с японският индекс Никей. Аналог на два балона, по ранната част от 2011 също следва сходна структура с индекса.

Има го и тоя момент с виртуалните пари и технологичния прогрес, но аз си мисля че главната причина е намаляването на темпа на нарастване на населението и оттам дисинфлация(не дефлация) и все по-ниски йелдове показващи пазарните очаквания за ниска инфлация. Само в Европа сме преебани
    Да, чудесни сравнения. Сега логично възниква въпросът - златото ще последва ли съдбата на сивия си братовчед?
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Има една много интересна книга която си струва да се прочете за научен поглед по темата - http://www.amazon.co.uk/Physics-Futu...d_rhf_se_shvl2
      Има и други, ама за сега толкова, ще ви ги пусна друг път.
      Custodite sortem vestram

Коментар

• Решението за Европа е страшно просто и очевадно - лъскави новички Евробондове, и ЕЦБ да пуска QE ad infinitum и най-накрая светът ще премине в 21 век и ще започне нова фаза за човечеството. Следващата експанзия ще се захранва от рязкото нарастване на продължителността на живота с до 50 години страшно бързо, изкуствен интелект и нанотехнологии - в тези сектори следва да се инвестира. Biotech + да кажем IBM ( те са най-напред в AI към момента) и Google + каквото ново излезе. Просто виртуалният капитал ще се манифестира в нови технологии и организми. Но първо трябва да бъде създаден със силата на суверена и да се натрупа, за да започне да мутира.
        Подозирам, че някъде до 20 години ще видим и първия трилионер като страничен ефект.
        Не е препоръка.
        Custodite sortem vestram

Коментар

• На мен пък ми се струва, че направо с 20 години са изпреварили света. Ако се съди по начина, по който цената на среброто се разпада по подобна структура с японският индекс Никей. Аналог на два балона, по ранната част от 2011 също следва сходна структура с индекса.

Има го и тоя момент с виртуалните пари и технологичния прогрес, но аз си мисля че главната причина е намаляването на темпа на нарастване на населението и оттам дисинфлация(не дефлация) и все по-ниски йелдове показващи пазарните очаквания за ниска инфлация. Само в Европа сме преебани
          Attached Files

Коментар

• аз гледам,че стопчето ми май ще го вземат още с отварянето кофти старт на седмицата еййй, тоя Силвио нема ли да го вкарат в зандана, мискинин неден

Коментар

• Имам и теория - високите дългове и QE са продукт на технологичния напредък. Просто новата дигитална епоха изисква нов вид монетарна политика, при която парите се превръщат във виртуални подобно на самата икономика, и вече нямат нужда от физически фундамент. Само погледнете Google - такава капитализация, а почти не притежава нищо физическо, освен един (мнооого хубав) щаб. Така и дълговете спират да са проблемни, стига да се "печата" адекватна сума...
              Само вижте Япония - да е имало някаква инфлация? Да има високи илдове? Даже сега идва още по-агресивен "печатар" да поеме властта...
              Гледайте Япония - мислете света след години.
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                Чудесна аналогия - наскоро разсъждавах, как Япония за пореден път изпревари света с краха на активите и безкрайното QE - просто тази страна е 10-тина години в бъдещето
                18 си са
                Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .

Коментар

• Първоначално изпратено от vicsuna Разгледай мнение
                  Поне според мен QE3 като безгранично принтиране на парична маса наподобява Ринбан операциите в Япония, след които йената става по-стабилна валута.
                  Чудесна аналогия - наскоро разсъждавах, как Япония за пореден път изпревари света с краха на активите и безкрайното QE - просто тази страна е 10-тина години в бъдещето
                  Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                    Добра вечер

Сняг май има достатъчно вече за пързалка а?
                    ,,,,,,,и студ за фуниики !!!
                    Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Добра вечер

Сняг май има достатъчно вече за пързалка а?
                      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• един модел по темата

https://pbs.twimg.com/media/A9XYo0-CUAAD6mg.png:large

Досега работи този исторически фрактален аналог, аз поне търгувам среброто, че предлага по-добра възвръщаемост и е силно корелирано с еврото. Модела дава една идея за сентимента на пазара Ако се продължи модела и до 97-ма като структура долара има още да печели спрямо еврото.. Поне според мен QE3 като безгранично принтиране на парична маса наподобява Ринбан операциите в Япония, след които йената става по-стабилна валута.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                          сега си легам Шопов а след 00часа ке стане ясно и утре заран ке му мислим
                          Има ли сняг към Правешко

Айде лека ти нощ и утре като се събудиш да имаш голям профит

Коментар

• като гледам каква инерция набира едва ли ще спре до утре сутрин

Очаквам вашите мнения специалисти

Коментар

• Първоначално изпратено от bshopov Разгледай мнение
                              А загрях, оня дет щял да подава оставка, че от него ли туй изсипване в евро/долари? къде според теб е таргета или първата корекция
                              сега си легам Шопов а след 00часа ке стане ясно и утре заран ке му мислим
                              Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                                Колегата макаронаджията бря ти талавизор немаш ли ?
                                А загрях, оня дет щял да подава оставка, че от него ли туй изсипване в евро/долари? къде според теб е таргета или първата корекция

Коментар

Working...
                                X