If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На мен пък ми се струва, че направо с 20 години са изпреварили света. Ако се съди по начина, по който цената на среброто се разпада по подобна структура с японският индекс Никей. Аналог на два балона, по ранната част от 2011 също следва сходна структура с индекса.
Има го и тоя момент с виртуалните пари и технологичния прогрес, но аз си мисля че главната причина е намаляването на темпа на нарастване на населението и оттам дисинфлация(не дефлация) и все по-ниски йелдове показващи пазарните очаквания за ниска инфлация. Само в Европа сме преебани
Да, чудесни сравнения. Сега логично възниква въпросът - златото ще последва ли съдбата на сивия си братовчед?
Решението за Европа е страшно просто и очевадно - лъскави новички Евробондове, и ЕЦБ да пуска QE ad infinitum и най-накрая светът ще премине в 21 век и ще започне нова фаза за човечеството. Следващата експанзия ще се захранва от рязкото нарастване на продължителността на живота с до 50 години страшно бързо, изкуствен интелект и нанотехнологии - в тези сектори следва да се инвестира. Biotech + да кажем IBM ( те са най-напред в AI към момента) и Google + каквото ново излезе. Просто виртуалният капитал ще се манифестира в нови технологии и организми. Но първо трябва да бъде създаден със силата на суверена и да се натрупа, за да започне да мутира.
Подозирам, че някъде до 20 години ще видим и първия трилионер като страничен ефект.
Не е препоръка.
На мен пък ми се струва, че направо с 20 години са изпреварили света. Ако се съди по начина, по който цената на среброто се разпада по подобна структура с японският индекс Никей. Аналог на два балона, по ранната част от 2011 също следва сходна структура с индекса.
Има го и тоя момент с виртуалните пари и технологичния прогрес, но аз си мисля че главната причина е намаляването на темпа на нарастване на населението и оттам дисинфлация(не дефлация) и все по-ниски йелдове показващи пазарните очаквания за ниска инфлация. Само в Европа сме преебани
Имам и теория - високите дългове и QE са продукт на технологичния напредък. Просто новата дигитална епоха изисква нов вид монетарна политика, при която парите се превръщат във виртуални подобно на самата икономика, и вече нямат нужда от физически фундамент. Само погледнете Google - такава капитализация, а почти не притежава нищо физическо, освен един (мнооого хубав) щаб. Така и дълговете спират да са проблемни, стига да се "печата" адекватна сума...
Само вижте Япония - да е имало някаква инфлация? Да има високи илдове? Даже сега идва още по-агресивен "печатар" да поеме властта...
Гледайте Япония - мислете света след години.
Чудесна аналогия - наскоро разсъждавах, как Япония за пореден път изпревари света с краха на активите и безкрайното QE - просто тази страна е 10-тина години в бъдещето
18 си са
Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .
Поне според мен QE3 като безгранично принтиране на парична маса наподобява Ринбан операциите в Япония, след които йената става по-стабилна валута.
Чудесна аналогия - наскоро разсъждавах, как Япония за пореден път изпревари света с краха на активите и безкрайното QE - просто тази страна е 10-тина години в бъдещето
Досега работи този исторически фрактален аналог, аз поне търгувам среброто, че предлага по-добра възвръщаемост и е силно корелирано с еврото. Модела дава една идея за сентимента на пазара Ако се продължи модела и до 97-ма като структура долара има още да печели спрямо еврото.. Поне според мен QE3 като безгранично принтиране на парична маса наподобява Ринбан операциите в Япония, след които йената става по-стабилна валута.
Коментар