Първоначално изпратено от ТАТО
Разгледай мнение
Въпросът е, дали можем точно ние да предвидим - слаб или силен долар желаят да имат Щатите? Мнението ми е, че няма как това да е фиксирана тенденция в дългосрочен план - това от една страна /затова ще се ходи по вълните/. От друга стана, ако FOMC определя паричната политика и прави оценка на рисковете при своите дългосрочни цели, ако търси начини за ценова стабилност и що-годе някакъв устойчив икономически растеж, няма начин да не се съобразява и с по-сериозните плащания на страната. Ние нямаме достатъчно данни за датите на големите плащания и това прави пазара доста непредвидим и “неочаквано” волатилен или “пропадащ” за някоя валута.
Някой да има данни за предстоящо голямо плащане, новини, свързани с петрола, златото?…
Не мога да повярвам безрезервно на варианти за сигурно изстрелване на еврото над настоящите нива, най-малко защото трябва да се търси баланса в стимулите на износителите, произвеждащи продукцията си в страните, вързани с еврото.
Някои доста сериозно работят в областта на ТА-лошо няма. В тая връзка, на едночасова графика има фигура H&S, като вратната линия показва, че таргетът се търси около фигура и половина – под стойностите 1,315 , т.е. – около 1.3 . При кабела същата фигура на едночасова показва 1,60.
Не съм сериозен привърженик на ТА, за да анализирам цените, които пресичат МА/50/ на графиките, вкл. до 4-часова и на МА/200/ - до едночасова. Сериозни движения са това, но окончателно нещата ще се решат до утре – най-късно след 15:30, т.е. мисля, но без да съм убеден, че ако има корективни движения тая вечер, то те ще са – за да послужат като буфер за утрешното движение в спора “Бикове срещу Мечки”.
Неангажиращо мнение. Успехи, всъщност нямам съмнения, че накъдето и да движи - всички ще са на плюс! Наздраве!

Коментар