IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 1615/28 е почти 58-което си е доста-исторически погледнато,т.е. среброто ще расте!!!
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
      Ти нали си купи пролетта на 2011 Сребро на 47-48 $
      Не, Пепи. Не съм купувал сребро на 47 или 48.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Не мерси!

Ти нали си купи пролетта на 2011 Сребро на 47-48 $ и чакаше да спечелиш . Не искам да имам като твоята участ .

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Шемата, всъщност може и да печелиш когато скъсиш златото но само в един единствен случай - скъсяваш златото и удължаваш среброто. Това е желязна стратегия.
        ...
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Fair Разгледай мнение
          На въпроса ти - Bretton Woods system 1944.
          Ти изобщо зноеш ли що е това Бретън Ууудс?...

Какъв бе въпросът ми и какъв е твоят отговор?!... Въпросът ми е по кой закон? Ти ми цитираш валутна система която е прекратена още през 1977 г.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            .... Друг е въпроса, защо не се предлага...
            Защото е елемент на натурална размяна,а това противоречи на "постулатите" на Никсън от 1971 г. ,че САЩ повече няма да обезпечават долара със злато. А това пък е направено заради фалита пред който е изправена Америка по онова време (за втори път през 20-и век )....И нататък е ясно - стагфлация ; политика на "рейгъномика" (която доста "специалисти" години наред сочеха за пример,а всъщност в основата й стои безкрайно необезпечено кредитиране свързано с надуване на балони) и разните й метаморфози от 90-те години,та чак до 2008 г. когато настъпи момента Сметката да се плати. Само че никой не знае точните цифри и откъде да започне....Затова златото вероятно ще надмине 5000 долара до 2014-15 г. ако преди това не е настъпил Глобалния Крах ...

ПС: Попаднах на инфо,което не ми се проверява ,но на пръв поглед звучи достоверно:

Вследствие на голямата стагфлационна криза от седемдесетте години, зеленият гущер постепенно започва да губи от стойността си и към края на десетилетието една унция злато вече достига до около 800 долара, което по паритет на покупателна способност на днешните пари отговаря на около 2500 сегашни долари.
            По натам обаче,няма нужда от проверки и излишни разсъждения :

Този обезпокоителен ръст принуждава паричните власти от големите централни банки по света да предприемат координирани усилия за сдържане на подобни тенденции, в резултат на което за дълъг период от време златото е притискано, за да достигне минимални значения към началото на 00-то десетилетие.
            Пълна заблуда е да се очакват цени под 1200 в обозримо бъдеще - дори и ФЕД да не предприеме нови QE.

ПС2: По ми е изгодно да копи-пействам отколкото да се напрягам да мисля по кристално ясни неща.....уви!
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Разбира се, че е възможна. Друг е въпроса, защо не се предлага... Тука някои по-долу казват, че по закон не било възможно?!... Кой закон? Къде?...
              На въпроса ти - Bretton Woods system 1944.
              Долара става световна резервна валута. Суровините се котират само в долари.

Коментар

• Хехе ще почакаме малко .

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

...

Схемата - не унивай, не се депресирай.
                Като виждаш че не става с пукккк...ми смени тактиката бе.
                Пробвай примерно със " СУУУУРРРРР" Белким фане дикиш
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                  ами какво ще стане: ще останат с пръст в устата или в г..а, кой където си избере. И ще им текат лигите покрай такива като нас дето се греем с ИСТИНСКИ жълт метал
                  Еййй, големи нарциси в тая тема тука. Страшни сте.

Схемата - не унивай, не се депресирай.
                  Като виждаш че не става с пукккк...ми смени тактиката бе.
                  Пробвай примерно със " СУУУУРРРРР" Белким фане дикиш

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                    Пълно щастие няма и затова такава котировка е невъзможна.
                    Разбира се, че е възможна. Друг е въпроса, защо не се предлага... Тука някои по-долу казват, че по закон не било възможно?!... Кой закон? Къде?...

Коментар

... Става въпрос за котировка злато/сребро.
                      Пълно щастие няма и затова такава котировка е невъзможна. Има обаче Philadelphia Gold and Silver Index отнасящ се 16 минни компании от бранша (има инфо в уйкипедията).Тоя индекс по принцип се движи заедно със златото и среброто и може да се ползва като индикатор.

http://www.marketwatch.com/investing...xau/historical

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Шемата, всъщност може и да печелиш когато скъсиш златото но само в един единствен случай - скъсяваш златото и удължаваш среброто. Това е желязна стратегия. Важно е обаче да си намериш читав брокер с минимални спредове при суап числата.

Всъщност интересно ми е дали има брокер който котира пряко XAU/XAG и какви са суап числата там?!
                        Не, няма такъв брокер, а и не би трябвало да има. Все пак и двата метала се търгуват по закон само в долари. Арбитраж обаче можеш да направиш като разкачиш част от златото и с освободения ресурс купиш сребро. Очевидно съотношението 57/1 в момента не е нормално и среброто има по-голям потенциал за поскъпване в средносрочен план.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнение
                          не но котират домат/краставица... има един брокер котира свиня/форекс мастърче и опции е пуснал даже...
                          димке, теб точно къде те стяга шапката душа?

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                            злато/долар:сребро/долар=злато/сребро <> злато/сребро

Да не би да става въпрос за някакъв арбитраж
                            Арбитраж винаги може да се прави, но в случая питам за пряка котировка. При арбитраж обираш спреда купува и продава и за дветер при пряка котировка имаш само един спред между купува и продава. Така например има има котировки евро/долар и долар/йена, но има и пряка котировка евро/йена.

Коментар

Всъщност интересно ми е дали има брокер който котира пряко XAU/XAG и какви са суап числата там?!
                              не но котират домат/краставица... има един брокер котира свиня/форекс мастърче и опции е пуснал даже...

Коментар

Не, това са котировките злато/долар и сребро/долар. Става въпрос за котировка злато/сребро.
                                злато/долар:сребро/долар=злато/сребро <> злато/сребро

Да не би да става въпрос за някакъв арбитраж

Коментар

Working...
                                X