If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Шемата, всъщност може и да печелиш когато скъсиш златото но само в един единствен случай - скъсяваш златото и удължаваш среброто. Това е желязна стратегия.
...
Защото е елемент на натурална размяна,а това противоречи на "постулатите" на Никсън от 1971 г. ,че САЩ повече няма да обезпечават долара със злато. А това пък е направено заради фалита пред който е изправена Америка по онова време (за втори път през 20-и век )....И нататък е ясно - стагфлация ; политика на "рейгъномика" (която доста "специалисти" години наред сочеха за пример,а всъщност в основата й стои безкрайно необезпечено кредитиране свързано с надуване на балони) и разните й метаморфози от 90-те години,та чак до 2008 г. когато настъпи момента Сметката да се плати. Само че никой не знае точните цифри и откъде да започне....Затова златото вероятно ще надмине 5000 долара до 2014-15 г. ако преди това не е настъпил Глобалния Крах ...
ПС: Попаднах на инфо,което не ми се проверява ,но на пръв поглед звучи достоверно:
Вследствие на голямата стагфлационна криза от седемдесетте години, зеленият гущер постепенно започва да губи от стойността си и към края на десетилетието една унция злато вече достига до около 800 долара, което по паритет на покупателна способност на днешните пари отговаря на около 2500 сегашни долари.
По натам обаче,няма нужда от проверки и излишни разсъждения :
Този обезпокоителен ръст принуждава паричните власти от големите централни банки по света да предприемат координирани усилия за сдържане на подобни тенденции, в резултат на което за дълъг период от време златото е притискано, за да достигне минимални значения към началото на 00-то десетилетие.
Пълна заблуда е да се очакват цени под 1200 в обозримо бъдеще - дори и ФЕД да не предприеме нови QE.
ПС2: По ми е изгодно да копи-пействам отколкото да се напрягам да мисля по кристално ясни неща.....уви!
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
ами какво ще стане: ще останат с пръст в устата или в г..а, кой където си избере. И ще им текат лигите покрай такива като нас дето се греем с ИСТИНСКИ жълт метал
Еййй, големи нарциси в тая тема тука. Страшни сте.
Схемата - не унивай, не се депресирай.
Като виждаш че не става с пукккк...ми смени тактиката бе.
Пробвай примерно със " СУУУУРРРРР" Белким фане дикиш
Пълно щастие няма и затова такава котировка е невъзможна. Има обаче Philadelphia Gold and Silver Index отнасящ се 16 минни компании от бранша (има инфо в уйкипедията).Тоя индекс по принцип се движи заедно със златото и среброто и може да се ползва като индикатор.
Шемата, всъщност може и да печелиш когато скъсиш златото но само в един единствен случай - скъсяваш златото и удължаваш среброто. Това е желязна стратегия. Важно е обаче да си намериш читав брокер с минимални спредове при суап числата.
Всъщност интересно ми е дали има брокер който котира пряко XAU/XAG и какви са суап числата там?!
Не, няма такъв брокер, а и не би трябвало да има. Все пак и двата метала се търгуват по закон само в долари. Арбитраж обаче можеш да направиш като разкачиш част от златото и с освободения ресурс купиш сребро. Очевидно съотношението 57/1 в момента не е нормално и среброто има по-голям потенциал за поскъпване в средносрочен план.
Арбитраж винаги може да се прави, но в случая питам за пряка котировка. При арбитраж обираш спреда купува и продава и за дветер при пряка котировка имаш само един спред между купува и продава. Така например има има котировки евро/долар и долар/йена, но има и пряка котировка евро/йена.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар