If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз също съм на мнение , че специално това за което говори Anon си заслужава
да се отиграе с покупка на пут опции , бих закупил такива още в началото-средата на декември месец
с падеж от около месец , след това златото ще е отново в бичи
тренд и аз смятам да подновя покупките с малки обеми . Не е препоръка .
Тъй като това е прекалено лесно за отиграване , аз предполагам, че Пазарът ще го отиграе през спота до средата на декември, т.е. златото ще падне и ще обезсмисли играта през опциите.
До решението на фискалния проблем в САЩ златото все още има шансове. Но ако САЩ приемат орязване на разходите и повишаване на данъците, то няколко дни след това златото ще се срине.
Аз също съм на мнение , че специално това за което говори Anon си заслужава
да се отиграе с покупка на пут опции , бих закупил такива още в началото-средата на декември месец
с падеж от около месец , след това златото ще е отново в бичи
тренд и аз смятам да подновя покупките с малки обеми . Не е препоръка .
Знаеш ли, наскоро си дадох сметка, че съм пропускал точно този момент, а именно, че скокът в цената, при равни други условия (и кажи речи същите, а и намаляващи доходи на население), ще да доведе до по-ниска покупателна способност... Индия също ще спре с покупките скоро (за годината). Та ще видим. За мен нещата са много неясни в момента.
На индийците им е спукана работата. Икономиката им изобщо не показва същата сила както китайската, нищо че често ги слагат в един кюп. Нищо общо. Страдат от силна инфлация и стойността на рупията се срива спрямо основните валути и най-вече долара. А както знаем, златото се купува с долари Няма как това да не се отрази в количествата злато, които купуват.
То всъщност и на китайците не се знае доколко ръста им е истински. С тези данни за БВП, които ги публикуват 2 седмици след края на тримесечието, цифрите имат по-скоро пожелателен характер.
В момента играта при златото е трудна, защото не е в тренд.
GOLD: Also worth noting, the World Gold Council today said gold demand in Q3 was
1,084.6 tonnes, equivalent to $57.6 bln. Demand was up 10% vs Q2, but down 11%
from year-ago levels, "primarily due to a notable drop in bar and coin
purchases," the council said. The jewelery and technology sectors saw moderate
declines, while ETFs recorded a strong rise. Central banks were net purchasers
of gold, but to a lesser degree than in Q3 2011, the group said.
Това означава, че дребните са намалили рязко покупките на физическо злато.
Знаеш ли, наскоро си дадох сметка, че съм пропускал точно този момент, а именно, че скокът в цената, при равни други условия (и кажи речи същите, а и намаляващи доходи на население), ще да доведе до по-ниска покупателна способност... Индия също ще спре с покупките скоро (за годината). Та ще видим. За мен нещата са много неясни в момента.
Признавам си - неправилно съм разбрал написаното. Също така си признавам, че в дългите позиции, напоследък, тотално се омазах... В крайна сметка си мисля, че е ясно, че сме без лоши чувства тук
В момента играта при златото е трудна, защото не е в тренд.
GOLD: Also worth noting, the World Gold Council today said gold demand in Q3 was
1,084.6 tonnes, equivalent to $57.6 bln. Demand was up 10% vs Q2, but down 11%
from year-ago levels, "primarily due to a notable drop in bar and coin
purchases," the council said. The jewelery and technology sectors saw moderate
declines, while ETFs recorded a strong rise. Central banks were net purchasers
of gold, but to a lesser degree than in Q3 2011, the group said.
Това означава, че дребните са намалили рязко покупките на физическо злато.
Мани ги тия златни фенове, същите изпитваха необяснима любов към имотите през 2007-2008-ма. Телешкия възторг се проявява в мучене по върховете.
До решението на фискалния проблем в САЩ златото все още има шансове. Но ако САЩ приемат орязване на разходите и повишаване на данъците, то няколко дни след това златото ще се срине.
Тази неизвестност засега крепи цената. Ако Обама реши да вдигне отново дълговия лимит, тогава можем да видим и цени от 2000$, но не ми се вярва да го направи още в първите месеци на втория си мандат. Практиката показва, че най-неприятните решения в САЩ се приемат в началото на втори мандат на Президента.
Питах те за диапазон, защото купувайки злато, ти трябва да си поставиш и граница до която можеш да си позволиш загуби от тези покупки. ДА, има го и тоя вариант - да загубиш от покупките на злато. Не ти го пожелавам.
Мани ги тия златни фенове, същите изпитваха необяснима любов към имотите през 2007-2008-ма. Телешкия възторг се проявява в мучене по върховете.
Моят хоризонт на търговия е 4-5 дни и търся движения от по 30-40 долара в двете посоки.
Когато поствам тук, това и трябва да се разбира.
Та и затова са "празни приказки" за МЕН подобни коментари на МОИ постове.
Признавам си - неправилно съм разбрал написаното. Също така си признавам, че в дългите позиции, напоследък, тотално се омазах... В крайна сметка си мисля, че е ясно, че сме без лоши чувства тук
Ако очакваш да падне до нула - ОК. Аз не очаквам. 1 650 и нивата около са таргет. Ако изобщо падне до това ниво - ще е за последно. И понеже никой не е безгрешен - не е изключено да съм в тотална заблуда, но ще видим.
Питах те за диапазон, защото купувайки злато, ти трябва да си поставиш и граница до която можеш да си позволиш загуби от тези покупки. ДА, има го и тоя вариант - да загубиш от покупките на злато. Не ти го пожелавам.
Коментар