IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• какво му направихте на златото
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• GunMan, ей за това говоря.
      Големи мръсници са акулите, освен ако не си опознал характера им през годините.

П.П. видимо няма причина за спада, нали?
      Еврото не пада, нефта също.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
        Аз също съм на мнение , че специално това за което говори Anon си заслужава
        да се отиграе с покупка на пут опции , бих закупил такива още в началото-средата на декември месец
        с падеж от около месец , след това златото ще е отново в бичи
        тренд и аз смятам да подновя покупките с малки обеми . Не е препоръка .
        Тъй като това е прекалено лесно за отиграване , аз предполагам, че Пазарът ще го отиграе през спота до средата на декември, т.е. златото ще падне и ще обезсмисли играта през опциите.

П.П. тъкмо го написах....

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          До решението на фискалния проблем в САЩ златото все още има шансове. Но ако САЩ приемат орязване на разходите и повишаване на данъците, то няколко дни след това златото ще се срине.
          Аз също съм на мнение , че специално това за което говори Anon си заслужава
          да се отиграе с покупка на пут опции , бих закупил такива още в началото-средата на декември месец
          с падеж от около месец , след това златото ще е отново в бичи
          тренд и аз смятам да подновя покупките с малки обеми . Не е препоръка .
          Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Първоначално изпратено от Lucifer Разгледай мнение
            Индия може и да спре, но Китай едва ли...
            В Китай няма манталитет за покупки на дребно при златото както в Индия. Индийците са основният играч на дребно при златото.

П.П. Ако след тазвечершното изказване на Бен златото не пробия 1733 смятам, че ще отиде под 1700 до вторник, ако не и още утре.

Коментар

• Първоначално изпратено от GunMan Разгледай мнение
              Знаеш ли, наскоро си дадох сметка, че съм пропускал точно този момент, а именно, че скокът в цената, при равни други условия (и кажи речи същите, а и намаляващи доходи на население), ще да доведе до по-ниска покупателна способност... Индия също ще спре с покупките скоро (за годината). Та ще видим. За мен нещата са много неясни в момента.
              На индийците им е спукана работата. Икономиката им изобщо не показва същата сила както китайската, нищо че често ги слагат в един кюп. Нищо общо. Страдат от силна инфлация и стойността на рупията се срива спрямо основните валути и най-вече долара. А както знаем, златото се купува с долари Няма как това да не се отрази в количествата злато, които купуват.

То всъщност и на китайците не се знае доколко ръста им е истински. С тези данни за БВП, които ги публикуват 2 седмици след края на тримесечието, цифрите имат по-скоро пожелателен характер.
              Last edited by snaky; 15.11.2012, 17:32.

Коментар

• Индия може и да спре, но Китай едва ли...

Коментар

В момента играта при златото е трудна, защото не е в тренд.

GOLD: Also worth noting, the World Gold Council today said gold demand in Q3 was
                  1,084.6 tonnes, equivalent to $57.6 bln. Demand was up 10% vs Q2, but down 11%
                  from year-ago levels, "primarily due to a notable drop in bar and coin
                  purchases,"
                  the council said. The jewelery and technology sectors saw moderate
                  declines, while ETFs recorded a strong rise. Central banks were net purchasers
                  of gold, but to a lesser degree than in Q3 2011, the group said.

Това означава, че дребните са намалили рязко покупките на физическо злато.
                  Знаеш ли, наскоро си дадох сметка, че съм пропускал точно този момент, а именно, че скокът в цената, при равни други условия (и кажи речи същите, а и намаляващи доходи на население), ще да доведе до по-ниска покупателна способност... Индия също ще спре с покупките скоро (за годината). Та ще видим. За мен нещата са много неясни в момента.

Коментар

Признавам си - неправилно съм разбрал написаното. Също така си признавам, че в дългите позиции, напоследък, тотално се омазах... В крайна сметка си мисля, че е ясно, че сме без лоши чувства тук
                    В момента играта при златото е трудна, защото не е в тренд.

GOLD: Also worth noting, the World Gold Council today said gold demand in Q3 was
                    1,084.6 tonnes, equivalent to $57.6 bln. Demand was up 10% vs Q2, but down 11%
                    from year-ago levels, "primarily due to a notable drop in bar and coin
                    purchases,"
                    the council said. The jewelery and technology sectors saw moderate
                    declines, while ETFs recorded a strong rise. Central banks were net purchasers
                    of gold, but to a lesser degree than in Q3 2011, the group said.

Това означава, че дребните са намалили рязко покупките на физическо злато.

Коментар

• Дългосрочно златото е само нагоре. Не са грешни бичите помисли
                      До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
                        Мани ги тия златни фенове, същите изпитваха необяснима любов към имотите през 2007-2008-ма. Телешкия възторг се проявява в мучене по върховете.
                        До решението на фискалния проблем в САЩ златото все още има шансове. Но ако САЩ приемат орязване на разходите и повишаване на данъците, то няколко дни след това златото ще се срине.

Тази неизвестност засега крепи цената. Ако Обама реши да вдигне отново дълговия лимит, тогава можем да видим и цени от 2000$, но не ми се вярва да го направи още в първите месеци на втория си мандат. Практиката показва, че най-неприятните решения в САЩ се приемат в началото на втори мандат на Президента.

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
                          Мани ги тия златни фенове, същите изпитваха необяснима любов към имотите през 2007-2008-ма. Телешкия възторг се проявява в мучене по върховете.
                          Лорде, ти ли си?

Коментар

Питах те за диапазон, защото купувайки злато, ти трябва да си поставиш и граница до която можеш да си позволиш загуби от тези покупки. ДА, има го и тоя вариант - да загубиш от покупките на злато. Не ти го пожелавам.
                            Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

Моят хоризонт на търговия е 4-5 дни и търся движения от по 30-40 долара в двете посоки.
                              Когато поствам тук, това и трябва да се разбира.
                              Та и затова са "празни приказки" за МЕН подобни коментари на МОИ постове.
                              Признавам си - неправилно съм разбрал написаното. Също така си признавам, че в дългите позиции, напоследък, тотално се омазах... В крайна сметка си мисля, че е ясно, че сме без лоши чувства тук

Коментар

Ако очакваш да падне до нула - ОК. Аз не очаквам. 1 650 и нивата около са таргет. Ако изобщо падне до това ниво - ще е за последно. И понеже никой не е безгрешен - не е изключено да съм в тотална заблуда, но ще видим.
                                Питах те за диапазон, защото купувайки злато, ти трябва да си поставиш и граница до която можеш да си позволиш загуби от тези покупки. ДА, има го и тоя вариант - да загубиш от покупките на злато. Не ти го пожелавам.

Коментар

Working...
                                X