IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    Forex 'master',

как ще коментираш занижаването на прогнозите на Nordea и други банки относно Цената на Златото? А и също рекордното производство и предлагане от над 2800 тона за 2012???

Банките очакват цени под 1550 $ в началото на следващата година. Дали пък това няма да се изпълни още през тази година?
    За мен лично има значение колко ще бъде курса на долара спрямо еврото тогава.

1650 USD за тройунция при 1,35 USD за евро е почти същото като 1550 USD за тройунция про 1,25 USD за евро. Трудно ми е да си представя златото да падне под 1550 при този курс долар-евро. Мисля, че пазарът вече калкулира доста апетит към рискови активи. Друга причина за спад при златото реално няма.

Коментар

• Forex 'master',

как ще коментираш занижаването на прогнозите на Nordea и други банки относно Цената на Златото? А и също рекордното производство и предлагане от над 2800 тона за 2012???

Банките очакват цени под 1550 $ в началото на следващата година. Дали пък това няма да се изпълни още през тази година?
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
        Възможно е, но зависи от фирмата пак. В общия случай основните акции няма да могат да изпреварват неофициалната инфлация.

Ясно е че в момента цената на златото е подложено на манипулации да не стресират населението. Тези приказки за край на кризата, за икономически ръст са ала бала. Тази рекордна безработица по света се обслужва единствено с държавен дефицит, който е пряко печатане на пари. Скоро всичко ще си дойде на мястото.
        В това си твърдение си, разбира се, абсолютно прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Но когато парите нямат стойност ти искаш да ги опазиш - инвестираш в акции срещу инфлацията - опасността от инфлация е по-голяма - инвестираш повече и повече и т.н. една спирала. Възможно ли е според вас?
          Възможно е, но зависи от фирмата пак. В общия случай основните акции няма да могат да изпреварват неофициалната инфлация.

Ясно е че в момента цената на златото е подложено на манипулации да не стресират населението. Тези приказки за край на кризата, за икономически ръст са ала бала. Тази рекордна безработица по света се обслужва единствено с държавен дефицит, който е пряко печатане на пари. Скоро всичко ще си дойде на мястото.
          Last edited by IvanG; 26.01.2013, 17:14.
          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
            Акциите се пазарна оценка на една фирма, която се определя от предлагане и търсене. Не може безкрайно да произвеждаш телефони или автомобили и да им намираш пазар. Но може безкрайно да печаташ пари
            Но когато парите нямат стойност ти искаш да ги опазиш - инвестираш в акции срещу инфлацията - опасността от инфлация е по-голяма - инвестираш повече и повече и т.н. една спирала. Възможно ли е според вас?

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
              Имам един въпрос. Теоретично ако очакваме хиперинфлация...Не е ли логично преди това стойностите на акциите да скочат до небесата. И не ставаме ли свидетели на началото на един такъв процес?

Иначе съм съгласен с мнението на Импа. Затова вчера вечерта си купих още едно кюлче. Въпреки ясното съзнание и че по-ниски нива ще видя. Ала всеки месец по малко.
              Акциите се пазарна оценка на една фирма, която се определя от предлагане и търсене. Не може безкрайно да произвеждаш телефони или автомобили и да им намираш пазар. Но може безкрайно да печаташ пари
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                Това е ясно, но не е ли по-скъпа от подобни.
                еми по-скъпа е, прави си сметка 240 лв е на фиксинга на златото

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  ФОРЕКСОВ даааа нашата грешка е , че докато ти лапаш мухите от твоите мечтания ние си правим парички.Ама нищо де нали се смеем с тебе- приятелски де. Сега пак кажи , че биткоините ще изместят парите, а акциите нищо не струват и са само на загубаСамо днес по някои позиции по над 10%
                  ама когато беше -90% мълчеше като насран задник

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
                    грамаж 3.442g,
                    цена 290 лв.
                    Това е ясно, но не е ли по-скъпа от подобни.
                    Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• грамаж 3.442g,
                      цена 290 лв.

Коментар

• Някакво мнение за тази монета, като грамаж, проба, цена :

http://www.tavex.bg/index.php?main=104&productID=1110
                        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Така е, но аз останах с впечатление че ти говориш за ценово срутване с цени измерени в левове, долари, евро...? А иначе ако мерим цените в злато, то е ясно че ще има и ценово срутване!
                          Имам един въпрос. Теоретично ако очакваме хиперинфлация...Не е ли логично преди това стойностите на акциите да скочат до небесата. И не ставаме ли свидетели на началото на един такъв процес?

Иначе съм съгласен с мнението на Импа. Затова вчера вечерта си купих още едно кюлче. Въпреки ясното съзнание и че по-ниски нива ще видя. Ала всеки месец по малко.

Коментар

• ФОРЕКСОВ даааа нашата грешка е , че докато ти лапаш мухите от твоите мечтания ние си правим парички.Ама нищо де нали се смеем с тебе- приятелски де. Сега пак кажи , че биткоините ще изместят парите, а акциите нищо не струват и са само на загубаСамо днес по някои позиции по над 10%

Коментар

• Първоначално изпратено от Neo23 Разгледай мнение
                              В момента курса е 122.40, очакванията са ми до макс 2 години да видим нива под 80, където ще си продам йените. Успех
                              E, ако не стане ти си знаеш? Сменяш псевдонима и продължаваш да ни разсмиваш! Не трябва да допускаш грешката на Кирето и да вриш в собствен сос!
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                                Абе имаше тук един Neo, велик инвеститор и върл фен на йената. Кво стана с това момче?
                                Тук съм си, не са тревожи. А относно йената не съм си променил мнението. Напротив, доволен съм че прави по дълбока корекция и мога да си купя още евтини йени, особено спрямо еврото. В момента курса е 122.40, очакванията са ми до макс 2 години да видим нива под 80, където ще си продам йените. Успех
                                Last edited by Neo23; 25.01.2013, 23:51.

Коментар

Working...
                                X