IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Акциите дават дивиденти - тези дивиденти растят едновременно с икономиката и с инфлацията.

Златото не дава нищо.
    +1
    Текущ доход му липсва на мъртвия жълт актив. Не е чешма, а туба. Затова както посочваш, е влязъл в дългия цикъл на спад. Амин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
      Абе,дисбаланс - как не ти омръзна цял ден тъпотии да ръсиш
      Акциите дават дивиденти - тези дивиденти растят едновременно с икономиката и с инфлацията.

Златото не дава нищо.

Коментар

При акциите дългосрочния тренд е неизбежно нагоре. При златото няма дългосрочен тренд има само дълги цикли. А цикъла на растеж свърши преди година и половина.
        Може и така да е, макар, че за акциите не съм толкова убеден. Самото определние "неизбежно" е несериозно. Не знам дали си обърнал внимание, но аз търгувам финансови инструменти на дневна база. Не ме интересува тренд, а движение.

Коментар

• честно да ти кажа за другата седмица ако устиска тази цена гълтам 25 за 10 бинки, такъв ми е плана

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
            Аз пък ако го търгувах подобно на акциите на БФБ щях да си умра от кеф. За такива движения си мечтая!
            При акциите дългосрочния тренд е неизбежно нагоре. При златото няма дългосрочен тренд има само дълги цикли. А цикъла на растеж свърши преди година и половина.

Коментар

• .....и на 400 ме радва

Коментар

Аз не играя на маржин и злато не ме интересува, но ако все пак го правех, в момента бих затворил всичко в златото, и късо и дълго.
                Аз пък ако го търгувах подобно на акциите на БФБ щях да си умра от кеф. За такива движения си мечтая!

Коментар

• Първоначално изпратено от dim4o Разгледай мнение
                  от друга страна ако дойдат извънземните и предлагат +100 години живот на всеки който им даде по 1 оЗ злато- тогава познайте. златото ще е по скъпо и от 1 000 000$ оз.. но и вие си го знаете..
                  Доста неща се казаха днес в тази тема, ама ти наистина ме разсмя. Мерси!

Иначе както каза Равновесов по-долу, нямам злато и много рядко търгувам, но не бих влезнал нито в къса, нито в дълга позиция в момента. В близко време тук ще плющят още шамари и в двете посоки.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                    ДА Балон е но не съвсем! Тук неща са малко по различни ! За разлика от други балони ( основно финасови активи) златото винаги ще има стойност, тоест не може да струва 0 . Дори и да открият начин да произвеждат злато от други елементи (както алуминий например) то пак ще има стойност и то не малка! От друга страна има стотици примери за акции и други активи които са поскъпнали от няколко долара до 100 - 200 - 500 и дори 1000 и после са се сринали до 0. При златото това не може да стане!
                    Според мен реалната стойност на златото в момента е в диапазона 500-1000 долара.
                    Във връзка - точно с развитието на съвременните технологии има материали /елементи/, които са в пъти по-скъпи от златото. Защо тогава НЯКОИ инвеститори да не потърсят възможност за бъдещо нарастване на авоарите си в пъти, сравнено със златото, както и дали имат стимул да влагат дългосрочно в ценния метал? Инерцията е голяма работа, но темата за размисъл може да се вземе и като сериозна /в дългосрочен план/...
                    If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Различните мини имат различна себестойност. Себестойността на златото по никакъв не определя стойността му, просто защото като пада и затварят мини. И себестойността му е пак под пазарната цена. дори и 300 долара да е цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от dim4o Разгледай мнение
                        По скоро 1000-1200, за добив на 1 оз отиват към 600-800$, няма как реалната да е по малка от тази която се добива,
                        Е как да няма как, просто добива ще спре и толкова /купувачите не ги интересува и грам на кой колко му струва/. Аз ако извадя петрол на 1000$ ще ми го плати ли някой, защото добива е скъп или аз ще престана да вадя, защото няма да имам пазар???
                        Не казвам, че това ще се случи, прекалено е сложно за моята камбанрия. По-скоро си мисля, че всяко чудо за 3 дни......
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                          ДА Балон е но не съвсем! Тук неща са малко по различни ! За разлика от други балони ( основно финасови активи) златото винаги ще има стойност, тоест не може да струва 0 . Дори и да открият начин да произвеждат злато от други елементи (както алуминий например) то пак ще има стойност и то не малка! От друга страна има стотици примери за акции и други активи които са поскъпнали от няколко долара до 100 - 200 - 500 и дори 1000 и после са се сринали до 0. При златото това не може да стане!
                          Според мен реалната стойност на златото в момента е в диапазона 500-1000 долара.
                          По скоро 1000-1200, за добив на 1 оз отиват към 600-800$, няма как реалната да е по малка от тази която се добива, но все пак всичко се определя от търсене/предлагане, ако на никой не му трябва злато- може и на 0 да стане , но все ще се намери 1 който да го кефи и да го купи всичкото злато на света за 100$ (както продадоха кремиковци) от друга страна ако дойдат извънземните и предлагат +100 години живот на всеки който им даде по 1 оЗ злато- тогава познайте. златото ще е по скъпо и от 1 000 000$ оз.. но и вие си го знаете..
                          Не разбирам тези, които търсят някаква зависимост между злато и платина, особенно по време на такава сеч!

Август 2012 -> златото е 16% по-скъпо от платината
                          Май 2008 -> платината е 233% (двеста тридесет и три %) по-скъпа от златото

Е какво пречи и този път "ножицата" между злато и платина да се разтвори отново?

Личното ми мнение е, че подобна търговия носи малък приход при огромен риск.
                          Успех на търгуващите.
                          Незная, то и родия 2008 беше стигнал до 10 000$ за 1 оз сега е 1200$ за оз....
                          различни метали са.
                          В момента е +1.88 ЕУР за днес досега в полза на родия .... докато другите падат..
                          Last edited by dim4o; 15.04.2013, 21:26.

Коментар

• Гласувайте в Анкетата, за да можем да преценим общественото мнение .

http://www.investor.bg/forum/poll.ph...ts&pollid=1382
                            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Не разбирам тези, които търсят някаква зависимост между злато и платина, особенно по време на такава сеч!

Август 2012 -> златото е 16% по-скъпо от платината
                              Май 2008 -> платината е 233% (двеста тридесет и три %) по-скъпа от златото

Е какво пречи и този път "ножицата" между злато и платина да се разтвори отново?

Личното ми мнение е, че подобна търговия носи малък приход при огромен риск.
                              Успех на търгуващите.
                              You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
                              Know when to walk away and know when to run

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                                В крайна сметка???

Балон ли е Златото ДА или НЕ?

ПУККККККкккккккккккккккккк!!!!

Коментар

Working...
                                X