IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Обърни внимание как се движеха днес трежърис. В 15.30ч, като излязоха данните относно безработицата и ги разпродадоха (както и златото), но после, когато излезе слабия Фили индекс - пак ги накупиха, малко по-късно и златото.
    Аз тълкувам тези движение така: пазарът смята, че икономиката на САЩ все още не е готова да расте без стимулите на ФЕД, но ФЕД е притиснат от растящата заетост. И неприятното в случая е, че тази заетост е в сферата на услугите и най-вече в ритейл и ресторантьорство, т.е. без добавена стойност за икономиката.

Сега ще бъде интересно дали ФЕД ще искат още да помпат борсите, като кажат, че нивото на безработица ще остане на заден план при решението за спиране на QE, а растежът ще бъде на първи. Досега бяха така -1. безработица 2. инфлация 3. растеж.
    Мисля че дори и ФЕД не се интересува чак толкова много от тези подробности. А реално борсите интересуват ФЕД до толкова до колкото създават усещане за просперитет или за депресия. Реално това от което се страхува ФЕД - поне според мен - е че ако спре да изкупува ипотеки това ще вдигне лихвите по тях и от там ще се засегне пазара на недвижими имоти, а от тук и цялата икономика. Но пак - ако видиш днес групата която растеше всъщност бе строителите на жилища. така че очевидно нищо притеснително от гледна точка на самата икономика не се отчита от пазара.

това в момента е типично стадно поведение. хората са си решили че в момента в който се тръгне намаляване на QE пазара ще влезе в корекция. И това което се получава е самосбъдващо пророчество. Но реално американската икономика си се движи ОК. Така че през следващите месеци ще видим намаляване на тези стимули - след това ще вдигнем постепенно вдигане на лихвите. Пазара на акции може и цяла година да е в рейндж - освен ако не продължат силните отчети. Но въпреки този вероятен рейндж - може би дори и с доста големи колебания нагоре надолу тренда при акциите е бичи. Тренда при облигациите е също към увеличаване на доходността.

Всичко това води до едно нещо за ценните метали - те ще се сриват. Не знам кога им приключват фючърсите на среброто и на златото - но ако този ден е утре - както ми се върти в главата че е - това днес е просто брутална манипулация.

Коментар

• Първоначално изпратено от 43210 Разгледай мнение
      Поредната измама и манипулация на масите!
      А защо само американците са с мания за величие?!.....
      Защото всичко ново тръгва от УСА.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Да, използваха страха от сериозна корекция за да напомпат златото и среброто.

Днес 10 годишните американски облигации отново скочиха. Това в много по-силна степен влияе за охлаждане на пазара на акции, от колкото някакви имагинерни страхове че щели да изкупуват по 10 или 20 милиарда по-малко облигации. Но същия този ръст на доходността на американските облигации фундаментално е катастрофален за златото и среброто. А средносрочния тренд при облигациите е точно този. Така че в краткосрочен и средносрочен план може акциите да се движат в рейндж на страни поради намаляването на печатането на пари и последващо вдигане и на официалните лихви. Но в краткосрочен и средносрочен план същото което спира растеж на акциите буквално трябва да срива ценните метали. чисто фундаментално погледнато.

Така че това днес и може би дори и следващата седмица си е чиста манипулация. Дребните спекуланти нямат толкова кинти че да напомпат до такава степен златото и среброто, а това означава че някой яко се е прицелил в паричките им.

Аз лично днес за първи път си позволих да скъся среброто. Не ме кефи да ги играя ценните метали, но такъв подарък от фундаментална гледна точка някак си не ми се иска да изпусна.
        Обърни внимание как се движеха днес трежърис. В 15.30ч, като излязоха данните относно безработицата и ги разпродадоха (както и златото), но после, когато излезе слабия Фили индекс - пак ги накупиха, малко по-късно и златото.
        Аз тълкувам тези движение така: пазарът смята, че икономиката на САЩ все още не е готова да расте без стимулите на ФЕД, но ФЕД е притиснат от растящата заетост. И неприятното в случая е, че тази заетост е в сферата на услугите и най-вече в ритейл и ресторантьорство, т.е. без добавена стойност за икономиката.

Сега ще бъде интересно дали ФЕД ще искат още да помпат борсите, като кажат, че нивото на безработица ще остане на заден план при решението за спиране на QE, а растежът ще бъде на първи. Досега бяха така -1. безработица 2. инфлация 3. растеж.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Не е много сигурно. Може доста да покачи златото. Дори над 1500.

Въпросът е защо ФЕД ще спре печатницата. Дали заради растеж или защото им се увеличи прекалено баланса, а качеството на новосъздадената работна ръка е под всякаква критика - продавачи в молове и ресторанти.
          Като гледам реакцията на трежърис и борсите, май е второто, а това води до сериозен риск-авършън.
          Да, използваха страха от сериозна корекция за да напомпат златото и среброто.

Днес 10 годишните американски облигации отново скочиха. Това в много по-силна степен влияе за охлаждане на пазара на акции, от колкото някакви имагинерни страхове че щели да изкупуват по 10 или 20 милиарда по-малко облигации. Но същия този ръст на доходността на американските облигации фундаментално е катастрофален за златото и среброто. А средносрочния тренд при облигациите е точно този. Така че в краткосрочен и средносрочен план може акциите да се движат в рейндж на страни поради намаляването на печатането на пари и последващо вдигане и на официалните лихви. Но в краткосрочен и средносрочен план същото което спира растеж на акциите буквално трябва да срива ценните метали. чисто фундаментално погледнато.

Така че това днес и може би дори и следващата седмица си е чиста манипулация. Дребните спекуланти нямат толкова кинти че да напомпат до такава степен златото и среброто, а това означава че някой яко се е прицелил в паричките им.

Аз лично днес за първи път си позволих да скъся среброто. Не ме кефи да ги играя ценните метали, но такъв подарък от фундаментална гледна точка някак си не ми се иска да изпусна.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            големи са манипулатори на този пазар. наясно са че при вдигане на лихвените проценти и златото и среброто ще се пръснат да падат и решиха преди това да ги надуят колкото могат че да излезат не чак толкова на минус. И днес се почна голямото облъчване и едновременно голямото помпане. Но ме съмнява че чак толкова ирационални дори и на този ирационален пазар купувачите не са и помпащите ще глътнат много яко вода.
            Не е много сигурно. Може доста да покачи златото. Дори над 1500.

Въпросът е защо ФЕД ще спре печатницата. Дали заради растеж или защото им се увеличи прекалено баланса, а качеството на новосъздадената работна ръка е под всякаква критика - продавачи в молове и ресторанти. А тези не могат да връщат дълг.
            Като гледам реакцията на трежърис и борсите, май е второто, а това води до сериозен риск-авършън.

Коментар

• големи са манипулатори на този пазар. наясно са че при вдигане на лихвените проценти и златото и среброто ще се пръснат да падат и решиха преди това да ги надуят колкото могат че да излезат не чак толкова на минус. И днес се почна голямото облъчване и едновременно голямото помпане. Но ме съмнява че чак толкова ирационални дори и на този ирационален пазар купувачите не са и помпащите ще глътнат много яко вода.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                зло зло зло 1400
                Като знам кои са пишман - спековете, които ще губят отново БАЦЕ, иванчолак, , зомбирания, майстора, май ще ги шибат през гащите този път с не стотици а хиляди талери, нищо чудно ЗЛОТО при такива тъпаци да се срине до двуцифрен резултат.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                  зло зло зло 1400
                  Ми нали трябва да оформим хубаво рамо преди да му набием чутурата на 1000.
                  Тазгодишната.
                  Догодина като падне олиото до 80 тиквоча ще адалдиса и до 800 ...макс

Коментар

• зло зло зло 1400

Коментар

• Първоначално изпратено от 1_9_7_8 Разгледай мнение
                      Поредната измама и манипулация на масите!
                      А защо само американците са с мания за величие?!.....

Коментар

• http://moneymorning.com/2013/08/14/t...uy-signal-yet/
                        "Начинът да гледаш право в Слънцето,без да ослепееш е ти самият да светиш..."

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                          Само, че ЮАН.а къде е ЮАН-а като световна валута смешко комунист?!
                          Талера ще расте спрямо лева и еврото до края на годината. Да не говорим за смешки като юана!
                          Панелкин много си назад с инфото.Без политически пристрастия така нареченият от теб "ком" юан ще расте и кътаната от теб зелена новонапечатана с вагони зелена шума бавно но сигурно ще спихва.И ще отстъпва територия за подплатени с нещо валути.Налагането на демократичнио бакс по целио свят с военна сила не може да трае вечно.А природата празни пространства не търпи.
                          Или попрочети некои друг валутен анализ или смени чипчето.В краен случай си флашни нов софтуер на чипа.
                          Разумеш?

Коментар

Много боклуци инвестираха в злато, между които няколко роднински никове, за които ме боли фара. Хайде псевдоиграчи, дайте поста!ы
                            Защо да са боклуци? Като инвестират в злато да не им е зле? Да не са по-малко хора от останалите? Или говориш така, защото ти се иска и на теб като тях ама ти е трудно и завиждайки ги обиждаш?

Коментар

• Първоначално изпратено от i1939 Разгледай мнение
                              Определено да.
                              Дори на компютъра на който пишеш и рутера който използваш за да имаш интернет пише MADE IN CHINA не MADE IN USA

Те не са просто умни, те са изключително далновидни благодарение на завещаната им политика от Дън Сяо Пин.
                              Само, че ЮАН.а къде е ЮАН-а като световна валута смешко комунист?!
                              Талера ще расте спрямо лева и еврото до края на годината. Да не говорим за смешки като юана!

Коментар

Демек си въобразяваш, че китайците са умни, а американците прости!!!!!!

Не е лесно......
                                Определено да.
                                Дори на компютъра на който пишеш и рутера който използваш за да имаш интернет пише MADE IN CHINA не MADE IN USA

Те не са просто умни, те са изключително далновидни благодарение на завещаната им политика от Дън Сяо Пин.

Коментар

Working...
                                X