Първоначално изпратено от panterata na pop folka
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от GoldBear Разгледай мнениемомци златото няма да мръдне повече .......... парите са в петрола тия дни мисля че ще удари 120
Златни ти уста, аз съм на 80% потопен в петрол, 9 корави дивидентни артии, днеска пак кихат щедро петро$ в моя джобец
Кой мислиш ще удари 120 - круда или за брента ?
Инак не съм толкова булиш за олиото на тия нива, средносрочно мисля ще се върне към 100, а по нататък и до 80-85$ може.
Не че не може и до 130$ да иде в един момент, ма стане ли сега 120$ сериозно обмислям да почна да го шортя с тоя убавец хеджирайки си компанийките без да ги разпродавам.
http://www.finviz.com/quote.ashx?t=SCO&ty=c&ta=0&p=w
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНе учи батко си, как се чете проспект! За да се разберат 4-те странички които си ми избрал, трябва да се прочетат всички 34 от целия проспект.
Запомни го от мен. При ЕТФ-те със 100% покритие няма обратно изкупуване! Там има просто теглене от банката, където се пази самото покритие! За да не може сульо и пульо да безпокоят банката има изискване за минимален рамер на притежаване на дялове. Обратно изкупуване може да има само там, където дяловете са на практика акции, примерно раздават се дивиденти!
Еми то с теб не може да се говори. Нищо което противоречи на предварителните ти - да отбележим - грешни - нагласи не може да пробие съзнанието ти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nide Разгледай мнение[
PAULSON RECOVERY FUND: 33.37% - YTD (31.07.2013)
PAULSON ENHANCED: 22.38% - YTD (31.07.2013)
източник: HSBC - Investment Funds Performance Review - http://www.scribd.com/doc/162493401/Hsbc-Augut-232012 единият му фонд -14%, другият -21% третия +5% за 2011 съответните цифри -36 -52 -28
И това при един от най-силно бичите пазари в историята.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова просто не е така. Поне при СПДР Голд. За да се издадат нови дялове се вкарва злато, като се направи обратно изкупуване се връща злато. Това са 4 странички все пак от проспекта - дори ти ги казах кои точно са.
Запомни го от мен. При ЕТФ-те със 100% покритие няма обратно изкупуване! Там има просто теглене от банката, където се пази самото покритие! За да не може сульо и пульо да безпокоят банката има изискване за минимален рамер на притежаване на дялове. Обратно изкупуване може да има само там, където дяловете са на практика акции, примерно раздават се дивиденти!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТози е абсолютен карък !!!. Направи един огромен и успешен залог за срива на недвижимите имот в САЩ и от тогава е направо индикатор за обратни действия. И аз си мисля че има някаква обсесия и вместо да троши милиарди да си направи някакво по-безопасно хоби.
PAULSON RECOVERY FUND: 33.37% - YTD (31.07.2013)
PAULSON ENHANCED: 22.38% - YTD (31.07.2013)
източник: HSBC - Investment Funds Performance Review - http://www.scribd.com/doc/162493401/Hsbc-Augut-23
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТова не е ЕТФ, мой човек! Или поне не е класически ЕТФ
Това е фонд който държи фракшънъл резерв на златното покритие. Тоест не 100% а частично покритие. Нямам време да чета в подробности този конкретен проспект, но принципа е този:
Държи само 50% или 75% покритие на издадените дялове. За останалите 50 или 25% дава съгласието си булион банката да ги ре-ипотекира или да ги дава на лизинг. Булион банката му дава лихва за това да речем от 2% годишно, а път фондът ги разпределя като дивидент между държателите... Сам разбираш, че това е нищо повече от "златна" разновидност на фракшънъл резерв сисемата, която причини сегашната криза. Едно и също златно кюлче се води на хартия като собственост на няколко различни собственици и тези собственици доста често не знаят, че има и други собственици. Когато някой голям държател надуши такива счетоводни врътки си тегли физически златото! Което е и станало със споменатите 400 тона злато "изпарили" се от ЕТФ-ите през второто тримесечие!
При класическите ЕТФ - тези в акции е същата работа - вкарват се акции и се изкарват акции. Но там в някой от тези ЕТФ може да се вкарва и кеш. Отново с долна сума.
Има някой ЕТФ в злато които не подържат кюлчета - но по обясними причини те са много по-малко популярни и много много по-малки от СПДР голд.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеhttp://www.spdrgoldshares.com/media/...pectus2012.pdf
Страница 21-25 във файла или 18-21 според номерацията. И не е зле все пак да прочетеш първо проспкт на ЕТФ и след това да спориш за нещо от което си нямаш никаква идея.
The SPDR˛ Gold Trust, or the Trust, issues SPDR˛ Gold Shares, or the Shares, which represent units of fractional undivided beneficial interest in and ownership of the Trust.
Държи само 50% или 75% покритие на издадените дялове. За останалите 50 или 25% дава съгласието си булион банката да ги ре-ипотекира или да ги дава на лизинг. Булион банката му дава лихва за това да речем от 2% годишно, а път фондът ги разпределя като дивидент между държателите... Сам разбираш, че това е нищо повече от "златна" разновидност на фракшънъл резерв сисемата, която причини сегашната криза. Едно и също златно кюлче се води на хартия като собственост на няколко различни собственици и тези собственици доста често не знаят, че има и други собственици. Когато някой голям държател надуши такива счетоводни врътки си тегли физически златото! Което е и станало със споменатите 400 тона злато "изпарили" се от ЕТФ-ите през второто тримесечие!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПри ЕТФ-ите няма обратно изкупуване, мой човек. Посочих !
Страница 21-25 във файла или 18-21 според номерацията. И не е зле все пак да прочетеш първо проспкт на ЕТФ и след това да спориш за нещо от което си нямаш никаква идея.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГледай сега. Намаляването на дяловете се получава когато някой направи обратно от ЕТФ. Обратно от ЕТФ могат да се правят само за големи стойности. Мисля че минимума за СПДР голд бе 100000 акции. Но не съм сигурен в бройката - има я в проспекта им но ме мързи сега да я търся. Та като се направи обратно този който го прави връчва акциите си от тръста на тръста и срещу това получава злато. Тогава се намаляват и дяловете в тръста. Хедж фондовете на Полсън са направили точно такова обратно. Предимството да се прави обратно е че ти изкупуват дяловете по нетна стойност и получаваш злато по нетна стойност. никой голям държател на акции от тръста, няма да тръгне да се пробва да ги продава, защото тогава комисионите, спреда и отклонението от нетната стойност, всъщност ще го вкарат в доста сериозни разходи. Особено когато инвестицията му е няколко милиарда.
При ЕТФ-а апределено количество злато се държи на физическо дъхранение някъде си и срешу него се издават дялове. Тези дялове се купуват и продават и така се образува цената. Притежателят на определено количество дялове и при определени условия може да си тегли физически златото. Това е всичко. Проста работа, ама не е за прости хора!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНе бе, човече... Продажбата на дялове в ЕТФ е едно, а намялянето на дяловете е съвсем друго... как да ти го обясня за да бъде по-разбираемо за теб?!...
Все едно да твърдишу че ако някой на бфб-то продаде акции на дружеството Х то количеството им намалява... Очевидна глупост нали? Но това е всъщност това, което ти твърдиш за ЕТФ дяловете!!! Имало си някакъв хедж фонд който си продал дяловете и толкова. Нормално! Въпросът е защо този който ги е купил от него не ги държи като инвестиция, а ги е теглил физически от булион банката?!... И аз ти го обясних, защо е така!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПредполагам че това имаш в предвид
Все едно да твърдишу че ако някой на бфб-то продаде акции на дружеството Х то количеството им намалява... Очевидна глупост нали? Но това е всъщност това, което ти твърдиш за ЕТФ дяловете!!! Имало си някакъв хедж фонд който си продал дяловете и толкова. Нормално! Въпросът е защо този който ги е купил от него не ги държи като инвестиция, а ги е теглил физически от булион банката?!... И аз ти го обясних, защо е така!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар