Първоначално изпратено от van05
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеДе ги тези подценени активи?!... Тези, които съм видял съм ги споменал по-долу в подписа си!
Уравнението на бай ви Ванко 5
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеЗначи твърдиш, че и олиото ще стане 40-50 долара/барела? Или твърдиш малко по-абсурдни неща, че златото ще пада до 400, а олиото ще е с обратна корелация или ще си стои на същите цени..и в момента е обратна корелация петрола беше 70 златото 1900 сега златото е 1400 петрола е 110
Last edited by GoldBear; 03.09.2013, 18:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнениеима хиляди подценени активи ....Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
От 2008 до 2011 златото вървя на горе....и от там на долу ....даже една година преди добрите резултати и сега сме 2013 КРИЗАТА свърши и не знам кои луд от големите акули ще инвестира в злато при условие че има хиляди подценени активи ....Така че златото си е твърдо за Надолу за следващите 20 годиниРавновесие сие 100% прав
Животът е огледало.....усмихвай се
Коментар
-
Първоначално изпратено от KostaBee Разгледай мнениеЩе има ли много спекулативно купуване другата седмица преди решението на Сащ според вас?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗлатото ще се срине с висока доза на увероност. За цената на петрола такава увереност не може да се даде. Все пак ако Китай и други азиатски държави сложат висок акциз на горивата и се спре субсидираното потребление на горива в някой държави петрола има голяма вероятност да падне. Също и ако скочи предлагането заради шистов петрол или някакви други големи залежи. Но реално, при наличната до момента информация, не може да се очакват големи движения в петрола.
Относно Сирия: Борсите са свръхчувствителни на тази тема. Все още. Това означава, че ще има още инвеститорски бой. Дау под 14000, Дакс под 7500, а Софикс около 410.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеНе само при петрола, при всички други стоки и услуги цената се определя от търсене и предлагане. Също и при златото. Кой, защо и колко време ще го търси можем само да гадаем. Значи все пак твърдиш, че цената на петрола ще е в тесен рейндж, докато тази на златото ще срине до 400 долара?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеС петрола може да се случи всичко. Там рисковата премия е всъщност малка, и основната част от цената си е определя от търсене и предлагане, което пък се определя от това как се движат самите икономики. Така че шанса петрола да падне много не е особено висок. Също както и шанса да скочи с много.
Златото от друга страна не е ресурс. Търсенето му е чисто психологическо. Някакви хора вярват че то е добра инвестиция и съответно го купуват. Въпроса е до кога ще вярват, китайците могат да продължат да купуват, индийските мангали също могат да продължат да купуват. Но въпроса е дали техните покупки ще са достатъчни за да компенсират продажбите от ЕТФ, които най-вероятно ще продължат. Аз лично не вярвам че китайците ще продължат да купуват, златото като запазване на стойност на тях не им е толкова навътре в културата. Индийците най-вероятно ще продължат. Но тяхното търсене не е достатъчно за да подържа висока цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗлатото от друга страна не е ресурс. Търсенето му е чисто психологическо.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеЗначи твърдиш, че и олиото ще стане 40-50 долара/барела? Или твърдиш малко по-абсурдни неща, че златото ще пада до 400, а олиото ще е с обратна корелация или ще си стои на същите цени..
Златото от друга страна не е ресурс. Търсенето му е чисто психологическо. Някакви хора вярват че то е добра инвестиция и съответно го купуват. Въпроса е до кога ще вярват, китайците могат да продължат да купуват, индийските мангали също могат да продължат да купуват. Но въпроса е дали техните покупки ще са достатъчни за да компенсират продажбите от ЕТФ, които най-вероятно ще продължат. Аз лично не вярвам че китайците ще продължат да купуват, златото като запазване на стойност на тях не им е толкова навътре в културата. Индийците най-вероятно ще продължат. Но тяхното търсене не е достатъчно за да подържа висока цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеhttp://www.bloomberg.com/markets/rat...ment-bonds/us/
http://www.bloomberg.com/quote/BUSY:IND тук се вижда по-ясно
Ето за това падат. Паричната политика на САЩ и промяната и. Същата причина поради която златото може да стигне и 400 долара следващите няколко години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеОнзи ден исках да си продължим разговора по темата защо падат пазарите, но ми се доспа. Няма да задълбочавам, но не мисля, че това е просто бум-бум. Затова аз към днешна дата съм предпазливо песимистично настроен.
http://www.bloomberg.com/quote/BUSY:IND тук се вижда по-ясно
Ето за това падат. Паричната политика на САЩ и промяната и. Същата причина поради която златото може да стигне и 400 долара следващите няколко години.
Коментар
Коментар