If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е да, ама засега зеления гущер печели във войната и все още има да спечели няколко битки преди да се обърне хода на бойните действия...което няма да е толкова скоро
Така че засега все още играта е да се акумулират възможно повечко $ та да си купуш много по евтино зло ( щом си му фен) преди да се обърне палачинката
Главните противници на $ - рашъните и чайниците нямат никаква изгода средносрочно от скъпо злато...поне не и докато не акумулират достатъчно, а все още са доста далеч от нужните им нива.
А и при положение че света се бори с дефлацията - бул сторито при злото и среброто никак не ми се види убедително в средносрочен план. Ма никЪк.
Съгласен съм, че тренда е надолу и го поддържат фактори като:
- ниска инфлация - колко още ... година ?
- после ще го натискат очакванията за покачващи се лихви - т.е. ще се търси доходност някъде другаде извън сектора на ценните метали
- очаквания за голяма корекция след големия ръст
- други фактори ????
Бъркам ли някъде ?
Всъщност повече ме интересува посланието на цената под 1200 към златните копачи. Вече задминаха всякакви дъна.
Колко могат да издържат
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Златото винаги ще поскъпва независимо от валутата, която използваме. За долара си прав. Трябва да има война, но според мен долара ще го крепят до последно, защото играе голяма рола дори ВЪздесъщата Икономика на Китай.
Аз не казвам, че златото ще поскъпне непосредствено, освен ако миролюбивият швейцарски народ не реши нещо друго на 30.11. (в което се силно съмнявам). Ала пътят е ясен. Войната на долара води средносрочно само до вариант на поскъпване на златото. Защото войната на долара може да завърши само с война между велики сили. Вече е късно за друго решение. Независимо кой ще спечели тази война, то златото ще поскъпне.
Войната с долара като световна резервна валута започна. Тази война е причината за повечето конфликти и смяна на режими в близките 20 години. Този път обаче противникът не е Садам и финансовият олигопол, узурпирал властта на най-голямата световна империя определено е притеснен. В такава ситуация е най-добре да се купува злато - колкото по-евтино, толкова повече.
Е да, ама засега зеления гущер печели във войната и все още има да спечели няколко битки преди да се обърне хода на бойните действия...което няма да е толкова скоро
Така че засега все още играта е да се акумулират възможно повечко $ та да си купуш много по евтино зло ( щом си му фен) преди да се обърне палачинката
Главните противници на $ - рашъните и чайниците нямат никаква изгода средносрочно от скъпо злато...поне не и докато не акумулират достатъчно, а все още са доста далеч от нужните им нива.
А и при положение че света се бори с дефлацията - бул сторито при злото и среброто никак не ми се види убедително в средносрочен план. Ма никЪк.
Алоооо...тук някой смята китайците за идиоти ли???...а и само те ли???...светът купува тонове злато на всякакви цени като за свърши свят а тук ми разказвате вицове за това как златото ще струва по-малко от листата по дърветата, щото и те били зелени като доларите. Ами продавайте спешно тогава, за да не обеднеете с това злато...шегаджий...
да, а като светът продаваше злато като за световно на 300$ преди години тогава какво трябваше да правим ? продали сме спокойно цената на златото и на всичко останало е само в главите на хората...следваща спирка 1050$
Войната с долара като световна резервна валута започна. Тази война е причината за повечето конфликти и смяна на режими в близките 20 години. Този път обаче противникът не е Садам и финансовият олигопол, узурпирал властта на най-голямата световна империя определено е притеснен. В такава ситуация е най-добре да се купува злато - колкото по-евтино, толкова повече.
Алоооо...тук някой смята китайците за идиоти ли???...а и само те ли???...светът купува тонове злато на всякакви цени като за свърши свят а тук ми разказвате вицове за това как златото ще струва по-малко от листата по дърветата, щото и те били зелени като доларите. Ами продавайте спешно тогава, за да не обеднеете с това злато...шегаджий...
Не знам някой спомня ли си каква беше ситуацията преди точно 14 год .Тогава цената
беше средно на 250 долара,централните банки бяха решили,че това е мъртав актив,
който не носи лихва и инкасира само загуби.Същите тези швейцарци продаваха
злато и купуваха акции за по-висока доходност,а и не само те.После арабите удариха
двете кули в НЮ Йорк и златото литна.Искам да кажа ,че всичко е футе-вънде само
мошетата знаят сценария в пълен обем.
швейцарците......... и енглезите (Гордън Браун) тогава си продадоха 60 % от златото на $275/ун, защото им наредиха да го сторят, защото някой го искаше на тази ниска цена.
Банк оф Ингланд отдавна си е в частни ръце, а Гордън е лузър като младия Буш.
Коментар