Първоначално изпратено от Gold Zombie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПродължавате да се самозалъгвате, че златоото ще расте. Няма никакви фундаментални причини за това. Този път илюзията, която поддържа надеждата е референдум в Швейцария. Добре е да приемете действителността.До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
За да фАлшифицираш успешно златото, не трябва да го смесваш с по-тежки метали, а с такива, които имат или същото, или много идентично с него тегло. Какъв плутоний, какви 5 лева ?!?
Човешко си е.
Няма да кажа на колко години съм че ще спрете да ми пишете
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнениеВикаш, той средно интелигентният швейцарец, не е наясно, какво ще е отражението върху цената на "най-скъпото му", ако гласува с ДА на референдума
Аз мисля, че той би искал "най-скъпото му" да поскъпне и е доста нясно, как това може да бъде постигнато и с точно кой резултат от референдума
Докато за сантимента при падащи цени на един актив.... кажи ми, моля те, какво се случва?
Ето аз вече 3-та година търгувам. Доволен съм от начина, по който кореспондира фундаменталната ми логика с движението на пазара. Но когато нещо започне да пада и рязко и продължително. И пръстта ми удря по сел-а. В повечето случаи - груба грешка.
Как би реагирал, човек, който не се занимава с това професионално?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеНа този референдум, решението ще се взима не от най-големите умове на света, а от средно интелигентния избирател. И когато вижда най-скъпото му да пропада ден след ден, най-вероятно ще капитулира пред мисълта, че щом никой по света не вижда стойност в златото, вероятно той някъде бърка и златото наистина няма стойност.
Аз мисля, че той би искал "най-скъпото му" да поскъпне и е доста нясно, как това може да бъде постигнато и с точно кой резултат от референдумаДо новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
Коментар
-
Мисля че най-големия бич за златото през следващия месец е предстоящия референдум в Швейцария. Ясно е че отговор да - ще изстреля цената му нагоре и за дълъг период. Ясно е и че това е кошмарният сън на централните банки (не само на Швейцарската). По-голяма роля на златото ще отнеме част от възможността им да влияят на пазарите, а в момента те са всесилни и мисля, че им харесва.
Начинът по-който могат да решат референдума е чрез удар върху психиката и сантимента. На този референдум, решението ще се взима не от най-големите умове на света, а от средно интелигентния избирател. И когато вижда най-скъпото му да пропада ден след ден, най-вероятно ще капитулира пред мисълта, че щом никой по света не вижда стойност в златото, вероятно той някъде бърка и златото наистина няма стойност.
След референдума пропадането ще спре. Възможно е няколко месеци подред да е хоризантално надясно, докато почти всички свикнат с новото нормално...и един ден
Аз самия смятам, че в златото няма никакъв смисъл като актив. Защото не може да подобри качеството ми на живот по никакъв полезен начин. Но също така смятам, че човешката психика не се променя с месеци и години, а с векове и е още рано да го отписваме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнениене разбирам въпроса ти, за 7ми клас. Вероятно си погледнал менделеевата таблица и имаш някакви спомени за атомни маси, но съм сигурен, че за първи път днес ще чуеш за следното:
злато плътност 19 300 kg/m³
олово плътност 11 340 kg/m³
виж wikipedia
и пак ще попитам как ще направи сплав по-тежка от златото?
може би с плутоний?
прочетох статията още преди да напиша отговора
Ще се доуточня. Ти попита:
Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнениене че не вярвам в консипративни теории, но злато е много трудно да се фълшифицира,
не зараи друго, а за да стане трябва да се смеси с по-тежки метали от него, а всички по-тежки метали от златото са по-скъпи (дори и оловото не е тежко колкото златото)До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнениене разбирам въпроса ти, за 7ми клас. Вероятно си погледнал менделеевата таблица и имаш някакви спомени за атомни маси, но съм сигурен, че за първи път днес ще чуеш за следното:
виж wikipedia
може би с плутоний?
прочетох статията още преди да напиша отговораПарите не ме вълнуват. Те ме успокояват!
Коментар
-
Не знам защо свързвате винаги очакването за повишение на лихвите с ниски цени на златото. За мен връзката с цената на златото е отношението между пазарните лихви и инфлацията.
Ако банките повишават лихвите закъсняващо спрямо инфлацията - златото ще расте.
Ако банките повишават лихвите изпреварващо инфлацията - златото ще пада.
Тоест по тази корелация липсват факти за сега и няма смисъл да я гадаем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеСъгласен съм, че тренда е надолу и го поддържат фактори като:
- ниска инфлация - колко още ... година ?
- после ще го натискат очакванията за покачващи се лихви - т.е. ще се търси доходност някъде другаде извън сектора на ценните метали
- очаквания за голяма корекция след големия ръст
- други фактори ????
Бъркам ли някъде ?
Всъщност повече ме интересува посланието на цената под 1200 към златните копачи. Вече задминаха всякакви дъна.
Колко могат да издържат
Големите копачи няма да купят малките, нито пък ще тръгнат към сливания, защото балансите им са твърде крехки. Допускам някои сливания, чрез размяна на акции с цел икономии от мащаб и снишаване и чакане.
Общо взето прогнозата ми е за пълна капитулация преди предлагането да падне до ниво, което да изнерви търсенето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнениеИзвинявай, ама ти имаш ли завършен 7-ми клас ?
И наистина, вземи прочети статията все пак
виж wikipedia
може би с плутоний?
прочетох статията още преди да напиша отговора
Коментар
Коментар