Нещо се сурна на доле
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
фил, за среброто наскоро гледах едно видео за анализ на сектора, за благородните метали, на теория би следвало да се движи аналогично със златото. За ивестиционните метали в бг не съм видял на друго място да ти дават злато по курса на деня, освен в общинска банка. Другите банки яко те цакат с фиксирани цени, адски неизгодни. Това е аз което мога да ти кажа като инфо. Питай в общинска.Last edited by pepe1234; 21.01.2015, 17:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНяма смисъл да се слагат графики на каквото и да е срещу долара. да мериш цената с долари означава да мериш дължината на нещо с гумен метър... По-показателно е ако сложиш графика на златото изчислено с барел нефт или цената на нефта в унции злато. Тогава се вижда истината!
Като златото щяло да стане 200$ или пък петрола 20$ все едно заплатите на онея в САШш от 2200$ ше станат на 600$. Глусти ми дрънкат особено оня равновесния специалист и другите американци в секцията Русия ...... и само ми постват графики в миналото, но минали графики на борсата не показват бъдещето иначе до са да сме всички милиардери ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеДокато ти си правил някоя стотинка от борсата аз съм продал някой и друг 24 тонен тир през 50-70% печалбаа относно златото да познавам този актив много по-добре от тебе и знам за ккаво служи за разлико от тебе
ама на криво колело крив му пътя
златото е застрахователна полица не е за спекула за такива дребни хорица като нас. Ама това е друга тема
и запомни цената му дългосрочно ще расте, а на долара ще продължи да пада такива са приподно икономическите закони
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРейтинга на америка няма как да е друг освен ААА. Тя е бенчмарка за сигурност. Никоя друга икономика не се доближава дори по сигурност до американската. Дори само заради това че има флот по-голям от този на всички останали държави взети заедно.
Американците може да са силни военно, но не могат да се справят с целият свят... какъв свят - те с Русия не могат - това да не им е Ирак или Србия? Всички знаем какво стана от Студеното война - СССР се разпадна: да, но Америка ФАЛИРА - И в момента РУСИЯ е един от основните КРЕДИТОРИ на САЩ !!! Това никога не е бивало в историята. Как Русия бе на колене и се командваше от посолството на САЩ по времето на окаяният алкохолик Елцин и как дребничкият кагебист Путин обърна нещата за 10-15 години, а?
Не че Русия е страшно мощна, просто САЩ са жалки - знаем всички - че ако кредиторите им си поискат борчовете, с Америка е свършено... кога САЩ ще върнат жълтото на Германия и Холандия? Имат ли го те въобще това жълто или са го профукали?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеИнтересна графика между другото. Съотношение като днешното сме имали в навечерието на петролната криза през 1973, година преди разпадането на соцблока и горе-долу в пика на кризата отпреди 6-7 години. Какво ли да очакваме?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНяма смисъл да се слагат графики на каквото и да е срещу долара. да мериш цената с долари означава да мериш дължината на нещо с гумен метър... По-показателно е ако сложиш графика на златото изчислено с барел нефт или цената на нефта в унции злато. Тогава се вижда истината!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПознавам го повече от теб - щото изкарах не малко пари по пътя надолу. А ти ако си играл за нагоре само загуби си трупала относно златото да познавам този актив много по-добре от тебе и знам за ккаво служи за разлико от тебе
ама на криво колело крив му пътя
златото е застрахователна полица не е за спекула за такива дребни хорица като нас. Ама това е друга тема
и запомни цената му дългосрочно ще расте, а на долара ще продължи да пада такива са приподно икономическите закони
Коментар
-
http://www.webcafe.bg/id_1338226366
http://geopolitica.eu/spisanie-geopo...atsiya-v-sasht
Ето тука малко за демографията. Грубо казано очакваме Индия да избухне.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеВръх през 1982 година няма. Толкова и познаваш този актив
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениезависи и от това, как се развива демогафския ръст в страните нали такаТук говорим за Обединенията нали не бъркам, та не гледай само Китай гледай ги всичките
А не забелзвяма никой да твърди че Бангладеш ще е икономическа свръх сила
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ един момент след 30 години. Баси този един момент. Като измерено през инфлацията и загубената друга доходност върхът от 2011 така и не компенсира купилите на върха през 1982.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениемдам и тука да ти кажа, че през 1982 пак много специалисти като тебе са си мислели, че ше ходи на долу и в един момент прави много грозен завой на горе и този същия спайк е сега както през 1982. Да не завие с още по-грозни темпове на горе ..... къде 5К например ......
Коментар
Коментар