IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нещо се сурна на доле

Коментар

• фил, за среброто наскоро гледах едно видео за анализ на сектора, за благородните метали, на теория би следвало да се движи аналогично със златото. За ивестиционните метали в бг не съм видял на друго място да ти дават злато по курса на деня, освен в общинска банка. Другите банки яко те цакат с фиксирани цени, адски неизгодни. Това е аз което мога да ти кажа като инфо. Питай в общинска.
      Last edited by pepe1234; 21.01.2015, 17:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Няма смисъл да се слагат графики на каквото и да е срещу долара. да мериш цената с долари означава да мериш дължината на нещо с гумен метър... По-показателно е ако сложиш графика на златото изчислено с барел нефт или цената на нефта в унции злато. Тогава се вижда истината!
        еми да ама повечето американобългарчета не приемат друга валута освен долара и само според нея сравняват, да не изброявам имена са и да копирам изказвания......
        Като златото щяло да стане 200$ или пък петрола 20$ все едно заплатите на онея в САШш от 2200$ ше станат на 600$. Глусти ми дрънкат особено оня равновесния специалист и другите американци в секцията Русия ...... и само ми постват графики в миналото, но минали графики на борсата не показват бъдещето иначе до са да сме всички милиардери ....

Коментар

• Здравейте,
          Знам че темата е за злато, но бихте ли дали съвет за закупуване на сребро.. кюлчета от 1кг. Fibank добър вариант ли е? Или има по-добър посредник с признатите рафинерии.
          Last edited by phlex; 21.01.2015, 17:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
            Докато ти си правил някоя стотинка от борсата аз съм продал някой и друг 24 тонен тир през 50-70% печалба а относно златото да познавам този актив много по-добре от тебе и знам за ккаво служи за разлико от тебе ама на криво колело крив му пътя златото е застрахователна полица не е за спекула за такива дребни хорица като нас. Ама това е друга тема и запомни цената му дългосрочно ще расте, а на долара ще продължи да пада такива са приподно икономическите закони
            Равновестко печели ама тука у форума в реалността е по различно

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Рейтинга на америка няма как да е друг освен ААА. Тя е бенчмарка за сигурност. Никоя друга икономика не се доближава дори по сигурност до американската. Дори само заради това че има флот по-голям от този на всички останали държави взети заедно.
              Ха-ха-ха-ха-ха: флотът ли прави рейтингът? тогава какъв рейтинг трябва да има Русия, която със своите Воеводи и Тополи може да изтрие САЩ от картата само за половин час? - ААААААААААА ли?

Американците може да са силни военно, но не могат да се справят с целият свят... какъв свят - те с Русия не могат - това да не им е Ирак или Србия? Всички знаем какво стана от Студеното война - СССР се разпадна: да, но Америка ФАЛИРА - И в момента РУСИЯ е един от основните КРЕДИТОРИ на САЩ !!! Това никога не е бивало в историята. Как Русия бе на колене и се командваше от посолството на САЩ по времето на окаяният алкохолик Елцин и как дребничкият кагебист Путин обърна нещата за 10-15 години, а?
              Не че Русия е страшно мощна, просто САЩ са жалки - знаем всички - че ако кредиторите им си поискат борчовете, с Америка е свършено... кога САЩ ще върнат жълтото на Германия и Холандия? Имат ли го те въобще това жълто или са го профукали?
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                Интересна графика между другото. Съотношение като днешното сме имали в навечерието на петролната криза през 1973, година преди разпадането на соцблока и горе-долу в пика на кризата отпреди 6-7 години. Какво ли да очакваме?
                Сриване на индексите

Коментар

Няма смисъл да се слагат графики на каквото и да е срещу долара. да мериш цената с долари означава да мериш дължината на нещо с гумен метър... По-показателно е ако сложиш графика на златото изчислено с барел нефт или цената на нефта в унции злато. Тогава се вижда истината!
                  http://pricedingold.com/crude-oil/

Коментар

Познавам го повече от теб - щото изкарах не малко пари по пътя надолу. А ти ако си играл за нагоре само загуби си трупал
                    Докато ти си правил някоя стотинка от борсата аз съм продал някой и друг 24 тонен тир през 50-70% печалба а относно златото да познавам този актив много по-добре от тебе и знам за ккаво служи за разлико от тебе ама на криво колело крив му пътя златото е застрахователна полица не е за спекула за такива дребни хорица като нас. Ама това е друга тема и запомни цената му дългосрочно ще расте, а на долара ще продължи да пада такива са приподно икономическите закони

Коментар

• http://www.webcafe.bg/id_1338226366

http://geopolitica.eu/spisanie-geopo...atsiya-v-sasht

Ето тука малко за демографията. Грубо казано очакваме Индия да избухне.

Коментар

Интересна графика между другото. Съотношение като днешното сме имали в навечерието на петролната криза през 1973, година преди разпадането на соцблока и горе-долу в пика на кризата отпреди 6-7 години. Какво ли да очакваме?

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                          Връх през 1982 година няма. Толкова и познаваш този актив
                          Познавам го повече от теб - щото изкарах не малко пари по пътя надолу. А ти ако си играл за нагоре само загуби си трупал

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            зависи и от това, как се развива демогафския ръст в страните нали така Тук говорим за Обединенията нали не бъркам, та не гледай само Китай гледай ги всичките
                            Индия е дори в по-лоша ситуация от Китай. Русия реално намалява като население а и в момента дори е с по-малко население от Нигерия, Пакистан и Бангладеш. А Бразилия е далеч по-малка като население от САЩ. Като в следващите десетилетия ще бъде изпреварена от Нигерия, Пакистан, Бангладеш и дори от Етиопия.

А не забелзвяма никой да твърди че Бангладеш ще е икономическа свръх сила

Коментар

В един момент след 30 години. Баси този един момент. Като измерено през инфлацията и загубената друга доходност върхът от 2011 така и не компенсира купилите на върха през 1982.
                              Връх през 1982 година няма. Толкова и познаваш този актив

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                                мдам и тука да ти кажа, че през 1982 пак много специалисти като тебе са си мислели, че ше ходи на долу и в един момент прави много грозен завой на горе и този същия спайк е сега както през 1982. Да не завие с още по-грозни темпове на горе ..... къде 5К например ......
                                В един момент след 30 години. Баси този един момент. Като измерено през инфлацията и загубената друга доходност върхът от 2011 така и не компенсира купилите на върха през 1982.

Коментар

Working...
                                X