IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
    защо разликата купува-продава е толкова голяма,при положение,че продавачите следят моментната цена и веднага реагират?
    Толкова ли са алчни?
    Много просто - защото търговците не са сигурни накъде ще хване .. Иначе говорят само за поскъпване
    Това е пределно ясно при форекса - когато има нервност на пазара се разширяват спредовете ....
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• какво става със златото, добър момент ли е за инвестиция
      http://trader-idimitrov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Markoni Разгледай мнение
        Колеги, не разбрах да следвам ли съветите на експерт от министерство на земеделието и храните, и да чакам злато на 500$ или да купувам сега, че гледам излизат някой убийствени монети?
        до 500 $ едва ли ще иде . ама изчакай. може да падне до 1150 . много по надолу не вярвам. а до 500 .... абсурд. едва ли грам злато ще иде от сегашните 65-68лв на 27лв.недей че алтъните дет са скрили хората вместо да ги кътат ще почнат да си украсяват къщите по празниците

Коментар

• Колеги, не разбрах да следвам ли съветите на експерт от министерство на земеделието и храните, и да чакам злато на 500$ или да купувам сега, че гледам излизат някой убийствени монети?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
            как е колеги пак ли според MZтката златото ше хои на 200$ .... аз даже се зачудих защо Венецуелата не си върже валутата за златото те си го бяха върнали ...... и просто да искат за петрола Gold да видиме дали ще слезне на 100$ както пророкуват тука господата ..... ))
            трябва само някой да повлече крак и ше отече работата ....
            май тея може и да може да са първите .....

Is Russia Planning A Gold-Based Currency?
            http://www.zerohedge.com/news/2015-0...based-currency

М-зетката си живее в негов мокър сън...не,не му разваляй кефа на човека

Коментар

• как е колеги пак ли според MZтката златото ше хои на 200$ .... аз даже се зачудих защо Венецуелата не си върже валутата за златото те си го бяха върнали ...... и просто да искат за петрола Gold да видиме дали ще слезне на 100$ както пророкуват тука господата ..... ))
              трябва само някой да повлече крак и ше отече работата ....
              май тея може и да може да са първите .....

Is Russia Planning A Gold-Based Currency?
              http://www.zerohedge.com/news/2015-0...based-currency

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                Защото има разлика между физическо ивнестиционно злато и "хартиетно" такова. Най-малкото при покупка на физическо злато от производител ще ти се наложи да платиш такса застраховка при транспорт, както и самият транспорт.
                Не ме разбра-говоря за спреда при покупка на физическо,не намесвай хартиеното
                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

защо разликата купува-продава е толкова голяма,при положение,че продавачите следят моментната цена и веднага реагират?
                  Толкова ли са алчни?
                  Защото има разлика между физическо ивнестиционно злато и "хартиетно" такова. Най-малкото при покупка на физическо злато от производител ще ти се наложи да платиш такса застраховка при транспорт, както и самият транспорт.

Коментар

Толкова ли са алчни?
                    По-вероятно е просто пазара да е малък.

Коментар

• защо разликата купува-продава е толкова голяма,при положение,че продавачите следят моментната цена и веднага реагират?
                      Толкова ли са алчни?
                      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Днес чета една статия, 17% повече злато е закупено от централните банки през 2014 в сравнение с 2013. Най-активни са били руснаците и турците...

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                          Просо трябва да оцелиш правилния момент за покупка и за продажба.
                          Спроред мен до 2400лв за унция е добра цена за покупа,а след 2-3 години би трябвало да видим цена в лева около 3000.

И аз съм в злато от 2002 г. Засега средна цена 650 долара.Боли ме ......
                          Като падне още ще купя.
                          Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Просо трябва да оцелиш правилния момент за покупка и за продажба.
                            Спроред мен до 2400лв за унция е добра цена за покупа,а след 2-3 години би трябвало да видим цена в лева около 3000.

Коментар

• [QUOTE=Protokol;1059771792]
                              Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                              Пропуснал си да добавиш и сложната лихва на златото ( разходи за съхранение ) ...., но с отрицателен знак
                              абе преди години централните банки плащаха 0,5% лихва върху злато, но само ако е на кюлчета или лента. По принцип много много не се предлагат изгодни покупко/продажби със злато. Цената между купува и продава е доста сериозна, освен това риска да попаднеш на мошеници е доста голям, покупка на бижута също не ти гарантира чистота, пак има риск от кражба а и в цената е включена 100% труд
                              Абе като цяло си прецакан както и да го погледнеш.

Коментар

• [QUOTE=Protokol;1059771792]
                                Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                                Пропуснал си да добавиш и сложната лихва на златото ( разходи за съхранение ) ...., но с отрицателен знак
                                Нека да не издребняваме толкова. Не съм смятал и курса на златото на над 2100лв. а на 2000лв., нали? Както и че от последните поне 5години няма и лихви от 10% никъде, а за в $ ни най-малко.
                                Аз не бих платил за 10 000лв. инвестиция съхранение в трезор на банка, все пак става въпрос за ~ 500гр. злато, което и сам мога да го скрия добре, както впрочем правя и сега. По този начин имам много голяма гъвкавост, въпреки риска, който в случая не ми е определящ.
                                Last edited by sssaaa; 12.02.2015, 16:17.

Коментар

Working...
                                X