IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
    6 кила злато.300 бона даде ли за тях или повече?
    Дал той на маржин с лост ги купил затова пита дълги ли къси ли средни вълни ли

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
      Това темата за златото ли беше или съм объркал нещо

Живота показва кой какво е научил в крайна сметка,живота,времето,опита ,това е истинското училище,не ми се хвалете с дипломите си.
      Американците имат една поговорка-ако си умен-защо не си богат?
      Отдавна не е. Превърнало се в ТКЗС тази тема и бригадир си имат даже няколко скоро АПК ще направят Вместо да обсъди някой текущата оперативна ситуация със златото. Схемата го няма да го пука

Коментар

• Първоначално изпратено от power network Разгледай мнение
        Стига смехории с каква математика се занимават икономистите че не мога да разбера.Добре че са компютрите пак дело на инженери щото и таблицата за умножение не знаят.Да не говорим за корен квадратен и умножение деление без калкулатор.За тригонометрия интеграли диференциални уравнение редове на Фурие да споменавам ли.
        Представи си, че имаш относително проста задача- да определиш вероятността ТЕЦа на Пешо да не може да си обслужи кредита. Твоята работа е да определиш факторите, които влияят върху тази вероятност, степента, с която всеки от тях влияе, корелацията между тях, да прогнозираш бъдещите им стойност, да оцениш волатилността и характера на разпределението на тези си прогнози, и накрая да оцениш степента на надежност на собствения си модел. Горе-долу по същия начин прогнозираш и бъдещата цена на златото, та както каза- добре, че са компютрите, пак дело на инженери.

Коментар

• Това темата за златото ли беше или съм объркал нещо

Живота показва кой какво е научил в крайна сметка,живота,времето,опита ,това е истинското училище,не ми се хвалете с дипломите си.
          Американците имат една поговорка-ако си умен-защо не си богат?
          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Но си прав за едно

Първоначално изпратено от power network Разгледай мнение
            Не коментирай неща които не разбираш и не знаеш.Без мен е ясно че може но без инженери не може щото отиваме в каменната ера.Бедна ти е фантазията да разбереш каква представа имам и не става дума за емоции.Не разговаряш с хлапак на 23 г който в момента е на стаж.Мен с такива приказки не можеш да ме впечатлиш.Това дето си написал че плащаш и уважаваш хората с интелект предполагам че е или виц някаква шега.И не такива като теб преценяват кой какъв интелект има.Такива като теб нямат капзцитета за това.От мен да знаеш че от най калпавия инженер става счетоводител и икономист но от най великия икономист не става инженер.УНСС-то не случайно е направено в другия край на парка на 15 минути от ТУ щото студентите на Ту ще го завършват през голямото междучасие.Не случаино са му лепнали спортното училище на гърба интелекта е еднакъв.И понеже тука има младежи които четат глупостите ти ще им напиша че българския частник фирмаджия може
            1.Да крие данъци и осигуровки
            2.Да не връща кредити и да обявява фалит със задна дата
            3.Да завлича клиентите с неплатени доставки и услуги
            4.Да не плаща на работниците си
            5.Да не плаща извънреден и празничен труд
            6.Да укрива осигуровки
            7.Да не издава касови бележки
            8.Да не спазва работното време
            9.Да не осигурява безопастни условия на труд
            10.Да не осигурява на работно облекло
            11.Да крещи на работниците си
            12.Да си мисли че в неговата фирма той е най умен
            13.Да си купува жипки за него и жалките му курви чалгаджийки
            14.Да реве че държавата му е крива и работниците му мързеливи и некадърни
            15.Да краде държавни фирми и да ги реже за скраб.
            16.Да краде ток и вода
            Българския честен частник и национално отговорен капиталист може само да краде и върти далавери с общински държавни и европейски пари.Затова на народа му се повръща от частниците и като чуе за приватизация иска да коли и беси.За какви ми се представяте по форумите няма значение.Аз работа си имам и съм доволен от заплатата си и от условията на труд.Всичко е коректно и от мен и от работодателя.Не лъжете младежите.
            Но си прав за едно. " Българския честен частник и национално отговорен капиталист може само да краде и върти далавери с общински държавни и европейски пари "

Донякъде е така. Защото в България бизнес истински няма. В България сериозни пари можеш да направиш само с далавери или ако си монолист или ако си политик. И даже и с това пак за сериозни пари в световен мащаб не може да се говори.В бедна и корумпирана до всеки елемент държава без средна класа и с население на границата на мизерията пазар истински колкото и да си умен - няма. 15 години може би ми трябваше да го разбера. Аз се подписвам под това защото години наред съм се мъчил тук и сега всяка сутрин се радвам че се измъкнах от тези лайна.

Коментар

• Без повече коментари...

Не коментирай неща които не разбираш и не знаеш.Без мен е ясно че може но без инженери не може щото отиваме в каменната ера.Бедна ти е фантазията да разбереш каква представа имам и не става дума за емоции.Не разговаряш с хлапак на 23 г който в момента е на стаж.Мен с такива приказки не можеш да ме впечатлиш.Това дето си написал че плащаш и уважаваш хората с интелект предполагам че е или виц някаква шега.И не такива като теб преценяват кой какъв интелект има.Такива като теб нямат капзцитета за това.От мен да знаеш че от най калпавия инженер става счетоводител и икономист но от най великия икономист не става инженер.УНСС-то не случайно е направено в другия край на парка на 15 минути от ТУ щото студентите на Ту ще го завършват през голямото междучасие.Не случаино са му лепнали спортното училище на гърба интелекта е еднакъв.И понеже тука има младежи които четат глупостите ти ще им напиша че българския частник фирмаджия може
              1.Да крие данъци и осигуровки
              2.Да не връща кредити и да обявява фалит със задна дата
              3.Да завлича клиентите с неплатени доставки и услуги
              4.Да не плаща на работниците си
              5.Да не плаща извънреден и празничен труд
              6.Да укрива осигуровки
              7.Да не издава касови бележки
              8.Да не спазва работното време
              9.Да не осигурява безопастни условия на труд
              10.Да не осигурява на работно облекло
              11.Да крещи на работниците си
              12.Да си мисли че в неговата фирма той е най умен
              13.Да си купува жипки за него и жалките му курви чалгаджийки
              14.Да реве че държавата му е крива и работниците му мързеливи и некадърни
              15.Да краде държавни фирми и да ги реже за скраб.
              16.Да краде ток и вода
              Българския честен частник и национално отговорен капиталист може само да краде и върти далавери с общински държавни и европейски пари.Затова на народа му се повръща от частниците и като чуе за приватизация иска да коли и беси.За какви ми се представяте по форумите няма значение.Аз работа си имам и съм доволен от заплатата си и от условията на труд.Всичко е коректно и от мен и от работодателя.Не лъжете младежите.

Излишно е. Само да кажа че аз съм завършил ЕЦМС в ЕФ на ТУ 1995 година с доста приличен успех. Не че това е важно толкова много но е факт. Между другото съм завършил и МИО в свободния факултет на ТУ и после магистратура Маркетинг и Мениджмънт в УНСС. Никога не съм работил никъде по специалността си. Всъщност с изключение на 6-7 месеца барман в студентските години никога не съм работил за никой друг. Незнам дали това е плюс или минус но е факт.
              Точно така като теб се шегувах с УНСС преди и аз. Защото съм учил там както и в МЕИ.
              Но тези шеги нямат никакво значение с реалността. Можеш да се шегуваш, подиграваш с който и да е на в крайна сметка са важни резултатите. За да бъдеш успешен в живота не се иска само образование нито да можеш да решаваш сложни задачи. Иска се опит...в дейността с която се занимаваш и след това кураж да рискуваш за да минеш на друго ниво. Понеже ще бъда на тема кандидатстване в престижни университети по света заради децата ми следващата година наблюдавам какво търсят големите университети и това всъщност е много важно. Дори и да си вундеркинд шанса да влезеш в престижен американски или европейски университет не е много голям ако показваш само знания. Искат се ралични неща, да бъдеш уверен в себе си, да можеш да мислиш мащабно, да си широкоскорен, да имаш въображение да можеш да се израчваш, да си убедителен...и т.н все неща които се учат в живота, средата в която учиш и в семейството а не в училището по математика,физика или икономика.
              За да бъдеш успешен....са по ценни качествата които търсят престижните университети от колкото сухите знания пък било и то доста солидни.
              Не забравяй, че за да имаш ти и хора като теб работа в България или Чужбина трябва да има едни други хора зад теб винаги на които се подиграваш които да измислят проект, да намерят финансиране, да рискуват, да го организират и да го менаджират за да можеш ти после да се похавалиш също че си построил или изградил нещо което ще стои цял живот. Много привлекателно е човек да си мисли че света се върти около него но фактите са други. Без хората с пари които да застанат зад даден проект и да поемат риска да ги загубят - проект няма да има и съответно работа няма да има колкото и да си умен или способен. Дали и до колко и как някой чуства справедливостта е въпрос на гледна точка но инвеститорите или хората с парите печелят най- много и губят- най много. А на такива като теб все им се вижда че тези хора само прибират огромни печалби а нищо не правят и се отнасят с такива като теб несправедливо.

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                e...си златото...., цял ден чета за некви инжденерчета...,

що си не пишете по студентските форуми там кой професор колко лош бил и колко са трудни били изпитите....

а мене ме интересува са тия 200 унции дълги да са отърва ли от тех..., да си ги чакам ли...
                6 кила злато.300 бона даде ли за тях или повече?

Коментар

• Ако само имаш представа....

Стига смехории с каква математика се занимават икономистите че не мога да разбера.Добре че са компютрите пак дело на инженери щото и таблицата за умножение не знаят.Да не говорим за корен квадратен и умножение деление без калкулатор.За тригонометрия интеграли диференциални уравнение редове на Фурие да споменавам ли.
                  ...колко много други неща не можеш да разбереш...... И то не можеш защото не искаш. Зашщото след като ги разбереш няма се почустваш по добре убеден съм.

И го казвам не да се заяждам а защото те разбирам. Всеки човек живее,мисли, мечтае и се стреми към неща които са свързани с неговата среда. Просто допусни че е възможно попадайки в друга среда сред различни хора и при различни обстоятелства да има възможност да промениш възгледите които изповядваш в момента.
                  Знам какво съм мислил аз като бях студент в МЕИ, знам и помня какъв съм бил след като завърших, помня какъв бях когато продавах в ст.град сокове и шоколади, и т.н знам какъв съм и сега. Колкото по мащабно мислиш толкова по различен виждаш света.

Коментар

• Ако то не знаеш...

Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                    e...си златото...., цял ден чета за некви инжденерчета...,

що си не пишете по студентските форуми там кой професор колко лош бил и колко са трудни били изпитите....

а мене ме интересува са тия 200 унции дълги да са отърва ли от тех..., да си ги чакам ли...
                    ...защо си ги купил?

Коментар

• e...си златото...., цял ден чета за некви инжденерчета...,

Коментар

• И аз да се включа малко по темата.

Знам за случаи в МЕИ, където много студенти едва кретат. Прекъсват, презаписват.
                        Накрая като се дипломират и старите професори им се подиграват: "От вас ще стане инженери един път".

От една страна преподаването е калпаво, не знаят как да ги мотивират, няма учебници по някои предмети, от друга страна на студентите не им се учи и няма много обясняване от страна на преподавателите.

Нека не се обиждаме кой е по-компетентен и по-квалифициран.
                        Ама е яко да излезе някой лъскъв пич с костюм и да ви презентира хубаво проекти, инвестиции и т.н. То и за това си трябва умения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                          Момчета, имайте малко милост. Това е крещяща мизерия на мисълта.
                          verimg, в две последователни изречения описваш кандидат инженери злоупотребяващи с парите на данъкоплатците и пришиваш като извод, че интересуващите се от инженерство не се инетересуват от учене как да се живее за сметка на другите. Какво за бога става тук. Дори не си на линията от където започва спора за състоятелността ти като инженер. Това е разпад на личността.
                          Относно това какво е справедливо да получи инженера от печалбата. Ок, съгласен съм, че не сте длъжни да прочетете дори един отчет на компания. Всеки достатъчно арогантен в отношението си към околните, когато на околните им писне и си намерят занимание колкото се може по-далеч от него, има свободата да влезе в инвестиционен форум, и без да се интересува от инвестиции, дори понякога отричайки ги, да започне да рути, мърмори, кардинализира и т.н. хубавини, докато накрая съвсем убие лирическия си герой.
                          Ама поне създавайте логически свързани изречения.
                          След това вече ще можем да продължим.
                          Вие да ни псувате, ние да ви обясняваме и така.
                          Нее. признай си , че те жегна Утре Носете Съответната сума. И затова отреагира.

А това си е вече злоупотреба за разлика от според теб 'злоупотребяващите' инженери, фалшиви кандидат-икономисти. Каква злоупотреба има след като не се нарушават правилата на учебното заведение? Кой е виновен, че дават лесни задачи на кандидатстудентския изпит? Ами да дадат трудни - да видим дали хората ще си губят времето да кандидатстват? Или това са икономически закони - да дадем лесни та да запълним бройките? Че после професорите при нас няма как да си изкарат заплатите. Икономическа наука в действие.

Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                          Отделно ме изумяват и претенциите им за интелектуално превъзходство, при положение, че и те, и ние се занимаваме с приложна математика, но ние го правим в среда с много по-висока степен на неопределеност.
                          Искам да кажа две неща.
                          1. Инженерите толкова са кипяли в боя, че няма у тях чувство за превъзходство.
                          Впечатлението у вас остава такова, защото вие сте учили малко. Оттам и желанието ви да докажете на някого каквото и да било. Това е естествена психологическа реакция. Е какво - да ви лъжем ли, за да се почувствате добре?
                          Няма да ви помогнем, ако ви лъжем - ще навирите още повече носа. Както казах инженерите са реалисти. Ежедневно се сблъскват с физическата реалност и знаят къде са границите.
                          2. Погледни нещо построено в света колко време стои - слез в станция 'Сердика' и разгледай - строено е от инженери. И погледни колко време 'стоя' предпоследният изтеглен държавен заем. Как мислиш - дали са глупави хората занимаващи се с техника и технологии. Вместо да сътворят нещо, което утре да изчезне, те направили нещо, което стои , нали. Е, такива сме.

И въпреки това, знам, че за инвестиционен форум това не е приказка. Самият аз участвам и от другата страна и гледам да купя евтино и да продам скъпо.
                          Така че - мир!

Темата е за златото - дали е подценено? Или балонизирано? Според мен е добро, ако човек има в момента излишни средства и не е купувал досега. Стойността му едва ли ще стане нула. Така че е добра защита от неблагоприятни събития.
                          Last edited by verimg; 18.02.2015, 18:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                            Отделно ме изумяват и претенциите им за интелектуално превъзходство, при положение, че и те, и ние се занимаваме с приложна математика, но ние го правим в среда с много по-висока степен на неопределеност.
                            Last edited by power network; 18.02.2015, 17:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                              verimg, в две последователни изречения описваш кандидат инженери злоупотребяващи с парите на данъкоплатците и пришиваш като извод, че интересуващите се от инженерство не се инетересуват от учене как да се живее за сметка на другите. Какво за бога става тук. Дори не си на линията от където започва спора за състоятелността ти като инженер. Това е разпад на личността.
                              Относно това какво е справедливо да получи инженера от печалбата. Ок, съгласен съм, че не сте длъжни да прочетете дори един отчет на компания. Всеки достатъчно арогантен в отношението си към околните, когато на околните им писне и си намерят занимание колкото се може по-далеч от него, има свободата да влезе в инвестиционен форум, и без да се интересува от инвестиции, дори понякога отричайки ги, да започне да рути, мърмори, кардинализира и т.н. хубавини, докато накрая съвсем убие лирическия си герой.

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                                Майтапа настрана, познавам мои колеги , които не го завършиха в междучасието, но всяка година се явяваха на приемен изпит, изкарваха 6-ци , записваха се и цял семестър стипендийка. , на другата година пак - кандидатстване, 6 месеца стипендийка. По този начин заобикаляха Утре Носете Съответната Сума при изпитите, пък и нали сесията съвпада с МЕИ-то, а там нЕма лабаво. Пък и който се интересува от инженерство не се вълнува от учене как да живее за сметка на другите. Просто не му е необходимо да го прави. Интересува го икономиката единствено доколкото засяга изпълнението и успешния край на инженерния проект. Инженерите са реалисти и затова за тях - давам 5лв, получавам 50 000 не е лесно смилаемо. Някак си в природата тези неща не се слуват. Тези 'магии'. Може би затова се мотаем в тези теми за злато и подобни утвърдени основни неща.

А на Iv_max, който чистосърдечно призна, че товари индженерчетата с неразумен марж му пожелавам , когато поредният инженер го изостави да му препоръча на изпроводяк някой полуграмотен селчо както направи един познат.Когато се държиш като идиот и не си цениш кадрите накрая го хапваш стабилно - сега се чуди как да се отърве от селчото. Ама няма вече - и комисия за защита от дискриминация и трудова инспекция и какво ли не - няма отърване. Фирмата отива към закриване. Заради една глупост и вярата, че си по-хитър. Така че - недейте да ядосвате инженерите/тези от вас, които са работодатели, а не блуждаещи студентчета от УНСС незнаещи къде се намират/
                                Ама поне създавайте логически свързани изречения.
                                След това вече ще можем да продължим.
                                Вие да ни псувате, ние да ви обясняваме и така.
                                Last edited by Tkilata; 18.02.2015, 17:11.

Коментар

Working...
                                X