IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gabarduk Разгледай мнение
    едното и другото вървят ръка за ръка.няма как хартиеното да е 0 а физическото 2000 абсурд. по тази логика всичко виртуално е 0. всяка стока , всеки фючърс е равен на 0. това няма как да стане
    Не твърдя, че не знаеш какво е един фючърс и как функционира дериватната пирамида в самата си същност, но не разбирам защо е трудно да си го представиш. Стока не е равно на фючърс. Докато ти ми даваш пет пари, а аз стока насреща, то стоката струва пет пари и няма как да е нула. Дотук добре. Фючърсите обаче са обещания за бъдещи периоди. Ти ми даваш сега пет пари, а аз се ангажирам да ти доставя нещо след определен период от време. Ако то тогава струва шест пари ти продаваш и печелиш. Само че ти сега ще ми дадеш пари само ако си сигурен, че след този определен период ти или можеш да получиш нещо за парите си или че ще можеш да продадеш обещанието на пазара. Ако аз ти обещая да ти доставя кафе, ти ми вярваш и купиш опция за кафе, то цената на обещанието не е нула. Няма да е нула докато мога да ти доставя кафе и кафето не е дефицит на световния пазар. Но ако ти обещая да ти доставя злато, а впоследствие се разбере, че по една или друга причина няма как да ти доставя злато? Колко е цената на т.нар. "хартиено" злато или по-точно цената на моето обещание? Нула, разбира се. Моето обещание нищо не струва. Хайде сега си представи, че в световен мащаб се разбере, че злато има, но не и на свободния пазар. Би ли си купил обещание от някого, че след месец ще може да ти достави нещо, което не може да се намери?

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      Потърси в темата назад. Обяснено е пределно ясно. Идеята е, че диреватната борсова търговия се крепи на обещания. В определен момент винаги да може да ти бъде доставено това, което си купуваш на хартия. В момента, в който изчезне доверието, че продавачът по дериватната сделка е в състояние да си изпълни обещанието, то и цената на дериватното злато ще се запъти към нула. Цената на едно неизпълнимо обещание не може да бъде повече от нула. Това обаче няма нищо общо с цената на кюлчетата и монетите. Тяхната цена тогава ще върви кореннопротивоположно нагоре, защото ще се разбере, че са по-голям дефицит на пазара, отколкото някога сме предполагали.
      В момента, в който изчезне доверието, че продавачът по дериватната сделка е в състояние да си изпълни обещанието, то и цената на дериватното злато ще се запъти към нула.
      може пък да е обратното. щом продавача не продаде по цена на дериватната сделка то е че мисли че цената е по висока затова не иска да изпълни ангажимента си.така че цената ще скоче

Коментар

едното и другото вървят ръка за ръка.няма как хартиеното да е 0 а физическото 2000 абсурд
        Е, обяснил съм ти как става. Сценарият не е приятен, но е въпрос на време.

Колега ssssa, ще се радвам да имаме 20 г. дотогава, но се съмнявам в това.

Коментар

Потърси в темата назад. Обяснено е пределно ясно. Идеята е, че диреватната борсова търговия се крепи на обещания. В определен момент винаги да може да ти бъде доставено това, което си купуваш на хартия. В момента, в който изчезне доверието, че продавачът по дериватната сделка е в състояние да си изпълни обещанието, то и цената на дериватното злато ще се запъти към нула. Цената на едно неизпълнимо обещание не може да бъде повече от нула. Това обаче няма нищо общо с цената на кюлчетата и монетите. Тяхната цена тогава ще върви кореннопротивоположно нагоре, защото ще се разбере, че са по-голям дефицит на пазара, отколкото някога сме предполагали.
          едното и другото вървят ръка за ръка.няма как хартиеното да е 0 а физическото 2000 абсурд. по тази логика всичко виртуално е 0. всяка стока , всеки фючърс е равен на 0. това няма как да стане

Коментар

Колега, аз също съм ЗА физическо злато, но не само заради потенциален апокалипсис за който говориш. Просто немога да си представя живота без физическата удовлетвореност от постигнатото. Това, че в електронна среда притежаваш много активи и съм богат не би ме направило истински удовлетворен, а по-скоро това, че имам различни физически инструменти - имоти, бизнеси, различни валути и ценности - като злато, моненти, картини или др.
            Въпреки всичко каано по-горе не вярвам в близко бъдеще (20г.), да гръмне "балона" с фючърсите, което неминуемо би изтреляло всички суровини до небесата.
            Всичко е от това как човек чувства нещата и какво го кара да бъде истински удовлетворен от постигнатото.

Коментар

я обясни разлика между физическо инвестиционно злато и "хартиеното" както се тиражира тук.Защо според теб хартиетото върви към 0 а физическото ще поскъпва сповед твоите очаквания.Много ми е любопитно

Коментар

Предлагам ти да си купиш физическо инвестиционно злато и да не се занимаваш с глупости. Затваряй позициите, защото техният път дъглосрочно е само един - към нулата.
                я обясни разлика между физическо инвестиционно злато и "хартиеното" както се тиражира тук.Защо според теб хартиетото върви към 0 а физическото ще поскъпва сповед твоите очаквания.Много ми е любопитно

Коментар

• Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнение
                  От 23 Март имам отворена дълга позиция при златото. И тъй като нито ми е ударило стопа , нито лимита се чудя какво да я правя.
                  Дайте някаква идея златото първо над 1250 ли ще отиде или първо ще падне под 1150 долара за 32 грама ?
                  Благодаря Ви предварително за прогнозите
                  Ако държиш на стойността на парите си в БГ/ЕВРО те съветвам да не предаваш. Дори цената да стане 1150$, то бъди сигурен, че цената в БГ/ЕВРО ще бъде също увеличена.
                  Например:
                  Купил си го 2000лв/1200$
                  Ако цената падне в долари до 1150$, то неизменно в лева ще бъде около 2100лв., тъй като $ спрямо Евро ще увеличи покупвателната си стойност.

Разбира се възможен е и друг пример:
                  Ако цената се вдигне до 1250$, то тогава би следвало цената му в лева да бъде отново около 2100лв, тъй като $ спрямо Евро ще намали покупвателната си стойност.

Ако трябва да направя заключение, бих препоръчал покупка на физическо злато с цел дългосрочна инвестиция, тип застраховка. Парите са си в него, какво и да се случи в световен мащаб, а ликвидност винаги има.
                  Дори да си на моменти малко вътре в предвид разликата между купива и продава, то няма да е толкова голяма, колкото при евентуален финансов удар срещи валутата/те, които притежаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнение
                    От 23 Март имам отворена дълга позиция при златото. И тъй като нито ми е ударило стопа , нито лимита се чудя какво да я правя.
                    Дайте някаква идея златото първо над 1250 ли ще отиде или първо ще падне под 1150 долара за 32 грама ?
                    Предлагам ти да си купиш физическо инвестиционно злато и да не се занимаваш с глупости. Затваряй позициите, защото техният път дъглосрочно е само един - към нулата.

Коментар

• Първоначално изпратено от The Big One Разгледай мнение
                      Колега ,Вие бил сте някога в чужбина /или Дания ,например/ ?
                      Аз съм гражданин на Европа, колега. Извинявай, че минавам директно на ти, въпреки, че ме заговаряш на Вие. Надявам се да няма проблем, че не формалнича. За мен това което наричаш чужбина не е чужбина, защото съм израстнал и образовал там. И сега минимум две седмици от месеца прекарвам на различни места в Европа. В Дания специално съм бил два пъти с цел почивка. Защо питаш, с какво не си съгласен?

Коментар

• От 23 Март имам отворена дълга позиция при златото. И тъй като нито ми е ударило стопа , нито лимита се чудя какво да я правя.

Коментар

• Мда, като не става инфлация с печатането само, опитват да я докарат по обратния начин. Не цените да нарастват, а парите да "изчезват" с отрицателни лихви. Така и ще стимулират потреблението и така желания "ръст". Т.е. всичко което се изкара като доходи да се харчи бързо. Но кеша е проблем, при него лихвата е нула. Но ако няма кеш, няма и проблем с кеша.
                          Въпроса е, че ако не всички страни го приемат, ще има масово бягство към кеша на тези страни. И трябва да се забрани и притежаването на чужд кеш и използването му за всякакви разплащания. Очаква ни наистина "интересно" бъдеще.
                          Last edited by d333; 24.05.2015, 02:29.

Коментар

Проблемът в Дания е ясен ...Нещо като КТБ по датски. Тогава ще настане и истиниският хаос.
                            Колега ,Вие бил сте някога в чужбина /или Дания ,например/ ?

Коментар

• Проблемът в Дания е ясен - натискът върху кроната. Искат да въведат отрицателни лихви, но ако въведат такива ще излязат много пари от банковата система, защото хората ще държат кеш на нула лихва, отколкото в банка на отрицателна лихва. Ако забранят обаче кешовите плащания хората няма да могат да държат кеш. Така прокламират, че искат да борят прането на пари, но в крайна сметка всичко се прави с цел да се измъкнат от примката и между другото да оберат парите на хората. Нещо като КТБ по датски. Когато полит- и финансов олигопол разбере, че нулевите лихвени нива в крайна сметка не водят до нищо, то те ще престъпят към отрицателни лихви, за да изкарат спестяванията на бял свят. Тогава кешовите плащания ще станат история в целия англо-саксонски и западноевропейски свят. Тогава ще настане и истиниският хаос.

Коментар

Проблемът е, че има неща, които никой не може да ми забрани. Предпочитам да стана престъпник, отколкото да предам разбиранията си. Мисля си, че когато стане дебела всички ще тръгнат по този път. Но тогава подобна забрана ще ти е последната грижа.
                                Накрая ше има масови убийства на банкери - гаранте .... Частната търговия ше минем на златни и сребърни стинки, като не може инак - на всяко действие има противодействие - Закон на вселената !
                                Last edited by michaelis11; 23.05.2015, 13:43.

Коментар

Working...
                                X