IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бъркате причина и следствие. Изтеглянето от американски ДЦК не е свързано с недоверие в САЩ а с недоверие в Китай. Когато местните и частните инвеститори бягат от Китай, те купуват долари за да репатрират парите си обратно към САЩ. Натиска върху пазара би съборил курса на юана и централното правителство се принуждава да продава долари с цел да стабилизира курса Тъй като никой не държи доларите си в напечатани банкноти на централната банка и се налага да продава доларови активи за да може да участва на паричният пазар. Текущата ситуация отразява подобряващи се сравнителни позиции на САЩ спрямо развиващите се пазари. Няма никакво влияние към златото, но в дългосрочен план може да бъде негативно за цената му, защото на китайската централна банка може да се наложи в даден момент да продава и злато.
    Накратко казано графиката ясно сочи проблемите на туземците от БРИКС.

Коментар

• От чичо Шиф

Foreign Banks Dumping US Debt at Record Pace

China, along with other central banks, are selling US government bonds at the fastest rate on record, according to the Wall Street Journal. WSJ calls it “a dramatic shift” in the bond market

http://schiffgold.com/key-gold-news/...t-record-pace/
      Last edited by Mike Florida; 13.10.2015, 16:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        Никакъв BRICs MRICs, не може да помогне на Бразилия. Тя дръпна благодарение на ресурсите и изключително евтината работна ръка. Сега положението обаче е различно! С времето работната ръка стана все по НЕ евтина, а ресурсите са с падащи цени. При дълговете имаме непрекъснато нарастване, а спирането на нарастването им само ще задълбочи политическата криза до пълен колапс.
        Населението е на сравнително ниско образователно ниво и не е пригодно за развитие на високотехнологични отрасли вътре в страната и създаване на устойчив модел на икономиката!

Иначе за ЕС, тая "кочина" ще се разпадне, въпроса е под каква форма ще стане.
        Русия има интерес от разпад за да игнорира тоталната доминация на САЩ. Реално в момента най-голямата спънка за търговски отношения между ЕС и Русия е САЩ.
        Студената война не е свършвала. Просто Русия беше полуумряла до 2000 година.
        Китай биха продавали както и да се пренаредят картите.
        Нищо му няма на положението, тя и Русията е даже в пъти по-зависима от Бразилия като говорим за ресурси. Малко сега ше им е тегаво и после преминават на червени донги през BRICs Mrics там в Шанхай нема да бъзикат борсата като на Волстрийта и нема да има проблеми

ЕС мисля, че няма да се разпадне са онова НАТО може би, но иначе сега беше момента на Гърцията да излезне. Еееее Китай и Русията им казаха ше оставате вътре и тея стоят, защото им тряя ЕС само, че с нов господар не с онея кривите Сашови .....

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
          Не става дума за величие, въпросът е защо се правите дружно на по-тъпи отколкото сте Какъв % от икономиката на САЩ е китайският внос? Какъв % от дълга на САЩ се държи от Китай? Колко са натрупаните спестявания в Китай и какво ще стане с тях при забавянето на икономиката?
          Виж ся кво, който играе пичели който не играй ни пичели. Са е Демокрация и всеки вярва в квото иска, аз виждам графиката на златото - вие нье. Ми хуу, целия свят вижда, че на Империята и се клатят краката и вдигнала високо кръвно - вие нье. Ок времето ше покаже, аз само гледкам
          И незнам за коя икономика и какво "забавяне" говорим тука ?!? Да не би на САшшш икономиката да има ръст поне казвам поне 3 % ако има аз си режа и долната глава Че всеки се вперил в Китай, колко били зле а фактически те са най-добре от всички икономики по света и за ръст и производства и т.н.
          И на не на последно място Китайската икономика преминава от работилница в консуматорска ала западна с две думи ..... За тва има "забавяне" ....
          Last edited by michaelis12; 13.10.2015, 16:07.

Коментар

• Когато се говори за дълговете на САЩ към Китай, не трябва да се забравя, че те може и да са 1,3 трилиона, но в Китай е трудно да се каже колко точно американски инвестиции в заводи са налети.

Общо взето и едните и другите пари нямат "напускане"!

Коментар

Не става дума за величие, въпросът е защо се правите дружно на по-тъпи отколкото сте Какъв % от икономиката на САЩ е китайският внос? Какъв % от дълга на САЩ се държи от Китай? Колко са натрупаните спестявания в Китай и какво ще стане с тях при забавянето на икономиката?
              Казва се Zugzwang

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                Еми лъжа ли е Какво САЩа щото са мноо велики и за тва са още над водата ти падладел ли си

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                  Шиф в оригинала - статията излезе това лято - прогнозира 5000 до 2019 г.(по памет,ако не бъркам).Който се интересува да върне назад Темата,мисля че тук я бях пуснал на английски.А за по сигурно може да разрови постовете ми....
                  Осъзнаването на "извращението" при облигационния пазар, ще постави началото на същинския тласък при златото.

В краткосрочен план първите ръстове ще са след "сговняването" на фондовия пазар, а това е близко с оглед на анемичните ръстове и псевдорастежа!

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                    Аз пък съвсем друго виждане имам ... да верно според циклите на борсата от 2017 - 2020 там тряя да е някъде последния мечи цикъл от голям диапазон. Бразилия няма да търпи никакви колапси като Турция защото имат банка за кредитиране - BRICs.
                    Китайците не са прости и няма да оставят САЩа да фалират, за да има на кой да изнасят, освен това притежават 1.3 трилиона, а това да се превърне във въздух - не стаа. САЩа ако фалиргат - ше се възстановят много бързо, а Китайците мисля не са луди да сдухат толкова пари, че и после тея пак да им се праат на шефове, ше ги държат на системи както е сега докато им се такова таковата. ФЕДа щял да вдига лихви глупости, ше вдига ако Китай каже ако ли нье то ФЕД ше попушат кавала.
                    ЕС мисля, че няма да се разпадне защото на Китайците и руснаците им тряят цели такива каквито са сега - не после да се разпраат с всеки един за мита и глупости
                    Единственото което не им тряя от ЕС е тва НАТО, но и то ше сдаде багажа, щото нема да има кинти
                    Никакъв BRICs MRICs, не може да помогне на Бразилия. Тя дръпна благодарение на ресурсите и изключително евтината работна ръка. Сега положението обаче е различно! С времето работната ръка стана все по НЕ евтина, а ресурсите са с падащи цени. При дълговете имаме непрекъснато нарастване, а спирането на нарастването им само ще задълбочи политическата криза до пълен колапс.
                    Населението е на сравнително ниско образователно ниво и не е пригодно за развитие на високотехнологични отрасли вътре в страната и създаване на устойчив модел на икономиката!

Иначе за ЕС, тая "кочина" ще се разпадне, въпроса е под каква форма ще стане.
                    Русия има интерес от разпад за да игнорира тоталната доминация на САЩ. Реално в момента най-голямата спънка за търговски отношения между ЕС и Русия е САЩ.
                    Студената война не е свършвала. Просто Русия беше полуумряла до 2000 година.
                    Китай биха продавали както и да се пренаредят картите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Я пак сложи очилата.
                      Първом на 800, па после може и на 1900-2500$.....при внука ти
                      Кастро само щи пусна една месечна графика на йената, по почти абсолютния начин
                      Първа част и после втора част мяу .....
                      Attached Files

Коментар

• Аааа и тая не е лоша ..... тя е специален поздрав за Моторесте

Ben Carson Upsets Mainstream Media: Openly Questions Fiat Money
                        http://www.zerohedge.com/news/2015-1...ons-fiat-money

While discussing the nation’s current debt, Carson said:
                        "The only reason that we can sustain that kind of debt is because of our artificial ability to print money, to create what we think is wealth, but it is not wealth, because it's based upon our faith and credit. You know, we decoupled it from the domestic gold standard in 1933, and from the international gold standard in 1971, and since that time, it's not based on anything. Why would we be continuing to do that?”

Коментар

• тея вестник шок бълват глупости на килограм, но имат и чат пят добри раоти - ей тва е едно от тях

The Dollar & China's "Financial War"
                          http://www.zerohedge.com/news/2015-1...-financial-war

и само им играят финансови Тай Чита в американските кратуни .... леко без напъни

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Я пак сложи очилата.
                            Първом на 800, па после може и на 1900-2500$.....при внука ти
                            на тебе ти е простено ти не си техничар и не скиваш multi year support на XAU но нишо де ше се научиш а 800$стин - кат България свали руски самолет

Коментар

Щото е клоун - хиперинфлация?, дифолт? и класиката, че Китай издържа САЩ
                              Еми лъжа ли е Какво САЩа щото са мноо велики и за тва са още над водата ти падладел ли си

Коментар

• Шиф в оригинала - статията излезе това лято - прогнозира 5000 до 2019 г.(по памет,ако не бъркам).Който се интересува да върне назад Темата,мисля че тук я бях пуснал на английски.А за по сигурно може да разрови постовете ми....
                                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Working...
                                X