Първоначално изпратено от Trakatrak'
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеПрост пример! Как да ограбим някого, а да получим ние! БЕЗ ВОЙНА!!!
Ако в един слънчев ден, гърци, италианци и др. се събудят с друга, различна от евро валута в банките, трилионите спестени пари на депозити и тези във фондовете се обезценят тотално, активи също, поради срив на икономиката. Започва да се търси долар, но въпреки неговото печатане и увеличен обем, той поскъпва, а не пада. Защото обедняването и обезценката в Италия, кара хората да търсят долари, а всичко местно се срива там!
Преди е имало войни, защото сме живеели в един много по-физически свят. Идват у вас, за да ти вземат златото и среброто! Днес могат да ти го вземат без физически да стъпват на територията ти. Затова не са и необходими войни вече! В последствие могат и да ти изкупят имотите, в родината ти, земята, отново, а ти да ги откупуваш десетки и стотици години, чрез робия и къртовски труд!
Така че, не отписвайте американците, защото това може и да не стане, по начина, по който съм го описал. Но подобен сценарий, е всичко друго но не и "фантастика"! С други думи! Има как!
Очертава се и валутен съюз Русия-Китай - при това може би базиран на валута обезпечена със златце. Целият свят е твърде голяма хапка за когото и да било, вкл. за краварите. Просто ще си строшат главите.
Не забравяй и че дните на маймуната в Белият дом са преброени, скоро ще чуе: "ТИ СИ УВОЛНЕН !!!" и властта ще бъде поета от безкрайно по-способен и диалогичен човек.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от The Big One Разгледай мнениеНякой хора са мн.нервни след пропадането на жълтата теникия в последните дни - мно'о нервни.
/Ше са опра'ят - ша има да гризЪт жълтото дръвце още/.
Да им е сладко.
/Без препоръки-ейшънс, ъф коурс/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеИскаш да кажеш че долара ша са гътни внезапно
https://en.wikipedia.org/wiki/Hyperinflation
United States
During the Revolutionary War, when the Continental Congress authorized the printing of paper currency called continental currency, the monthly inflation rate reached a peak of 47 percent in November 1779 (Bernholz 2003: 48). These notes depreciated rapidly, giving rise to the expression "not worth a continental." One cause of the inflation was counterfeiting by the British, who ran a press on HMS Phoenix, moored in New York Harbour. The counterfeits were advertised and sold almost for the price of the paper they were printed on.[66]
A second close encounter occurred during the U.S. Civil War, between January 1861 and April 1865, the Lerner Commodity Price Index of leading cities in the eastern Confederacy states increased from 100 to over 9,000.[67] As the Civil War dragged on, the Confederate dollar had less and less value, until it was almost worthless by the last few months of the war. Similarly, the Union government inflated its greenbacks, with the monthly rate peaking at 40 percent in March 1864 (Bernholz 2003: 107).[68]
----------------------------------------------------------------------------------
отделно и дет са глътнали вода там през 1929/32 замалко да глътнат и още през 75г. отвързването от златния стандарт за войната във Виетнам.
В най-скоро време долара няма да е повече резерв, колко и да им е мъчно на тея шемети тука по един или друг начин няма да има повече само една резервна валута! Това не е процес който го определям аз или тукашните лай-кучета във форума. Това е неизбежен процес и той е започнал.Last edited by michaelis15; 14.11.2015, 22:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХипер инфлация при долара никога не е имало
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеЗлатото ще отиде там където го искат господарите му. До преди няколко години помним как всичко се определяше в един офис. Явно решиха че могат да трупат много пари от него и го пуснаха свободно. Купиха от 500 долара близо и го продадоха на 1700-1800-900. След това ни уверяваха как ще достигне до 5000 и балъците накупиха включително и аз но бързо се усетих и продадох на малка загуба. Сега отново може би от 800 или 900 ще започнат да купуват отново големите шефове. Всичко е игра за обиране за балъците. Аз лично видя ли индикация за поскъпване и ако разни знайни и незнайни икономисти почнат да ме убеждават как златото ще пада купувам без да се замисля. Същото ще стане и с петрола. скоро ще го видим отново към 100 долара
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеПри една тотална финансова криза в Европа, САЩ ще си изплатят дълга, чрез печатане на трилиони, без това да удари, през инфлация, защото вески ще иска долари.
Европа ще е съсипана без война. Война не е необходима просто!
Това според мен е сериозна възможност и всеки, който отписва Америка, заради дълговете и в долари, е наивен!
Разбира се, това не е единствения възможен сценарий, но е сред вероятните!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеда кажем че сравнително добра дискусия имаме - всеки с доводите. с изключение на michaelis15, чиито коментари подминаваме особено от вида - "златото ще лети" (кога ще лети, как и защо). "Остай ги тея фундаменталните глупаци" (още по-добре)
"тея спецовете нека си чакат по 200/300$" (незнам как е решил че някой чака 300 дори 200 и т.н.) Въпроса ми към феновете на златото е следния - кога според вас ще е възхода, и на какви цени бихте се каширали от суровината?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеаз се отчетох днес с една монетка, ще си я отгладувам от заплатата ей така за всеки случай
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеако стане 30000 няма ли да го кашираш, нали всеки спекулант влиза с тайминг и цел?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеНаистина последно добавяне от моя страна!
Да си ТОЛЕРАСТ е следствие от малоумието, защото не всеки разбира от финанси и икономика. Но и на детето му е ясно, че семейното имане е семейно, а не на другото детето в Бангадеш.
Този, който подарява, от криворазбрана "добрина", на чуждото дете, а обрича собственото, на гибел и "плюе" на него, от малоумие! Не го чака нищо добро!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеКога според теб ДАУ ще стигне 30 000 пункта?Въз основа на мижавата информация с която хора на нашето ниво разполагат всеки конкретен отговор е в сферата на предположениата и пожеленията.Аз предпочитам да си купя чадър в слънчево време .Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеда кажем че сравнително добра дискусия имаме - всеки с доводите. с изключение на michaelis15, чиито коментари подминаваме особено от вида - "златото ще лети" (кога ще лети, как и защо). "Остай ги тея фундаменталните глупаци" (още по-добре)
"тея спецовете нека си чакат по 200/300$" (незнам как е решил че някой чака 300 дори 200 и т.н.) Въпроса ми към феновете на златото е следния - кога според вас ще е възхода, и на какви цени бихте се каширали от суровината?Last edited by Hermes73; 14.11.2015, 14:08.
Коментар
Коментар