IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX (архив 14.11.2011 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от varna
    Момчета, паунда продължи движението си нагоре и с голям процент вероятност, това ще задвижи и е/$ нагоре, поне в корекция.
    нещата май пак се командват от паунд'йена, вече си мисля и за 238...
    Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
      И аз наскоро издържах изпита по статистика и ми направи впечатление един способ за изчисляване на бъдещи колебания чрез исторически данни.Точно тогава ми дойде тази идея.Освен това си мисля,че ако се изчисли медиан за последните 5 години примерно и се сметнат максималните отклонения нагоре и надолу от медиана това ще може да се помага при откриването на дъна и върхове.
      Момчета да сте чували за Болинджър бандс и каква е философията на този индекс?

Коментар

• Първоначално изпратено от Svetlin
        Имаш ли идея точно какъв статистически анализ искаш да ползваш? Най-доброто приложение е при статстически арбитраж на валутни двойки с висока корелация. Там обаче трябва много смятане.
        Не се бях сетил точно за корелацията.Предполагам,че имаш предвид моментите,когато стойностите на силно корелирани двойки се разминават и това да се ползва за арбитраж ?
        Друга добра възможност при кросовете е,че примерно 3-4 стойности на мейджър могат да дадат една и съща стойност на крос.Трябва да си хвана професорът в университета да ми разработи системата :-)
        Успешна седмица на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki_Chepel
          E/$ Sell 1.2945 - SL@1.2985 TG@Not_Defined
          GBP/$ Sell Stop 1.9601 SL@1.9651 TG@Not_Defined

USPEH !!! ;-)
          Kabel sell tekusto! SL@1.9682
          Dobawkata na 1.9601

Коментар

• $/йена катери нагоре към 120,60 и това ще спре за сега кабела през паунд/йена! Така че нещата са на кантар.

Аз също очаквам още един опит над 1,2950 за да продам краткосрочно с цел ново дъно под 1,2850 преди възстановяване на еврото до 1,3060/80.

Коментар

• крителин, един въпрос. Как ще изчислиш стандартно отклонение на еврото, примерно, на база на опен хай и лоу като за средна се взима опен?

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq
                Първоначално изпратено от kritelin
                Колеги някой от вас занимавал ли се е със статистически анализ и ако да ще съм много благодарен да ме насочи към литература свързана с това.Мисля,че ако се съчетаят 3-те вида анализ - статистически и фундамент за по-дългосрочни позиции и техника за отиграване на по-малките времеви цикли може да се получи нещо много добро.
                Kritelin, радваш с тая идейка! Не ти е необходима литература по сравнително-статистически анализ или поне на мен не ми беше необходима, когато реших, че нещо подобно ще ми е от полза (имах някакви бегли познания от един семестър не ходене на лекции по статистика в университета, разбирай вятър работа...). Всичко, което ти трябва, е да си напишеш една богата SQL база данни за достатъчно дълъг период от време и достатъчен брой валутни двойки. Останалото е правилно отношение към пазара и добро мислене, все неща, които според краткотрайните ми впечатления притежаваш. Бонус за подобна база данни би било и съчетаването с фундаменталните индикатори. Още веднъж - поздравления за чудесното хрумване!

П.С.: Драсни някой ред след време как се развиват нещата.
                И аз наскоро издържах изпита по статистика и ми направи впечатление един способ за изчисляване на бъдещи колебания чрез исторически данни.Точно тогава ми дойде тази идея.Освен това си мисля,че ако се изчисли медиан за последните 5 години примерно и се сметнат максималните отклонения нагоре и надолу от медиана това ще може да се помага при откриването на дъна и върхове.
                Нещо такова ми се върти из главата

Коментар

• Момчета, паунда продължи движението си нагоре и с голям процент вероятност, това ще задвижи и е/$ нагоре, поне в корекция.

Коментар

• E/$ Sell 1.2945 - SL@1.2985 TG@Not_Defined
                    GBP/$ Sell Stop 1.9601 SL@1.9651 TG@Not_Defined

USPEH !!! ;-)

Коментар

• ОТКРИВАМ СЕДМИЦАТА С BUY EUR/USD @1.2933 SL@1.2900
                      BUY STOP @1.2985 SL@1.2925

УСПЕХ

Коментар

• Добро утро!

Коментар

• Имаш ли идея точно какъв статистически анализ искаш да ползваш? Най-доброто приложение е при статстически арбитраж на валутни двойки с висока корелация. Там обаче трябва много смятане.

Коментар

Колеги някой от вас занимавал ли се е със статистически анализ и ако да ще съм много благодарен да ме насочи към литература свързана с това.Мисля,че ако се съчетаят 3-те вида анализ - статистически и фундамент за по-дългосрочни позиции и техника за отиграване на по-малките времеви цикли може да се получи нещо много добро.
                            интересно, кажи малко повече, какво ти се върти в главата. и аз имам някои изследвания,а в момента се опитвам да направя и други...
                            Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

Kritelin, радваш с тая идейка! Не ти е необходима литература по сравнително-статистически анализ или поне на мен не ми беше необходима, когато реших, че нещо подобно ще ми е от полза (имах някакви бегли познания от един семестър не ходене на лекции по статистика в университета, разбирай вятър работа...). Всичко, което ти трябва, е да си напишеш една богата SQL база данни за достатъчно дълъг период от време и достатъчен брой валутни двойки. Останалото е правилно отношение към пазара и добро мислене, все неща, които според краткотрайните ми впечатления притежаваш. Бонус за подобна база данни би било и съчетаването с фундаменталните индикатори. Още веднъж - поздравления за чудесното хрумване!

П.С.: Драсни някой ред след време как се развиват нещата.

Коментар

• Колеги някой от вас занимавал ли се е със статистически анализ и ако да ще съм много благодарен да ме насочи към литература свързана с това.Мисля,че ако се съчетаят 3-те вида анализ - статистически и фундамент за по-дългосрочни позиции и техника за отиграване на по-малките времеви цикли може да се получи нещо много добро.

Коментар

Working...
                                X