Първоначално изпратено от kritelin
Da tuk si mnogo ama mnogo prav.Az lichno smqtam che leveradge e ubieca na traderite.Za men neshtata stoq taka ako imash
1000$ bazov kapital - Micro.
pri 10,000$ -Mini.
pri 100,000$ - Lot.
- ako imash 500 $ igraj demo i spesti oste 500 $ i si otvori micro.
Ili s drugi dumi s trici majmuni ne se lovqt! Ako si dekapitaliziran oste ot samoto nachalo mnogo e veroqtnostta da se zanulish mnogo barzo.
Sega tova ne znachi che sum protiv da se izpolzva margin vaobshte no bih izpolzwal mardjin pri slednata situaciq.
Da kajem che testvam 2 sistemi za targoviq.
Sistema 1 i sistema 2.
Sistema 1 ni dava slednite statisricheski danni :
5% maksimalen statisticheski drawdown i 12 % profit.
Sistema 2 ni dava 12 % statisticheski drawdown i 19 % profit.
Vaprosa e koq sistema bi mi donesla poveche pari ?
Otgovorat e Sisitema 1 !!! zashtoto ako q prilojish s leveradge 1:2 ste poluchish 10% risk i 24 % profit. koeto bie ot vsqkude sistema 2.
Eto takava upotreba na leverdga bih odobril no da si misli nqkoj che s 500 $ ste napravi milioni ... tova ne e trade tova e igraene na komar.
Az lichno polzwam sledniq MM : Poneje targuvam predimno na 4H , 1D , 1W dvijeniqta koito targuvam iziskvat SL ot okolo 100 - 150 pipsa ne iskam da riskuvam poveche ot 1% ot kapitala si v trade.Ot tuka 100 pipsa pri 0,01 sa mi 10 $ na EURUSD. Pri nachalen kapital ot 1000$ tova si e tochno 1 %.Ne kazwam che v vseki trade ste sloja 100 pipsa SL no iskam kogato se naloji da go napravq bez da imam kolebaniq i konfrontaciq s MM si.
Sega nqkoj moje da se prismee che profit ot 100 pipsa ste e 10$ no tova ne me valnuva neka dostigna zadovolitelno nivo kato %risk kum % pechalba i ste si uvelicha kapitala kato zapazq riska i taka ste uvelicha profita.
Kakto kazah predi az lishno priznawam za dobar samo edin nachina na uvelichavane na profita - chrez uvelichavane na bazoviq kapital i zapazwane na sustiq risk.
Uspeh
Zdravej Kukuvicata
Utochnenieto koeto napravi izqsnqwa chast ot vaprosite.
Kakto kazwash sistemata vi pri opredeleni usloviq dava signal za izlizane dori pri nedostignati TP i SL i ti podadesh tozi signal kum horata koito polzwat signalite ti togava priemam wsichki danni kakto sa taka.Ste sledq s udovolstvie ponatatucnoto razvitie i rezultatite vi.
Oste vednaj Uspeh.
Vladimir.
Коментар