IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX (архив 14.11.2011 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А сега да видим колко пипса даун за 3-4 седмици ще има при usd/jpy. Стоп на 121.40

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
      Първоначално изпратено от MIK
      10 фигури спад може да издържи без проблеми.
      Не е проблема в 10-те фигури. Проблемът е, че човекът си е сложил цел 249 за профита, като си "гради" позиция по някакъв си негов начин, БЕЗ да е определил къде реже въжето когато товарът вземе да потъва. Нещо по-лошо, той вече е решил че никога няма да закрива губеща позиция и ще добавя дотогава докато не стане на плюс... Разбираш ли сега, че не става въпрос за 10, 20 или 30 фигури? Става въпрос за камикадзе от рода "всичко или нищо".

Смятам, че разсъждаването по темата не е спам, защото Хоската е христоматиен пример за това, какво не трябва да се прави. С каквато и рискова дейност да се заеме човек, предварително трябва да си е определил точката при достигането на която ще каже "До тук съм, сгрешил съм в преценката си"
      Естествено. Винаги ще се намери движението, което ще разбие един акаунт, който "печели" по система с такива добавки и затова човек трябва да знае кога да се отърве от загубите докато те са поносими и не връщат акаунта месеци/години назад. Стоп-лос-а е по-голямо добро от тейкпрофита и трябва да се използва разумно, както и тейкпрофита, но не от страх да не изтървем 15те спечелени за 10минути пипса. В противен случай се получава gamble trading и самозаблуди че пазара е винаги в нашата посока, просто защото на нас ни харесва така и прибираме "яките суапове" ... ----> Margin Call някой прекрасен ден. На никой не го пожелавам, но случаите на марджин кол след такава "игра" са ПОВЕЧЕ от 1.
      Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от MIK
        Не е проблема в 10-те фигури. Проблемът е, че човекът си е сложил цел 249 за профита, като си "гради" позиция по някакъв си негов начин, БЕЗ да е определил къде реже въжето когато товарът вземе да потъва. Нещо по-лошо, той вече е решил че никога няма да закрива губеща позиция и ще добавя дотогава докато не стане на плюс... Разбираш ли сега, че не става въпрос за 10, 20 или 30 фигури? Става въпрос за камикадзе от рода "всичко или нищо".

Смятам, че разсъждаването по темата не е спам, защото Хоската е христоматиен пример за това, какво не трябва да се прави. С каквато и рискова дейност да се заеме човек, предварително трябва да си е определил точката при достигането на която ще каже "До тук съм, сгрешил съм в преценката си"

Коментар

• Първоначално изпратено от Mackata
          Първоначално изпратено от mitak1969
          Здравейте, оставете Хоската бря , изядохте го с парцалите , всеки греши.
          Успех и много печалби

ПС. Мацко, изясни ли ти се за евро долар.
          Ей предател.....хехехехехехехе
          Ко стаааа мо стаааааа
          Не още не съм....ама мисля към 2880 да се натреса с дълги евра.
          Даже я да си туря едно ордерче бай на 2820.
          Лоши новини от еврозоната.
          Лоши и от УСА-то
          С една дума ще се кандилкаме пак 2880/2980 в тоз рейндж.
          Иначе цъкам по десятка AUD/USD през 10 пипса нагоре надолу кат асансьор.
          И имам двайска GBP/JPY дълги с добавка на средна цена 237,7675.
          Пак без стоп
          Общо взето т'ва е дериджето.
          А и ме няма да гледам щото ма фаща страх.
          Отивам на работна среща " Трансгранично сътрудничество България-Турция"
          двама българи - чета
          трима българи - чета с предател, хахахаха
          Успех
          http://www.save-darina.org/images/banners/dari2.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от MIK
            Първоначално изпратено от OPASEN
            Първоначално изпратено от ogiiv
            Ако акунта на хоската р 15000 единици и отваря позиции от по 0.05 и добавя какъв е проблема.Естествено че не му трябва стоп
            Не мисля, че отваря такива малки позиции, защото беше заявил, че си е купил Golf 3-ка (ако не се лъжа) от FOREX-а! ;-)

После май и на някакви екзотични острови беше (няколко месеца!), докато кабела беше паднал, а той беше дълъг :-)
            Не искам да ставам адвокат на Хоската, но ако той играе това,което
            пише имате ли представа при 30 фигури тренд за какви печалби/резерви/ става дума. Ако държи позиция до 100к-мисля че
            A трейдинг ли е да държиш 10 фигури срещу теб или трейдинг е да ги отиграеш се пита в задачата?

Коментар

• Първоначално изпратено от OPASEN
              Първоначално изпратено от ogiiv
              Ако акунта на хоската р 15000 единици и отваря позиции от по 0.05 и добавя какъв е проблема.Естествено че не му трябва стоп
              Не мисля, че отваря такива малки позиции, защото беше заявил, че си е купил Golf 3-ка (ако не се лъжа) от FOREX-а! ;-)

После май и на някакви екзотични острови беше (няколко месеца!), докато кабела беше паднал, а той беше дълъг :-)
              Не искам да ставам адвокат на Хоската, но ако той играе това,което
              пише имате ли представа при 30 фигури тренд за какви печалби/резерви/ става дума. Ако държи позиция до 100к-мисля че

Коментар

• Първоначално изпратено от mitak1969
                Здравейте, оставете Хоската бря , изядохте го с парцалите , всеки греши.
                Успех и много печалби

ПС. Мацко, изясни ли ти се за евро долар.
                Ей предател.....хехехехехехехе
                Ко стаааа мо стаааааа
                Не още не съм....ама мисля към 2880 да се натреса с дълги евра.
                Даже я да си туря едно ордерче бай на 2820.
                Лоши новини от еврозоната.
                Лоши и от УСА-то
                С една дума ще се кандилкаме пак 2880/2980 в тоз рейндж.
                Иначе цъкам по десятка AUD/USD през 10 пипса нагоре надолу кат асансьор.
                И имам двайска GBP/JPY дълги с добавка на средна цена 237,7675.
                Пак без стоп
                Общо взето т'ва е дериджето.
                А и ме няма да гледам щото ма фаща страх.
                Отивам на работна среща " Трансгранично сътрудничество България-Турция"
                Закона на 5 П
                Перфектната
                Подготовка
                Предотвратява
                Провала на
                Представлението/Престъплението

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов
                  Тука като се появи Хоската и спира да се говори за трейдинг. Всеки сам решава какво да си прави с парите.
                  Не искам да правя SPAM, а да предпазя някой по-неопитен колега от механично заемане на позиция, само, защото ДЕМО-гуруто така е казал ;-)

А той доста убедително ги пише тия работи!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ogiiv

Коментар

• Тука като се появи Хоската и спира да се говори за трейдинг. Всеки сам решава какво да си прави с парите.

Коментар

• Киоси Ито, при последния 4 часов бар при кабела движението е 100 пипа даун. Дето Фактс каза "Да хванеш падащ нож"...
                        Иначе сме съвсем близо до линия на подкрепа която започва от 10 октомври някъде и ако я пробием се знае че нищо вече не се знае!

Коментар

• Първоначално изпратено от ogiiv
                          Ако акунта на хоската р 15000 единици и отваря позиции от по 0.05 и добавя какъв е проблема.
                          Проблемът му е, че ще работи с 2-3% от замразен капитал с нулева доходност, какъвто е марджин депозита при брокера му. Дори да направи 100% печалба върху тези 2-3%... някога... евентуално... след време... при упорито добавяне... дори под 190... 180... Пак няма файда, защото:

- ще спечели повече ако ги даде тези пари на депозит в банка.
                          - няма да има никакъв риск от загуба при негативно развитие на курса
                          - няма да си губи времето за анализ на някакви курсове и писане по форуми
                          - ще може да се занимава с нещо друго и да създаде наистина някаква реална стойност за себе си и хората около него.

Коментар

• При паунд/шв има интересно развитие. Имаме много стеснен болинджър на 4Н, много. и лек пробив на долната линия т.е. пробив във волатилността. Това може да отведе още надолу двойката към 2.44. това надолу би дошло от падане в евро/шв или от по-силен спад при кабела...така че внимавайте и умната!
                            Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• акаунта на хоската се казва "акаунт на хоската" затова го оставете намира, така както никой не гадае вашите акунти...
                              да се съсредоточим върху деня. доста новини, вероятно и изнервен пазар. мисля да купя малко паунди но ме притеснява пробития болинджър на 4Н. при еврото този пробив го няма и бих продал под 1,2915 с първа скромна цел 1.298, но най вероятно засега само ще наблюдавам
                              Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Ако акунта на хоската р 15000 единици и отваря позиции от по 0.05 и добавя какъв е проблема.Естествено че не му трябва стоп

Коментар

Working...
                                X