IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.32

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
    Здравейте колеги!
    След днешния рейнджов ден повечето индикатори се възстановиха и са готови за следващото покачване. Това възстановяване е сигнал че покачването ще се възобнови следващите дни, ако не утре то в сряда. Имайки предвид че понеделник е тейк профит дей, а еврото спадна доста малко то значи никой не иска да прибира все още печалбите. За утре или сряда целта имайки предвид психологията на трейдъра и слабоволатилните пон и вторник може да е 1.3360 като по-нагоре вече във втората половина на седмицата. Интересно е на седмична...МАЦД е булиш, но имаме една дсота дълга дивергенция и трябва да минем над последния връх на 1.3360 за да продължи тази дивергенция и евентуално след това да последваме дивергенцията и да слезем надолу, за което ще трябват не по-малко от 3-4 седмици...значи следващите 2-3 седмици са критични за долара...ако импулса е силен може направо да се видим 1.36 и там да мислим, ако покачването е плавно и ако стигнем 1.36 то оттам най-вероятно ще засилим надоле.
    На днвения МАЦД е съшо интересно, защото сме близо до предишните му най-високи стойности които са били при курс 1.3260 това ме кара да мисля че може да станем свидетели на издуване в МАЦД, което и неминуемо ще отведе курса силно нагоре...такива издувания са характерни за импулсни движения и много често за 3ти вълни макар да не съм добър във сълноброенето
    Паралелно с еврото гледаме шв. франк като доста корелирани валути. В момента на часова там сме на МА 100, а на 4Н се движим в мечи канал като сме се оттласнали от долната му линия и може да гоним горната като стигнем до нея с една корекция т.е. фигура подобаваща за a-b-c, не казвам че трябва да е такова броене, защото не съм по вълните. но основанието ми е подкрепено от две дивергенции, едната на рси на дневна и другата на един друг индикатор също на дневна. Лошото е че се движим по една трендлиния надолу на седмична, която ако бъде пробита след което и МА 100 на около 1.25 може да обърне тренда вече в про-доларов, дотогава сме меча картинка и ако пробием 1.19 последното дъно то нещата доста ще загрубеят относно долара и това може да откара и еврото над 1.36 (където вече ще започнат притесненията за европа и евентуални вербални интервенции).
    !
    В момента при еврото се формира симетричен триъгълник и е много вероятен пробив на юг в следващите 12 часа

Коментар

• Канадеца направи перфектен диамант на дневна който предполагам ще пробие надоло с цел към 1.14.Успехи!

Коментар

• Колеги поиграх си да разгледма подробно картинката при паунд/йена.Значи моето мнение е,че докато не бием 232 е рисковано да се влиза в дълги позиции,защото не се знае кога ще се срути.
        Ако гледаме по елиот в момента рисуваме 3-та от малка 5-ца нагоре с цели около 230 може да допуснем макс 231.После обаче имаме ход доста фигури надолу.Ходенето до 231 отпада ако се провалим при опитите да се откъснем от съпротивата 228.56,което за сега се получава.На 4 часа имаме 3-на дивергенция -> РСИ,Моментум,Стохастик,имаме кендъли за обръщане точно до съпротивата,отделно от това на дневна за мен все още сме в триъгълник с хоризонтално горно рамо при пробив,на който се отваря цел 211,което е и целта и по Елиот на голямото низходящо движение.
        Чисто технически за мен от всякъде сме за надолу с възможно връщане 200-300 пип-а,което за тази двойка е нищo.
        Ще видим кабела какво ще направи утре след новините.CPI може да даде желания тласък.
        Лека нощ на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
          Първоначално изпратено от blqblq
          Първоначално изпратено от koko
          На мен ми е интересно мнението Ви с какво е най-удачно да се хеджва дълга долархиена. Значи колегата бнигхт направи един експеримент и успя там с разумен ММ да направи 100% за 4 месеца от които някъде 28% бяха от суап - после с ентусиазъм тръгна от тъп вход сега е на втора добавка някъде над малко над 1к загуба но има близо 400д вече от лихва и мегдан за добавки поне още 3 надолу. Въпросът е без ММ е ли възможно да хеджираме дълга доларйена - то ясно че с къса е най-добре в несуапов брокер примерно маркетива или някой друг но е ли разумно да се надуят яки суми - разбира се не, трябва да измислим друг начин - то пътища много но кой е по по най
          Коко, кой съм аз да седна да ти обяснявам, че хеджирането е заблуда. Тук всеки решава сам за себе си. Виж, стопа е вече нещо реално. Ако слагате стопове, няма да се чудите после как да се измъквате от блатото. Човек трябва да може да поеме отговорността за грешките си и да си признае, когато е сбъркал.

Не си прав, друго имам в предвид дори мартингейлската да я караш дълга доларйена си е далавера с тия близо 2п лихва на ден. Един груб пример от живота - един от кредитите които имам в бг банка е в размер на 150к бг лева, за него плащам по близо 1200лв на месец. Представи си че отворя дълга доларйена от текущи нива 300к - това доволно като лихва ще ми покрие кредита че и ще хартиса и от там насетне дори да не пипам а само да тегля суапа колко пипа според теб трябва да ме измъчи пазара до марджинкол бая нали.
          Но не това е въпроса а въпроса е как да се хеджира така че да се започне с повече - тоест кой хедж е най-удачният - верно това е къса доларйена при несуапов брокер но смее ли човек да им вярва хехе
          Както и да е
          Здрасти,Коко,скоро не се беше мяркал насам.....

Моето виждане за EUR/USD е следното:да отиде до 1.3380-90 и след това надолу,но ако пробие 1.34 изобщо не ми се мисли до къде ще ходи-много нагоре.....

За USD/JPY смятам,че ще ходи до 117-117.10,най-много до 116.50 и хайде нагоре.....докъм 120-121,като преди това малко ще шикалкави около МА 200 на дневна-117.60-117.70.....

Пожелавам успех на всички!
          „Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
          Джеси Ливърмор

Коментар

• За кво става въпрос тук бе колеги,защо е затворен сайта?

ОБЪЯВЛЕНИЕ

Общество с ограниченной ответственностью "Е-Капитал" (ОГРН 1023601568330, ИНН 3664037973, КПП 366401001, место нахождения : г. Воронеж, ул. Кольцовская , 58а) уведомляет о том, что в связи с ограничением федеральным законодательством осуществления Обществом уставных видов деятельности, а также убыточной деятельностью Общества, 12 марта 2007 года решением Общего собрания учредителей (участников) ООО "Е-Капитал" (протокол № 4 от 12 марта 2007 года) принято решение о добровольной ликвидации Общества. Ликвидатором общества назначен Труфанов Игорь Владимирович. Требования кредиторов Общества могут быть предъявлены ликвидатору почтой в течение двух месяцев с момента публикации о ликвидации по адресу: (394026, г.Воронеж, проспект Труда, 65, офис ООО "ВАРЗ") тел(4732) 21-00-22.

Приказ № 1

г.Воронеж

19 марта 2007 года

В связи с ликвидацией предприятия приказываю:

1. В 18.00 мск 19 марта 2007 года принудительно закрыть все торговые позиции. Отключить сервера.

Ликвидатор Труфанов И.В.

http://www.e-capital.ru/

Коментар

• Здравейте колеги!
              След днешния рейнджов ден повечето индикатори се възстановиха и са готови за следващото покачване. Това възстановяване е сигнал че покачването ще се възобнови следващите дни, ако не утре то в сряда. Имайки предвид че понеделник е тейк профит дей, а еврото спадна доста малко то значи никой не иска да прибира все още печалбите. За утре или сряда целта имайки предвид психологията на трейдъра и слабоволатилните пон и вторник може да е 1.3360 като по-нагоре вече във втората половина на седмицата. Интересно е на седмична...МАЦД е булиш, но имаме една дсота дълга дивергенция и трябва да минем над последния връх на 1.3360 за да продължи тази дивергенция и евентуално след това да последваме дивергенцията и да слезем надолу, за което ще трябват не по-малко от 3-4 седмици...значи следващите 2-3 седмици са критични за долара...ако импулса е силен може направо да се видим 1.36 и там да мислим, ако покачването е плавно и ако стигнем 1.36 то оттам най-вероятно ще засилим надоле.
              На днвения МАЦД е съшо интересно, защото сме близо до предишните му най-високи стойности които са били при курс 1.3260 това ме кара да мисля че може да станем свидетели на издуване в МАЦД, което и неминуемо ще отведе курса силно нагоре...такива издувания са характерни за импулсни движения и много често за 3ти вълни макар да не съм добър във сълноброенето
              Паралелно с еврото гледаме шв. франк като доста корелирани валути. В момента на часова там сме на МА 100, а на 4Н се движим в мечи канал като сме се оттласнали от долната му линия и може да гоним горната като стигнем до нея с една корекция т.е. фигура подобаваща за a-b-c, не казвам че трябва да е такова броене, защото не съм по вълните. но основанието ми е подкрепено от две дивергенции, едната на рси на дневна и другата на един друг индикатор също на дневна. Лошото е че се движим по една трендлиния надолу на седмична, която ако бъде пробита след което и МА 100 на около 1.25 може да обърне тренда вече в про-доларов, дотогава сме меча картинка и ако пробием 1.19 последното дъно то нещата доста ще загрубеят относно долара и това може да откара и еврото над 1.36 (където вече ще започнат притесненията за европа и евентуални вербални интервенции).
              Цялата картинка за отслабване на долара е подрепена и от покачването в австралиеца и нзд, които са считани за екзотики. Има и още едно неписано правило или по-скоро наблюдение...движенията в мейджърите са предшествани от движенията в екзотиките т.е. силния спад на долара спрямо двете островни валути подсказва за спад и в мейджърите. в австралиеца имаме пробито много здраво психологическо, техническо и фундаментално ниво, голям резистънс не се очаква тъй като ако видите картинката ще забележите нещо подобно на триъгълник или три бърха на седмична, което показва че този път 0.80 може да бъде отнесено като малка гара...все пак дългосрочния тренд тук е силно нагоре
              Това беше един анализ или размисли и страсти върху еверото и долара и това какво показват графиките. Като цяло май долара не го очаква нищо добро. Но този пазар е толкова динамичен че след два дена картинката може да е на 180 градуса
              За да не стават големи грешки: Търгувайте това, което виждате...не това, което си мислите!
              Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq
                Първоначално изпратено от koko
                На мен ми е интересно мнението Ви с какво е най-удачно да се хеджва дълга долархиена. Значи колегата бнигхт направи един експеримент и успя там с разумен ММ да направи 100% за 4 месеца от които някъде 28% бяха от суап - после с ентусиазъм тръгна от тъп вход сега е на втора добавка някъде над малко над 1к загуба но има близо 400д вече от лихва и мегдан за добавки поне още 3 надолу. Въпросът е без ММ е ли възможно да хеджираме дълга доларйена - то ясно че с къса е най-добре в несуапов брокер примерно маркетива или някой друг но е ли разумно да се надуят яки суми - разбира се не, трябва да измислим друг начин - то пътища много но кой е по по най
                Коко, кой съм аз да седна да ти обяснявам, че хеджирането е заблуда. Тук всеки решава сам за себе си. Виж, стопа е вече нещо реално. Ако слагате стопове, няма да се чудите после как да се измъквате от блатото. Човек трябва да може да поеме отговорността за грешките си и да си признае, когато е сбъркал.

Не си прав, друго имам в предвид дори мартингейлската да я караш дълга доларйена си е далавера с тия близо 2п лихва на ден. Един груб пример от живота - един от кредитите които имам в бг банка е в размер на 150к бг лева, за него плащам по близо 1200лв на месец. Представи си че отворя дълга доларйена от текущи нива 300к - това доволно като лихва ще ми покрие кредита че и ще хартиса и от там насетне дори да не пипам а само да тегля суапа колко пипа според теб трябва да ме измъчи пазара до марджинкол бая нали.
                Но не това е въпроса а въпроса е как да се хеджира така че да се започне с повече - тоест кой хедж е най-удачният - верно това е къса доларйена при несуапов брокер но смее ли човек да им вярва хехе
                Както и да е

Коментар

Първоначално изпратено от Niki_Chepel
                  Колеги незнам какво ще стане но отворих къса ?/$ 1.3300 сотп 1.3330
                  таргет 1.3260 времеви хоризонт утре до обед. Така го мисля.
                  Колега ако видим 1.3260 то тогава това на дневна ще е дивергенция и целта ще е поне още 100п някъде 1.3184 - но лично предпочитам да качи още малко преди даун

Коко не отричам че си прав. Изкам да поясня.
                  - не мисля че ще слезе до и 60 но трябва да има завръзка някаква а от графиката ми изклезжда че до утре сутрин ще има импулс надолу с бързо връщане. Много плавно взе да каява и му е време да се поразмърда някак си несиметрично.
                  -Хоризонта е утре до обед като правя план да ви прибера печалбата ако я има утре сутринта колкото и малко да е.
                  -ако ще има мечалба и ако ще слиза трябва да е някаде до там мах.
                  по ниско от това ниво целите ти ги написа какви са.

Абе ще го видим утре, просто му кажи пазар.

Успех.

Коментар

• Здравейте,
                    възможно ли е да съм на прав път?

100-тина пипсовия гап в паунд/йена при отварянето на пазара привлече интереса на трейдърите с цел запълване на гапа.Поради очакван вял пазар в другите двойки,интереса към паунд/йена се запази и двойката постигна добро движение в посока север.Поради множеството новини за утре,очаквам интересът да се прехвърли и към други двойки,което ще породи затваряне да дълги позиции в паунд/йена с цел освобождаване на капитал.Вследствие на това,очаквам паунд/йена да се върне на изходно положение(нивата преди отваряне на пазара 226.50-60)

Ами с нещо такова се успокоявам че паунд/йена поне няма да качи още
                    Ще се радвам да ме критикувате

Успех
                    Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• между другото пожелавам лека вечер на всички , ще загледам Рим втори сезон , много е добро препоръчвам го на всички .

И нека пазара върви във Вашата посока , но най -вече в мойта !
                      Forex , форекс новини и стратегии

Коментар

• Първоначално изпратено от kiril123
                        Първоначално изпратено от blqblq
                        Kiril123, от чисто любопитство питам във връзка с последния ти пост - какво е за теб добър ММ?
                        1:50 марджин - 20 процента от капитала , в 4 различни валутни двойки . стопове според зависи - стоп към таргет пойнт 1 :2.5-3 някаде там . тоест на 50 пипа стоп правиш 150 таргет и така . игра в H1 i H4 , като гледаш и големите , графики под 1H не гледаш и не те интересуват.

Значи ако и така не печели човек - ЗНАЧИ НЕ СТАВА ЗА ТАЗИ РАБОТА .
                        използваш десетина стратегии, като чакаш потвърждение на сигналите , комбинираш няколко индикатора и влизаш рисково , само ако имаш профит който можеш да загубиш , ако нямаш влизаш проверено . при 3 поредни сделки на загуба , намаляваш на 10 процента от капитала . ако още 3 още намаляваш . същото е и обратното , само дето над 20 не минаваш . това последното се практикува в дилинг центровете на банките и сумите които се отпускат на дилърите се образуват горе долу по този начин

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq
                          Kiril123, от чисто любопитство питам във връзка с последния ти пост - какво е за теб добър ММ?
                          1:50 марджин - 20 процента от капитала , в 4 различни валутни двойки . стопове според зависи - стоп към таргет пойнт 1 :2.5-3 някаде там . тоест на 50 пипа стоп правиш 150 таргет и така . игра в H1 i H4 , като гледаш и големите , графики под 1H не гледаш и не те интересуват.

Значи ако и така не печели човек - ЗНАЧИ НЕ СТАВА ЗА ТАЗИ РАБОТА .

Коментар

• Kiril123, от чисто любопитство питам във връзка с последния ти пост - какво е за теб добър ММ?

Коментар

• вижте за паунд / хиена , ако пробием на H1 - 20 MA , 6те тестваме долната граница на болингера , като там се намира и 20 МА на H4 и всичко това е на 227.15 . та значи за да не се ядосвам ще хакна един т.п 227.20 и ще си спя спокойно . 190 пипа профит за 2 3- 4- 4аса е много добре , но за този крос е нищо . според мен един скалпер който познава добре двоиката може да прави по 3000-5000 на месец за пипсове говоря . така дори и 0.1 лота да играеш по 0.85 на пип е добра цена , тоест можеш да вкараш в една сметка 1 к и да играеш с 10 к всички посоки като гаранция всички позиции ще излизат до 1 седмица , освен ако не влезем в някой тренд пак , тогава системата на хоската ще е добра , предполагам че и той играе с малки цифри този крос , щото тука 2-3 фигури са нищо стига да са в твойта посока ,ама май за тази схема дет я мисля сметката трябва да е 10 к , щтото с 1 к няма да може да се спзва добър ММ .

Коментар

Първоначално изпратено от Ilian Y.
                                Колеги кажете как да се процедира при GBP/JPY дълъг съм от 228.Да ли ще тестваме нива от 230???
                                Това е въпрос за 1 милион долара че и повече хехе. Според мен от тук 228.40 някъде би следвало да стрелнем вече 230 ниво като под 227.60 това е оспоримо
                                E аз знам за 229 само и затова може да взема само половин милион-хъхъхъ

Коментар

Working...
                                X