ще видим как ще се държи еврото до 1,330-50 и ако не успее да ги преодолее тези нива, мисля че ще е ясен знак за сел. Успех. Стопа ми е 0/0, така че чакаме.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.32
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от st10На дневна графика при еврото е формирана фигура"завеса от тъмен облак" а на седмичната "кръст на харами" .Като добавим и яката отрицателна дивергенция се очертава пътуване на юг.Остава да видим кой ще изплющи еврото , европейците или американците.
Успех
Коментар
-
Re: kritelin
Първоначално изпратено от Дон КарлосПо мое мнение силния долар е изгоден за целия свят заради доларовите валутни
резерви. В момента е изгоден и за САЩ. Изключение правят някои компании
износителки, но и те ще проявят разбиране, защото при една инфлация, особено
с рецесия кел файда от евтин долар. Само Буш младшенкий, надяващ се на чудо
и трети мандат прави мили очи на компаниите с евтин долар. Но и той ще клекне.
Всъщност евтиния долар и абсолютния връх са негово дело.
Ако не те мързи, намери един мой пост от 2 или 3 август 2004 година, в който
при курс 1.20, когато очакванията бяха за паритет, анализирах предизборната
ситуация в САЩ и аргументирах и предвидих поскъпването на евро/долар. Никой
не ми вярваше и съответно бях тотално оплют, но не ми е за първи път. Само че
Буш направо се оля. На връх Нова година дойде и върхът - 1.36++. Но още в
началото на декември обаче, когато всички очакваха нива над 1.40, в специален
пост аргументирах и предвидих поскъпването на долара. То така си и стана.
А сегашното поскъпване го предвидих много преди обръщането на тренда.
А от Европа доста мърморят срещу сегашния курс на евро/долар. Например днес
Германия. А от Франция изразиха надежда, че ЕЦБ няма да вдига повече лихвите.
Резултатите ги виждаш и в момента.
А когато паунда чукна 1.99++ от Англия нададоха такъв вой, даже ВОЕ направи
две предупредителни вербални интервенции, че скъпия паунд им пречел на експорта.
Резултатът - слалом от 5 фигури за нула време. Общо взето паундът мисля, че ще се
срути както той си знае. Не зная кога, но ще трябва да го търсим накъде около 1.80.
Сегашното му ниво е толкова измислено...
Колега, вземи малко да прочетеш. В САЩ 3-а мандат е конституционно невъзможен, оттам единствения ти довод за милите очи пада. Наистина забелязвам напредък в думите ти. Преди години питаше какво е ГДП, сего конструираш сложни конспирации и боравиш с терминологията прекрасно.
Сега ще ти дам един мотив, защо Европа си трае за евтиния долар. На първо място тя има не много големи резерви, които да се обезценят, същото е и с Англия. Но понеже само 2% от резервите са в йени, не и пука за ефтина йена (тука ще ти обърна внимание малко по-надолу). Предполагам знаеш, че валутния курс на Китай и Сащ е фиксиран. Оттам евро/юан, зависи от движението на евро/долар. Европа формира между 20-30% от вноса си от Китай, при това предимно потребителски стоки. А сега събери 2 и 1 и ми кажи како ще се случи , ако долара поскъпне с 10% срещу еврото. По изчисения на Ифо институт това ще напомпа около 05-1% инфлация в еврозоната само от китайски внос. Сега да преминем на суровини и горива, които са оценени в долари. Други 15-20% на европейския внос се дължат на този фактор. При 10% поскъпване на долара пак по данни на ифо комбинираната инфлация ще е около 2.0%, без да отчитаме разлики в цените на суровините. Това според теб до каква лихва ще доведе в Европа. Сега обърни внимание на американския внос. САЩ трудно се справят с него сега, а какво би се случило при скъп долар. Макар че за дефицита може с дни да се говори и предпочитам да не почваме. Мислех да ти пиша за САЩ - Япония, но почва работния ден и няма да имам време, онова в скобите ще го оставим за друг път.
Успех и вземи малко да почетеш. Тука едни колеги се бъзикат, че си Киро Баничката, без да знам кой е той, разсъжденията ти ми звучат точно като от човек с прякор Баничката.
Коментар
-
Що се отнася до долара, доколкото виждам, обикновенно при демократите той се засилва, а до изборите в началото на следващата година не остава много време. Вероятността да спечелят демократите е доста голяма и очаквам от следващата година обръщане на тренда. Ако го погледнете на месечна ще видите, че има определено цикличност от около 5-7 години, което също говори, според мен, за предстоящ поход на юг в близките месеци.
Много пипсове днес!
Коментар
-
Добро утро на всички и успешен ден! Къде се загубиха Коко и Бнайт? Днес май ще гледаме рейндж до данни довечера от щатите. Според мен може да видим при евро/долар спад до към 1,33-1,3315 после ъп до 1,3360-80. Интересното е при йените - аз също очаквам още едно ходене на юг до края на месеца. Мисля да купя долар/швейцарец около 1,21 в зависимост от ситуацията. Кабела също си е за сел от около 1,97. Мнения?
Коментар
-
Re: kritelin
Първоначално изпратено от kurta007Първоначално изпратено от U6Първоначално изпратено от Дон КарлосСамо Буш младшенкий, надяващ се на чудо
и трети мандат прави мили очи на компаниите с евтин долар. Но и той ще клекне.Голям смях ще пада с простотиите които ръсиш
Сега сметни не за 100,000 лева, а за поне 1 трилион долара. Сега разбираме ли се?
Има и други бисери в писанията му, но тях ще ти ги оставя да им се радваш
И накрая - доларът може да поскъпне в следващите месеци, но това не означава, че е поскъпнал защото САЩ имали изгода от това. Все пак има много други фактори и да си пишеш за някакви причинно-следствени връзки без да ги поставиш в контекста на цялата пазарна конюнктура е смешно.
Коментар
Коментар