Нещо и от мен Long USDCAD 1.1120 stop 1.1095 цел 1.1150
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.31
Collapse
Заключена.
X
X
-
Айде една сравнително дългосрочна прогнозка и от мен ако пазарът е сравнително спокоен.
От сегашното ниво 1,3530 отиваме сравнително праволинейно до 1,34 +-20 пипса. Това е за периода до Четвъртък. Седмицата приключваме на сегашното ниво. Другата седмица отиваме до 1,36 +-20 пипса и по-другата следва сдрусване до 1,32. Този месец едва ли ще видим нива под 1,3150.
Лятото ще сме в рейндж 1,28-1,36 и есента сме посока 1,25 защото есента ще стане ясно, че растежът в ЕС се забавя вместо да се ускорява!
Коментар
-
Не се сърдя, избора си е твой. НО! Първо не виждам смисъл да публикуваш нещо, което никой не разбира какво е, осен ако не искаш да си правиш реклама. И Второ не мога да разбера защо се крие информация след като не сме конкуренти. Единственото обяснение е че искаш да си правиш безплатна реклама, което не е много коректно относно нас потребителите, е освен ако не си плащаш на инвестора декоето ме съмнява. Защо не искаш да сме си взаимно полезни? и ти не се сърди но аз съм за freeware-а и обмяната на ноу-хау, а не за селски тарикатлъци тип ПК
Успешна търговия на всички, аз ще продам от 1.3550, ако вече не съм продал...Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiyosi ItoJay Gould, миналата седмица зададох въпрос, но не ми отговори, сега пак ще го задам: какви са тези естествени нива на съпротива и подкрепа и как се образуват и какво се има предвди под "естествени"?
Първо, някой изглеждат твърде необичайно, а не ми се впуска в полемика и друго, някой тях паза само за себе си, малцината с чието обучение се занимавам или малкото хора помогнали ми в развитието на Техническия Анализ.
И тук и на сайта обаче, пускам резултатите и ако те вършат работа някому толкова по-добре.
Желая на всички лека, доходна и успешна седмица.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiyosi Itoкорелацията си е има и дали е отрицателна или положителна няма значение данните пак са зависимис някаква си корелация. 0,12 при макс 1 сам се сещаш колко е надежда при това на МЕСЕЧНА база. Ами я слез на дневна може и под 0,1 да е корелацията...тогава какъв е смисъла...та то при корелация от над 90% при евро/долар и долар/шв постоянно ме учудват разни движения а представяш ли си при 12% корелация
е представи си го
Второ, никъде не се говори за йени! а за кери трейд, ако си спомняш само преди около две годи бяхме на 100 при усд'йен е какъв ти кери? Трето: risk aversion - избягване не риск. Четвърто - на графиката ти не виждам шокове само леки корекции, но това е защото е месечна. Теб те интересува от днес за утре, нали оттам тръгна с изявления като днес йената не знам си кво следователно DJIA същото, защо тога гониш месечна. Поиграй си малко вземи си малко данни за дневни затваряния на двата инструменти и си поиграй малко с тях. ако те мързи за йената мога да ти ги дам аз
Айде лека нощ и успешна седмица на всички!сам се сещаш за него и за ефекта върху йените.
Коментар
-
корелацията си е има и дали е отрицателна или положителна няма значение данните пак са зависимис някаква си корелация. 0,12 при макс 1 сам се сещаш колко е надежда при това на МЕСЕЧНА база. Ами я слез на дневна може и под 0,1 да е корелацията...тогава какъв е смисъла...та то при корелация от над 90% при евро/долар и долар/шв постоянно ме учудват разни движения а представяш ли си при 12% корелация
е представи си го
Второ, никъде не се говори за йени! а за кери трейд, ако си спомняш само преди около две годи бяхме на 100 при усд'йен е какъв ти кери? Трето: risk aversion - избягване не риск. Четвърто - на графиката ти не виждам шокове само леки корекции, но това е защото е месечна. Теб те интересува от днес за утре, нали оттам тръгна с изявления като днес йената не знам си кво следователно DJIA същото, защо тога гониш месечна. Поиграй си малко вземи си малко данни за дневни затваряния на двата инструменти и си поиграй малко с тях. ако те мързи за йената мога да ти ги дам аз
Айде лека нощ и успешна седмица на всички!Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiyosi Itokritelin, супер...а прочете ли извода...и при това е за месечни данни...а при дневни какво ли ще станепри такива големи данни (месечни и за дълъг период) си има доста логично обяснение. Действа се по кери трейд схемата - взимат се евтини заеми и се инвестират във по-високодохдни инструменти...американкия пазар като най развит
та картинката е ясна, но ние говорихме за дневни корелации, едва ли търгуваш на месечна пък дори и да търуваш корелацията казват че е 0,12
при това за целия кери трейд не само за йената
Все пак похвално и поздравления за труда който си положил, данние и картинките са наистина интересни.
Сега се извинявам,но понеже незнам как е на български ще го напиша на английски risk aversion-а т.е. подсигуряването на фондовете,когато започне корекция или някакъв шок е отговорно за това преобръщане на наличните капитали.
Коментар
-
kritelin, супер...а прочете ли извода...и при това е за месечни данни...а при дневни какво ли ще станепри такива големи данни (месечни и за дълъг период) си има доста логично обяснение. Действа се по кери трейд схемата - взимат се евтини заеми и се инвестират във по-високодохдни инструменти...американкия пазар като най развит
та картинката е ясна, но ние говорихме за дневни корелации, едва ли търгуваш на месечна пък дори и да търуваш корелацията казват че е 0,12
при това за целия кери трейд не само за йената
Все пак похвално и поздравления за труда който си положил, данние и картинките са наистина интересни.Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Коментар
-
Специално за Киоси:
Carry Trade and the Dow Correlation on Direction But Not Time
Looking at the relationship of the carry trade and the equity markets we discover some interesting dynamics as well. In order to make our analysis more manageable we?ve divided our lookback period into 2 sections - 1990-2000 and the more recent activity between 2000-2007. As we can see in Figure 2 the directional correlation between the carry trade and the Dow was a remarkable 0.95 as both investments rose in near perfect unison. However, when we analyze the correlation in the monthly price changes it drops markedly to 0.12 suggesting that while the overall trend is the same, the two indicies move quite differently. One way to think about this is to imagine a highway with two cars. Both automobiles are going in the same direction, but at different speeds. Sometimes one automobile is ahead and sometime the other automobile leads, as the first car slows down and vice versa
Коментар
-
Форекс Форексов
Ако обърнат няма да е плавно забрави! Не могат да обърнат плавно обръщането ще значи че банки сменят в кеш и си трансформират еврата в долари , ясно кой би обърнал -европейските ...а на тази цена шанса да им продадат долари както казват сърбите никак на е - велик!D.Y.F-091066
Коментар
Коментар