If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Крителине, върху твоя пост ще се опитам нагледно да обясня какво имах предвид.. не ме бива по писането, а пък ти ми помогна с твоите идеи.....не го приемай лично .. от март 2007 USD/CAD пада ...фундамент слънце в подкрепа на тренда.. мине се не мине и хоп + новини от Канада .. - от САЩ.. интерес към компании от Канада...очакванията за лихвите няма да ги коментираме..също така и изказванията на отговорни хора.........абе освен всичко останало и комодити валута...със сигурност нещо пропускам, но и това ми е достатъчно да те питам, Крителине, защо ще го купуваш ?!?! не ме разбирай погрешно, парите са си твои, а пък най-малко бих налагал мнението си на пишещи хора в този форум.....накратко....дай ми 1 (една) причина за покупка на 1.0645 1.0520 или 1.0310...?
Колеги слагам бай ордер усд/кад 1.0645.От там очаквам голям откат ( мин 200 пип-а) ако не и обръщане на средносрочен тренд.
Евро/долар краткосрочно го виждам надолу.
Лека вечер и успех на всички
Kiyosi, Пепи, ако позволите по-лека версия във вашия диалог... фундамент или тренд.. кокошката или яйцето....пример....излиза новина, която обръща светове ..трендове...тръгва нов тренд...поредица новини в подкрепа на това....докато един ден....излиза + новина за другата валута ...пазара игнорира!...потвърждение на основния тренд...класика в простите очертания...влизаш в посока на фундамента само и единствено.....и стигаме до приказката за тренда и приятеля............до следващата новина, която обръща посоката или....до точката в която просто обръща и тогава отново едните новини подкрепят а другите биват игнорирани...
Колеги слагам бай ордер усд/кад 1.0645.От там очаквам голям откат ( мин 200 пип-а) ако не и обръщане на средносрочен тренд.
Евро/долар краткосрочно го виждам надолу.
Лека вечер и успех на всички
Дааааа...... а кабела вече е над 1.98 и до 1.9830 мин му е пътя нагоре - а фундамента .....
не разбирам...за техника ли говорим, за психология ли, за фундамент ли... май фундамента е последен в списъка както и че винаги е изоставащ показател, ще оспорваш ли? предполагам си на моето мнение но говориш за конкретния случай просто.
Напротив, фундамента е основния показател,техниката(графиките) са за "ксерокс" експертите.Техниката върши работа само в моменти на консолидация и е просто следствие на вече отминали ФУНДАМЕНТАЛНИ събития/новини.Ако под всяко рязко поскъпване или падане в графиката отдолу стоеше и новината довела до това движение, щеше да е много по-ясно.Защо мислиш пазара е в затишие преди новите?
Не отричам факта "новина" но да кажеш че фундамента излизащ сега определя курса до края на деня...не съм съгласен...фундамента е твърде широк за да се прилага на интрадей, пример: едно неочаквано вдигане на лихвите днес ще откара курса някъде - това е новина и фундамент, но едно очаквано вдигане на лихвите отдавна е прайснато в курса - това е само фундамент. Ясно е че фундамента определя движението на седмична или на месечна, но надневна и надолу...не мога да се съглася, съгласявам се че новините имат пръст в определяне на интрадейа, но донякъде, интрадейа в по-голямата си степен се определя от сентимента, както и дневната картина пример: често сме били свидетели на евров тренд и положителни новина за долара, а импулса е отново за еврото т.е. новините се интрепретират в зависимост от това в какво настроение (еврово или доларово) са спекулантите. Ако говорим като цяло за фин пазари мисля че примерите за това че те изпреварват фундамента са достатъчно много че за да задълбаваме. Следователно, като заключение: аз съм на мнение и поддържам тезата че новините раздвижват пазара (не винаги), посоката се определя от психологията=сентимента (което включва в себе си техниката) а фундамента определя голямата картинка, която е добре да е имаме предвид, но да се впускаме в търговия от днес за утре или до края на седмицата спрямо фундамента...мисля че няма смисъл, по-скоро е възможно да се покрият някои оттрите компонента и това да съвпадне с посоката на фундамента, но той да определи интрадейа е по-скоро рядкост отколкото зависимост. Благодаря за вниманието!
Фундамента е :
1.Политически анализ
2.Икономически анализ
Фундамент - ОСНОВА
Като всяка една основа, тя е изградена от множество малки части, които правят едно голямо нещо - фундамента.
Представи си че основата/фундамента на една къща е с 1 липсваща колона.Какво би се случило?-Къщата ще е неустойчива!
Ами ако липсват 2-3 или 5 колони?
И ето - ако фундамента с нещо се беше/ е променен(да липсва 1 колона само), то $ щеше да е на нива от около 1.31/1.32 Но ние вече 2ри месец сме в тесните граници 1.34-1.3670, което ни показва че фундамента е здрав,непроменен и само консолидираме за да продължим в правилната посока.
Това за което според мен говориш, е волатилността на пазара, но не е фундамента.Резките но нетрайни падания и поскъпвания са именно това.
като цяло си прав, въпреки че нищо не каза относно валутната търговия, а по-скоро за пазара на недвижими имоти волатилността не задава посока, а фундамента задава, в поста си не говоря за посока по никакъв начин следователно волата няма по никакъв начин заложена в поста ми, фундамента влиза в поста ми с изявлението че определя дългосрочната посока, а ти предполагам под волатилност имаш предвид mean reversion - колебание около средната т.е. ако имаме една посока нагоре изразена с ма100 то пробивите под и над нея са mean erversion така има колебания (волатилност) около срдната (посоката) но това става дума отново за дневна графика и нагоре. Всички занем какво занчи дневната волаилност и тя е породена точно от техниката или обратно, но продължавам да заявявам че фундамента излизащ през деня не определя винаги и попринцип посоката за едня, виждам че не го отричаш, а просто си говориш за фундамента и съществуването му. Готов съм на дискусия, ако трябва, само да не ме караш да слушам радиото че много дразнят фъфлещите и хората с нужда от логопед...
Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Дааааа...... а кабела вече е над 1.98 и до 1.9830 мин му е пътя нагоре - а фундамента .....
не разбирам...за техника ли говорим, за психология ли, за фундамент ли... май фундамента е последен в списъка както и че винаги е изоставащ показател, ще оспорваш ли? предполагам си на моето мнение но говориш за конкретния случай просто.
Напротив, фундамента е основния показател,техниката(графиките) са за "ксерокс" експертите.Техниката върши работа само в моменти на консолидация и е просто следствие на вече отминали ФУНДАМЕНТАЛНИ събития/новини.Ако под всяко рязко поскъпване или падане в графиката отдолу стоеше и новината довела до това движение, щеше да е много по-ясно.Защо мислиш пазара е в затишие преди новите?
Не отричам факта "новина" но да кажеш че фундамента излизащ сега определя курса до края на деня...не съм съгласен...фундамента е твърде широк за да се прилага на интрадей, пример: едно неочаквано вдигане на лихвите днес ще откара курса някъде - това е новина и фундамент, но едно очаквано вдигане на лихвите отдавна е прайснато в курса - това е само фундамент. Ясно е че фундамента определя движението на седмична или на месечна, но надневна и надолу...не мога да се съглася, съгласявам се че новините имат пръст в определяне на интрадейа, но донякъде, интрадейа в по-голямата си степен се определя от сентимента, както и дневната картина пример: често сме били свидетели на евров тренд и положителни новина за долара, а импулса е отново за еврото т.е. новините се интрепретират в зависимост от това в какво настроение (еврово или доларово) са спекулантите. Ако говорим като цяло за фин пазари мисля че примерите за това че те изпреварват фундамента са достатъчно много че за да задълбаваме. Следователно, като заключение: аз съм на мнение и поддържам тезата че новините раздвижват пазара (не винаги), посоката се определя от психологията=сентимента (което включва в себе си техниката) а фундамента определя голямата картинка, която е добре да е имаме предвид, но да се впускаме в търговия от днес за утре или до края на седмицата спрямо фундамента...мисля че няма смисъл, по-скоро е възможно да се покрият някои оттрите компонента и това да съвпадне с посоката на фундамента, но той да определи интрадейа е по-скоро рядкост отколкото зависимост. Благодаря за вниманието!
Фундамента е :
1.Политически анализ
2.Икономически анализ
Фундамент - ОСНОВА
Като всяка една основа, тя е изградена от множество малки части, които правят едно голямо нещо - фундамента.
Представи си че основата/фундамента на една къща е с 1 липсваща колона.Какво би се случило?-Къщата ще е неустойчива!
Ами ако липсват 2-3 или 5 колони?
И ето - ако фундамента с нещо се беше/ е променен(да липсва 1 колона само), то $ щеше да е на нива от около 1.31/1.32 Но ние вече 2ри месец сме в тесните граници 1.34-1.3670, което ни показва че фундамента е здрав,непроменен и само консолидираме за да продължим в правилната посока.
Това за което според мен говориш, е волатилността на пазара, но не е фундамента.Резките но нетрайни падания и поскъпвания са именно това.
По скоро запасите от рафинирани горива са им намалели (предполагам) затова беше и цялата тази истерия. Мисля да хвана 20 30 пиа от къс кабел тази вечер а и цената почна да връща.
Впоред плана от края на миналата седмица трябваше да направим ново дъно под 1.3380(е/$) след което да почне да качва до над 1.38++.
Аз все още намирам този план за актуален! Ако ще тръгва нагоре то време му е да прави това дъно и посе да тръгва нагоре щото нямам никакво време и лятото идва!
Коментар