Първоначално изпратено от koko
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.31
Collapse
Заключена.
X
X
-
Pip master
-
Първоначално изпратено от Jay GouldВ момента с късите е малко несигурно поради наличието на натиск и на север от днес до няколко дни напред
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokoПо принцип от цялата работа може да си направим два извода:
1. Извод едно - ТЕХНИЧЕСКИЯТ АНАЛИЗ НЕ РАБОТИ.
Значи това е много вярно съждние но за съжаление за да стигне човек до него - тоест да се научи да ползва само 1 индикатор и той е ГРАФИКАТА му трябва да познава перфектно ТА, ще Ви дам един пример - преди някъде 2 години и нещо кабела беше адски бич чисто технически - даже отвори път към 2.00 нива и тнт и в един момент атентат в метрото в лондон - бам имп 200п надолу, срещу швейка къде 300 и тнт, ок - самият тоя имп изведнъж направи картината от много бича много меча - значи с икономиката нищо не е станало но става нещо в резултат на което нещо техниката обръща платната и то яко, много такива примери мога да дам и те всички говорят че БЕЗ МОЗЪК техниката не работи, за това примерно аз съм фен на Ганн - той пича разглежда съвсе грубо курса на база цикли примерно икономито е добре курса расте да ама високият курс ебава износа и от там икономиката тя почва да упада и курса след нея - тоест два цикъла, по-късно "бостънската консултантска група" казва че циклите са 4 - въпрос,звезда, крава и куче и стратегиите във всеки един цикъл са различни, Ганн е видял всичко това преди тях и е опитал да вкара и времето за което казва че е по-важно и от цената - демек да еврото идеално требе да ходи къде 1.43 лошо нема ако пада се опъва тетива, ама примерно времето казва връх 29.06 и ако цената не е била 1.4 до тогава то тетивата се отпуска, ох отплеснах се та идеята е че техниката не работи.
2.Извод ноер две - ТЕХНИЧЕСКИЯТ АНАЛИЗ РАБОТИ - ами да работи, милиони хора са свикнали да възприемат златното сечение на Фибоначи като някакъв закон - те очакват корекцията да е примерно до 61.8% и не ги интерисува че чичо им е измислил тая работа гледайки листенца на дървенца с цел да увеличи популация на зайци и тнт - тоест изводът е АКО МНОГО ХОРА ВИДЯТ НЕЩО ТО СТАВА и става защото пазара е психология - хехе
Та това беше нещо в стил Размисли и страсти
И аз съм съгласен донякъде за Ган. Времето е не по-малко важно от цената, а понякога и повече.
Впрочем да ви се похваля, един от учениците ми пълен лаик преди да дойде при мен, направи направо фундаментално откритие за което, ако Техническия бе признат за наука директно щяха да му дадат професура!Шапка му свалям за това.
Без бъзик, това момче заби на тема цикли, още от мига когато заговорихме за тях и само след няколко дни ме шашна с едно обаждане по телефона, обръщайки ми внимание на нещо което бях отбелязал и описал в тетрадките си, но не бях му обърнал внимание като метод показващ и посоката на пазара, а не само цикличност.
Мисълта ми е, че за техника не се иска само сляпо подражание, а човек да прояви и малко въображение и сам да се опита да си напрегне мозъка.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
В момента с късите е малко несигурно поради наличието на натиск и на север от днес до няколко дни напредhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
По принцип от цялата работа може да си направим два извода:
1. Извод едно - ТЕХНИЧЕСКИЯТ АНАЛИЗ НЕ РАБОТИ.
Значи това е много вярно съждние но за съжаление за да стигне човек до него - тоест да се научи да ползва само 1 индикатор и той е ГРАФИКАТА му трябва да познава перфектно ТА, ще Ви дам един пример - преди някъде 2 години и нещо кабела беше адски бич чисто технически - даже отвори път към 2.00 нива и тнт и в един момент атентат в метрото в лондон - бам имп 200п надолу, срещу швейка къде 300 и тнт, ок - самият тоя имп изведнъж направи картината от много бича много меча - значи с икономиката нищо не е станало но става нещо в резултат на което нещо техниката обръща платната и то яко, много такива примери мога да дам и те всички говорят че БЕЗ МОЗЪК техниката не работи, за това примерно аз съм фен на Ганн - той пича разглежда съвсе грубо курса на база цикли примерно икономито е добре курса расте да ама високият курс ебава износа и от там икономиката тя почва да упада и курса след нея - тоест два цикъла, по-късно "бостънската консултантска група" казва че циклите са 4 - въпрос,звезда, крава и куче и стратегиите във всеки един цикъл са различни, Ганн е видял всичко това преди тях и е опитал да вкара и времето за което казва че е по-важно и от цената - демек да еврото идеално требе да ходи къде 1.43 лошо нема ако пада се опъва тетива, ама примерно времето казва връх 29.06 и ако цената не е била 1.4 до тогава то тетивата се отпуска, ох отплеснах се та идеята е че техниката не работи.
2.Извод ноер две - ТЕХНИЧЕСКИЯТ АНАЛИЗ РАБОТИ - ами да работи, милиони хора са свикнали да възприемат златното сечение на Фибоначи като някакъв закон - те очакват корекцията да е примерно до 61.8% и не ги интерисува че чичо им е измислил тая работа гледайки листенца на дървенца с цел да увеличи популация на зайци и тнт - тоест изводът е АКО МНОГО ХОРА ВИДЯТ НЕЩО ТО СТАВА и става защото пазара е психология - хехе
Та това беше нещо в стил Размисли и страсти
Коментар
-
здравеите предполагам утре господата ще нагласят данните така че да срутят еврото и така да дадат дход на дългоочакваната корекция с няколко фигурки може би хем може би при франка ще се образува на седмична голям обръщащ кендъл но това са предположения вероятно е и др сценарии тази вечер да го свалят а утр пак up успехPip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokoДжей а какво стана с Димо променили си каунтинга след пробива нагоре като стана дуа за каролци и прочиеhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Евро - Долар:
Видях графиката на колегата, но за мен връх на първа вълна е при 1.2317 което води до извод, че можем да очакваме край на трета вълна някъде около 1.3931 или около 1.4476 и каквито и корекции да имаме те ще са вътре в нея.
Впрочем, някъде тук или в темата на каролците бях пуснал и графикиhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
виждам, че се е заформила добра дискусия по графиката на ДениславНадявам се, не съм закъсняла и той ще прочете коментара ми.
За да може да се категоризира дадена вълна като нещо си, трябва добре да се изследва структурата й, което става на по-малките графики. В смисъл, че трябва да има необходимите подвълни, които от своя страна, също трябва да имат съответната им подструктура. На базата на това, ето кои пропуски виждам в обозначената номерация. Започвам отляво надясно:
- вълна 1.3 - къде й е 5та подвълничка
- вълна 3 - на мен лично ми е много трудно да дефинирам 5-вълновата й подструктура
- вълна 4 - много ми е трудна и не мога да коментирам
- вълна 5 - отново трудно определям 5-вълнова подструктура
- вълна С - не съм сигурна, но С-вълните не са ли с 5-вълнова подструктура? Ако не е задължително, забележката отпада
- подвълна 3 (не е обозначена) на 1-ва - отново липсва пета подвълна
- вълна 3 - някакси не ми се връзва по съотношение спрямо 1-ва. И отново - 5-вълновата подструктура и тук не е съвсем в ред
- и последната - 4 - би трябвало да сме в нейното С, което пък май предполага още ходене надолу. Но пък не съм специалист и не мога да съм сигурна. Да си кажет мнението специалистите.
Всичко това е просто коментар. Но пък това са основни/базови неща във вълновия анализ и без тях трудно бихме могли да говорим въобще за вълни.Безплатен обяд няма!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kritelinПървоначално изпратено от denislav_ilievА крителин ти от кога се занимаваш , не с жени, а с форекс ? Къде си учил в стара загора и кой набор си
Виж за ММ входа е според случая, но правилата са си правила и % е константа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от denislav_ilievА крителин ти от кога се занимаваш , не с жени, а с форекс ? Къде си учил в стара загора и кой набор си
Виж за ММ входа е според случая, но правилата са си правила и % е константа.
Коментар
Коментар