IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.28

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Plamen1967
    Eто аргументите ми че златото за сега ще е надолу.
    Нагоре ще е!

Йената поскъпва което е сигнал че инвеститорите се отдъпват от спекулативните сделки (златото е едно от тях).

Не е! Златото е най-нискорисковата инвестиция за която се сещам. Интра-дневно може малко да поиграе но затваряме седмицата пак нагоре.

Петрола до някъде повлиян от по горното а и от прогннозите за забавено развитие пада (намалявйаки инфлационния апил на златото).
    а и за капак както казах вчера златото удаи двоен връх, което е много бериш сигнал.

Нито връх, нито двоен връх е удряло златото. Платината следиш ли я? Как направи рекорд - какво следва да направи златото? Погледни markit.com за индексите на структурираните облигации. Погледни и индекса XHB да видиш защо мисля че ни чакат върхове.

Ще трябва да се изчака едно добро затваряне на ДАУ нагоре, йената да падне, а петрола да скочи за да се влезе пак дълго злато.

Какво общо има йената със златото??? Не виждам логика! Пък и ето контра-аргумент - ако йената се вдига финансовата система е под стрес - златото се вдига.

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
      Това движение верно ме изненада, но смятам че ще правим рекорд тази седмица. И при еврото също.
      Eто аргументите ми че златото за сега ще е надолу.
      Йената поскъпва което е сигнал че инвеститорите се отдъпват от спекулативните сделки (златото е едно от тях).
      Петрола до някъде повлиян от по горното а и от прогннозите за забавено развитие пада (намалявйаки инфлационния апил на златото).
      а и за капак както казах вчера златото удаи двоен връх, което е много бериш сигнал.
      Ще трябва да се изчака едно добро затваряне на ДАУ нагоре, йената да падне, а петрола да скочи за да се влезе пак дълго злато.

Коментар

• Това изсипване на златото го виждам до 812 и оттам нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
          Форексов, какво използваш ти за инвестиционни решения? Все пак човек може да намери някаква зависимост между цената и разните индикатори, но аз също си мисля, че не са много надеждни. Аз лично се водя от фундамента и търгувам дългосрочно(не за 50-100 пипа), а индикаторите ги ползвам за разсейване на някои съмнения. Каква е твоята стратегия ако не е тайна?
          Няма постоянна зависимост между индикаторите . Нама правило особено при малки графики за които говорите вие . Разбира се вече при дневните като имаш дивергенции или чрез други способи може да се определи зависимост. Но там е по дълго във времето получаването на добър сигнал . А оностно малките графики там могат да се получат така наречените лъжливи сигланали и тогава ....

Между другото си държа йените още щото нещо тука ми се струва че ще обърне нагоре , няма за 1 -2 пипа да се прецаквам да не взема 200 ще затворя ръчно ако направи ново дънце , разбира се като върне тогава .
          успех
          Forex , форекс новини и стратегии

Коментар

• Това движение верно ме изненада, но смятам че ще правим рекорд тази седмица. И при еврото също.

Коментар

• Караконджул, в коя посока ще е спринта, бе, бате :lol: Аз имам една цел - 815.30, която НЯМА да отиграя, защото ще е против убежденията ми за трейдинг 8) Бройкам си кинтите в едно демо :lol:, в което хванах малко над 100 от 200-те фигури, с които поскъпна златото през последните 3 месеца.

XY, аз фундамент почти не следя, само от любознателност понякога. Използвам само технически анализ, с уговорката че техническия анализ се простира далеч след индикаторите. Вземам предвид движения както по вертикалната ос, така и по хоризонталната. Знам много системи за търговия и вече ми е ясно коя колко струва, кога ще сбърка и кога ще е на профит. Компилирам най-доброто от знанията, които имам. Прекарал съм десетки часове над графики, в търсене на някои закономерности. Всяка книга може да каже как да се търгува, но никоя не казва КОГА да се търгува - а това е жизненоважен елемент.

Успешен ден и внимавайте много с жълтия метал

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
                Златото приготвя следващ спринт от 20-30 долара. Ориентировъчно казано...
                И аз съм на вълна дълго злато но първо ще трябва да послезем малко на нива 810- за да тестваме отново двойния върх 835 (говоря за фючърс).
                Това че не го пробихме вчера беше много негативен сигнал за златото съчетан с спада на петрола от 3%.

Коментар

• Форексов, какво използваш ти за инвестиционни решения? Все пак човек може да намери някаква зависимост между цената и разните индикатори, но аз също си мисля, че не са много надеждни. Аз лично се водя от фундамента и търгувам дългосрочно(не за 50-100 пипа), а индикаторите ги ползвам за разсейване на някои съмнения. Каква е твоята стратегия ако не е тайна?
                  Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Златото приготвя следващ спринт от 20-30 долара. Ориентировъчно казано...

Коментар

• Първоначално изпратено от BNBB
                      въобще дайте препоръка какви индикатори да компилирам за спалп търговия на 5 мин тайм фрейм. Насложил съм си МА 10 и 20, РСИ на 14, стохастика 5,3,3, но се колебая дали не трябва да е 5,5,5.
                      Кажете препоръки, моля!
                      БНБ, има безброй комбинации между индикаторите. Каква е логиката да се сложат настройки на Стохастик 5,3,3 примерно? Или на RSI - 14? MACD и RSI май беше добра сглобка - смътен спомен от времето, когато я ползвах. Това е търсене на случайни закономерности между индикатори. Има риск да създава големи главоболия, особено ако не си разшириш мирогледа. Говоря завоалирано - просто по братски деля зелето с месото - като комфортно запазвам мръвките за себе си 8)

Коментар

въобще дайте препоръка какви индикатори да компилирам за спалп търговия на 5 мин тайм фрейм. Насложил съм си МА 10 и 20, РСИ на 14, стохастика 5,3,3, но се колебая дали не трябва да е 5,5,5.
                        Кажете препоръки, моля!
                        az skalpiram na 5 min grafika na bazata na 3 indikatora MACD, RSI i hanafy
                        Аз съм българче обичам, руси каки да .........

Коментар

Кажете препоръки, моля!
                          МА-то свали под 10 първото и стохастика 5,3,3 е бавно за 5м издуй ги и там

Коментар

• въобще дайте препоръка какви индикатори да компилирам за спалп търговия на 5 мин тайм фрейм. Насложил съм си МА 10 и 20, РСИ на 14, стохастика 5,3,3, но се колебая дали не трябва да е 5,5,5.
                            Кажете препоръки, моля!

Коментар

• Колеги, интересувам се тези от вас които ползват Стохастиката като индикатор да ми кажат за 5 мин чарт кои настройки са по-добре - стандартните 5,3,3 или 5,5,5 ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов
                                Първоначално изпратено от Plamen1967
                                Първоначално изпратено от kritelin
                                Първоначално изпратено от blqblq
                                Първоначално изпратено от Ajax4o
                                Еми аз прибрах 104 пипа...
                                107 при мен. Има потенциал да видим 8250/8350 близките дни, но все още няма потвърждение за подобно развитие срещу тренда.
                                Видим ли пробив на 0.8650 за мен 0.8485 е въпрос на време
                                Няма как да не се сълася с теб. Независимо как ще върви Е/$ А$ е надолу за сега. Да видин дали 0.8650 100 МДА ще задържи за малко спада.
                                Аз вчера леко загатнах за тая тема, но никой не "захапа" - тука явно треа да се говори директно.

Любознателен съм - имам въпрос - каква е логиката нивото на 100МДА да е някаква съпротива/подкрепа?
                                може би психолигическо или от идеята че тези муувинги не се пробиват отведнъж или като се тестват цената навлиза 20 или повече пипа в тях или нещо такова)
                                Pip master

Коментар

Working...
                                X