If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е, недей така, колега Има модели за отиграване на пробив, на подкрепа/съпротива и за тренд. Макар че, по мое мнение, във форекса второто е много ненадеждно. Докато се изчака отиване до ма и той тренда свършил. Но то пък си зависи от комбинацията на таймфреймовете. Лично мнение.
При златото тренда от 680 към 830 какви подкрепи и съпротиви имаше? Никакви :lol: Просто си отцепи нагоре 150 долара над всички възможни МА. Какво правиме тогава, как определяме съпротива и подкрепа с МА?
При еврото от 3500 какви подкрепи имаше? Пере нагоре и тва е.
относно евро /долар си мисля че днес ще видим 1.4680 , ако разбира се не бием 1.4780 преди това . именно за това съм къс от 1.4760 стоп 1.4785 цело 1.4680 .
там ще удължа за 61.8 фибо и ако бие ще купя пак за над 1.50 нивата
За съпротиви и подкрепи на мен ми харесват фиботата. Евентуално и психологическите граници са добри. Пример еврото с 1.40 и 1.50 и златото в петък с $900 :lol:
kato се говори за муувинги долар иена докосна 20 дневната МА и върна назад удобно за откриване на къси но закъде един дявол знае може би обратно за дъното 107.28 но както записах одеве дивергенциите си течат на 4 часова и кое е по силно муувинга или дивергенцията кои знае да не говорим че сме все почти под локалното дневно дъно)
Внимавай, на дневан прави дивергенция на РСИ. Аз поне си мисля, че ще е по-дълга корекцията.
МА служи за определяне на тренд, не на съпротиви и подкрепи. Излагация е да се твърди обратното
Е, недей така, колега Има модели за отиграване на пробив, на подкрепа/съпротива и за тренд. Макар че, по мое мнение, във форекса второто е много ненадеждно. Докато се изчака отиване до ма и той тренда свършил. Но то пък си зависи от комбинацията на таймфреймовете. Лично мнение.
не си съвсем вярно е че се опредяля тренд но ако си в низходящ тренд особенно при по големите МА като 50 дневните обикновенно служи за продажба при докосване на МА
каква е логиката moving average да се ползва като подкрепа/съпротива? Аз също ги ползвам от време на време, но ако ме питате за логиката - и аз не я знам.
...проста е .. поне според мен ... аз лично ползвам SMA 14,21,55,100,200.. защото просто се използват от много хора ... най-добре ти показват и подкрепят тренд естествено най-късите ...справка и днес 14 на дневна... подкрепа и съпротива най-добре показват когато са в една посока късите и 55 (2+1)... м/у другото на евро/долар на 4ч. много добре стои 100...... а на дневна 200 си е класика... естествено и двудневно затваряне под или над нея....
kato се говори за муувинги долар иена докосна 20 дневната МА и върна назад удобно за откриване на къси но закъде един дявол знае може би обратно за дъното 107.28 но както записах одеве дивергенциите си течат на 4 часова и кое е по силно муувинга или дивергенцията кои знае да не говорим че сме все почти под локалното дневно дъно)
каква е логиката moving average да се ползва като подкрепа/съпротива? Аз също ги ползвам от време на време, но ако ме питате за логиката - и аз не я знам.
МА са някакъв вид средна цена. Спрямо нея се определя тенденцията на движение. Е, не ми се пише повече
Безплатен обяд няма!
Коментар
Форекс Форексов
Първоначално изпратено от Happy68
Първоначално изпратено от Plamen1967
Е/Й отскочи и то доста здраво от 200 МДА което е много силен сигнал за купване (поне така аз интерпретирам технически нещата).
Решението ти за лонг на база 200ема.....
А относно 200 ема....
Ние със Стоянов сме комшии :lol:, и понеже му е спрял нета - питам от негово име - каква е логиката moving average да се ползва като подкрепа/съпротива? Аз също ги ползвам от време на време, но ако ме питате за логиката - и аз не я знам.
Първоначално изпратено от kiril123
За разлика от мейджърите тия кросове са много коварни и при тях няма ниво на подкрепа съпротива и други видове приоми , бие тренд линии и връща после 10 фигури и т.н
Happy68
Входа ми при Е/Йената беше чисто технически.
Е/Й отскочи и то доста здраво от 200 МДА което е много силен сигнал за купване (поне така аз интерпретирам технически нещата).
Съчетано със силното затваряне на ДАУ и липсата на лоши новини реших да вляза лонг което по принцип не беше лошо решение.
Изчаках лек спад на Е/Й и влязох, но спада не спря до 161.20 а продълчи точно до стоп-а ми 160.4. Ти как би отиграла ситуацията на мое място ако имаш сигнал за лонг?
Решението ти за лонг на база 200ема можем да приемем за логично. Фундамента нямам идея, затова и него го приемаме. Тъй като това все пак не е инвестиция и търсиш по-малък стоп, слизаш на 1ч и правиш вход. Пускам ти е-майл с 2 идеи за отиграване и логиката им. Ти ще си прецениш кое ти харесва.
А относно 200 ема- погледни, че тя е хоризонтална, което означава, че си в рейндж, което пък обяснява това дълбоко слизане. Бих те посъветвала да следиш и simple 200ma, защото по принцип те също са важни нива. В момента седи отгоре на рейнджа.
Коментар