IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.28

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Happy68
    Е, недей така, колега Има модели за отиграване на пробив, на подкрепа/съпротива и за тренд. Макар че, по мое мнение, във форекса второто е много ненадеждно. Докато се изчака отиване до ма и той тренда свършил. Но то пък си зависи от комбинацията на таймфреймовете. Лично мнение.
    При златото тренда от 680 към 830 какви подкрепи и съпротиви имаше? Никакви :lol: Просто си отцепи нагоре 150 долара над всички възможни МА. Какво правиме тогава, как определяме съпротива и подкрепа с МА?

При еврото от 3500 какви подкрепи имаше? Пере нагоре и тва е.

Коментар

• относно евро /долар си мисля че днес ще видим 1.4680 , ако разбира се не бием 1.4780 преди това . именно за това съм къс от 1.4760 стоп 1.4785 цело 1.4680 .
      там ще удължа за 61.8 фибо и ако бие ще купя пак за над 1.50 нивата

успех
      Forex , форекс новини и стратегии

Коментар

• За съпротиви и подкрепи на мен ми харесват фиботата. Евентуално и психологическите граници са добри. Пример еврото с 1.40 и 1.50 и златото в петък с $900 :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от trade
          kato се говори за муувинги долар иена докосна 20 дневната МА и върна назад удобно за откриване на къси но закъде един дявол знае може би обратно за дъното 107.28 но както записах одеве дивергенциите си течат на 4 часова и кое е по силно муувинга или дивергенцията кои знае да не говорим че сме все почти под локалното дневно дъно)
          Внимавай, на дневан прави дивергенция на РСИ. Аз поне си мисля, че ще е по-дълга корекцията.
          Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
            МА служи за определяне на тренд, не на съпротиви и подкрепи. Излагация е да се твърди обратното
            Е, недей така, колега Има модели за отиграване на пробив, на подкрепа/съпротива и за тренд. Макар че, по мое мнение, във форекса второто е много ненадеждно. Докато се изчака отиване до ма и той тренда свършил. Но то пък си зависи от комбинацията на таймфреймовете. Лично мнение.
            Безплатен обяд няма!

Коментар

• Валутна търговия - FOREX Архив 2.28

Първоначално изпратено от karakondjul
              МА служи за определяне на тренд, не на съпротиви и подкрепи. Излагация е да се твърди обратното
              така да бъде...

Коментар

• не си съвсем вярно е че се опредяля тренд но ако си в низходящ тренд особенно при по големите МА като 50 дневните обикновенно служи за продажба при докосване на МА
                Pip master

Коментар

• МА служи за определяне на тренд, не на съпротиви и подкрепи. Излагация е да се твърди обратното

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов

каква е логиката moving average да се ползва като подкрепа/съпротива? Аз също ги ползвам от време на време, но ако ме питате за логиката - и аз не я знам.
                    ...проста е .. поне според мен ... аз лично ползвам SMA 14,21,55,100,200.. защото просто се използват от много хора ... най-добре ти показват и подкрепят тренд естествено най-късите ...справка и днес 14 на дневна... подкрепа и съпротива най-добре показват когато са в една посока късите и 55 (2+1)... м/у другото на евро/долар на 4ч. много добре стои 100...... а на дневна 200 си е класика... естествено и двудневно затваряне под или над нея....

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                      Никой ли тук не търгува турска лира? Лихвата там е шестнайсетина процента
                      нямам я в платформата като инструмент)
                      Pip master

Коментар

• kato се говори за муувинги долар иена докосна 20 дневната МА и върна назад удобно за откриване на къси но закъде един дявол знае може би обратно за дъното 107.28 но както записах одеве дивергенциите си течат на 4 часова и кое е по силно муувинга или дивергенцията кои знае да не говорим че сме все почти под локалното дневно дъно)
                        Pip master

Коментар

• Никой ли тук не търгува турска лира? Лихвата там е шестнайсетина процента
                          Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов

каква е логиката moving average да се ползва като подкрепа/съпротива? Аз също ги ползвам от време на време, но ако ме питате за логиката - и аз не я знам.
                            МА са някакъв вид средна цена. Спрямо нея се определя тенденцията на движение. Е, не ми се пише повече
                            Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68
                              Първоначално изпратено от Plamen1967
                              Е/Й отскочи и то доста здраво от 200 МДА което е много силен сигнал за купване (поне така аз интерпретирам технически нещата).
                              Решението ти за лонг на база 200ема.....

А относно 200 ема....
                              Ние със Стоянов сме комшии :lol:, и понеже му е спрял нета - питам от негово име - каква е логиката moving average да се ползва като подкрепа/съпротива? Аз също ги ползвам от време на време, но ако ме питате за логиката - и аз не я знам.

Първоначално изпратено от kiril123
                              За разлика от мейджърите тия кросове са много коварни и при тях няма ниво на подкрепа съпротива и други видове приоми , бие тренд линии и връща после 10 фигури и т.н
                              Кхххххх... ха-ха ... бъркаш, баце.

Коментар

• Първоначално изпратено от Plamen1967
                                Happy68
                                Входа ми при Е/Йената беше чисто технически.
                                Е/Й отскочи и то доста здраво от 200 МДА което е много силен сигнал за купване (поне така аз интерпретирам технически нещата).
                                Съчетано със силното затваряне на ДАУ и липсата на лоши новини реших да вляза лонг което по принцип не беше лошо решение.
                                Изчаках лек спад на Е/Й и влязох, но спада не спря до 161.20 а продълчи точно до стоп-а ми 160.4. Ти как би отиграла ситуацията на мое място ако имаш сигнал за лонг?
                                Решението ти за лонг на база 200ема можем да приемем за логично. Фундамента нямам идея, затова и него го приемаме. Тъй като това все пак не е инвестиция и търсиш по-малък стоп, слизаш на 1ч и правиш вход. Пускам ти е-майл с 2 идеи за отиграване и логиката им. Ти ще си прецениш кое ти харесва.
                                А относно 200 ема- погледни, че тя е хоризонтална, което означава, че си в рейндж, което пък обяснява това дълбоко слизане. Бих те посъветвала да следиш и simple 200ma, защото по принцип те също са важни нива. В момента седи отгоре на рейнджа.
                                Безплатен обяд няма!

Коментар

Working...
                                X