Първоначално изпратено от koko
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.19
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от kritelinКоко браво за евро/долар - позна,че ще има изстрелване нагоре перфектно
Мен след като ми взе един стоп при опита за къса от 1.3455 реших да спра да гледам пазара известно време докато ми се проясни ситуацията.Мисля,че след нова година ще слизаме надолу под 1.23,но до тогава допускам и ход до 1.52.
В момента се вижда някакво изчерпване на 1 час и ако се активира обръщащ модел някакъв може да слезем под 1.40 за корекция - на окомер виждам 1.36/1.37.
Аз за момента няма да търгувам,а ще почивам
Успехи на всички
Успех приятелю
Коментар
-
Първоначално изпратено от ManUtdКоко, приятелю, ти нали също пишеше книга, като гуруто Петър?
Побързай, че конкуренцията ще те сгази, и няма да имаме радоста да научим от първа ръка за мистичното 2b, импулсните триъгълници и сакралната методика за прогнозиране на десетина суинга напред.
----------------------------
Berbo count: still 6 and waiting...
We'll Keep the Red Flags Flying High
Коментар
-
Dec. 17 (Bloomberg) -- OPEC agreed to cut oil output by 4.2 million barrels a day from September production levels, Secretary-General Abdalla El-Badri said.
The Organization of Petroleum Exporting Countries will cut output from a daily level of 29.045 million barrels three months ago, indicating a new quota target of 24.845 barrels a day.
И ся кво стана - ОПЕК кътна с два пъти над очакваното, а нефтът се срина с 3.5%.
Тришето май започна да се попритеснява и още утре ще каже, че пазарите нещо не са го разбрали добре какво е искал да каже за лихвите.
Успех и хубава вечер на всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Opiten1Няма проблем. Преди close, мисля че ще видим нива над предишния hi 1.4436.
Успех!
А и аз имах предвид долар с другите валути. При еврото, както казах днес, Трише създаде излишен "шум". Това и повлече долара надолу спрямо другите валути, но и създаде удобни входове за позиции, естествено за булиш трейдъри при него.
Успех.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Opiten1Първоначално изпратено от anon6706Първоначално изпратено от Opiten1Считам, че ще бъде голяма грешка да се опитват корекци на основните валути към долара. Имаме нов фундамент и той е, че доларът става новата carry trade currency. Още нямаме никакви индикации, че това препускане ще омекне.
Според мен трябва да се мисли в посока "Какво ще стане от 1.42 нагоре и да ли ще видим 1.5 преди Нова година".
Точно това е загадката - в какво се превръща долара?
Ако е нов кери трейд - то тогава би трябвало да се движи паралелно с йената. Някакво друго животно ще става, ама да видим. Нека ДАУ да падне някой ден с 400-500 и ще разберем.
Говоря за сметките без кръчмар.
Поздрави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706Първоначално изпратено от Opiten1Считам, че ще бъде голяма грешка да се опитват корекци на основните валути към долара. Имаме нов фундамент и той е, че доларът става новата carry trade currency. Още нямаме никакви индикации, че това препускане ще омекне.
Според мен трябва да се мисли в посока "Какво ще стане от 1.42 нагоре и да ли ще видим 1.5 преди Нова година".
Ако е нов кери трейд - то тогава би трябвало да се движи паралелно с йената. Някакво друго животно ще става, ама да видим. Нека ДАУ да падне някой ден с 400-500 и ще разберем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hrabarОтносно долна граница на цените на стоките, на мен би ми било интересно да споделиш къде в историята е имало подобно нещо, и как то се е отразило в конкретният случай!
Хвърли поглед на това:
Gold and Deflation
http://www.lewrockwell.com/north/north497.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706Много малко зависи вече цената на петрола от производителите. Те не могат да ограничават производството безкрайно, защото ще им заминат търговските салда. От друга страна, свръхпредлагането сваля цените и така се получава дефлационната спирала. Мисля, че доста мързеливи нации получават заслуженото си в момента. Китай и Индия - това са двигателите на нефта, а там тепърва ще става от зле по-зле. Прави впечатление, че напоследък се вдигна царевицата, която имаше доста корелация с петрола, но по-скоро това са реални покупки, отколкото спекулативни. Може и доста под 35 да паднем.
За златото - аз писах преди време за това, как се държи то при дефлация. Ако имаме дефлация без държавно определени минимални цени на стоките - практиката показва, че то не се използва като хедж на долара. Но в момента в който започне "замразяване" на цените от правителствата в посока надолу - може да изхвърчи в небесата. Говоря за минимални цени на суровините.
Поздрави.
Относно долна граница на цените на стоките, на мен би ми било интересно да споделиш къде в историята е имало подобно нещо, и как то се е отразило в конкретният случай!
П.П. Коко браво за прогнозата за 1,40. Гледам току що леко прехвърли 1,44...докъде ще хвърчи това ойро?!?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Opiten1Считам, че ще бъде голяма грешка да се опитват корекци на основните валути към долара. Имаме нов фундамент и той е, че доларът става новата carry trade currency. Още нямаме никакви индикации, че това препускане ще омекне.
Коментар
Коментар