If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Привържениците на златото постоянно повтарят някакви мантри за инфлация в САЩ. Някои от тях са дори много по-смели и стигат в мечтите си до хипер инфлация. Единствения им проблем е защо все още я няма. Чакат я от три години и все не идва. Този проблем се компенсира с твърдението, че тя ще дойде по-късно. За съжаление пропускате факта, че правителството и ФЕД имат огромен ресурс за борба с инфлацията. При поява на инфлационен натиск правителството може да изтегли ресурс от ситемата. Отделно ФЕД може да продаде част от купените трежърис или да качи лихвите. Аз не се сещам някога САЩ да са имали по-мощни оръжия за борба с инфлацията. Същевременно не се сещам за случай при който да сме имали по-големи инфлационни очаквания от страна на публиката. Този дисбаланс ще изтрещи в даден момент. До момента публиката успяваше да придвижи златото напред, но миналото лято насам започна да издиша.
Много як пост! Признавам че съм от тези които не виждат друго решение освен инфлация, но е факт че в момента централните банки са в уникално добра позиция, предвид че пари има и се създават на богато, а инфлация умерено, като прибавим и че лихвите на около нула, няма какво да ги изплаши.
Беше ми забавно как някои колеги наистина смятаха че швейцарците нямало да удържат курса, един вид няма да им стигне въображението
Привържениците на златото постоянно повтарят някакви мантри за инфлация в САЩ. Някои от тях са дори много по-смели и стигат в мечтите си до хипер инфлация. Единствения им проблем е защо все още я няма. Чакат я от три години и все не идва. Този проблем се компенсира с твърдението, че тя ще дойде по-късно. За съжаление пропускате факта, че правителството и ФЕД имат огромен ресурс за борба с инфлацията. При поява на инфлационен натиск правителството може да изтегли ресурс от ситемата. Отделно ФЕД може да продаде част от купените трежърис или да качи лихвите. Аз не се сещам някога САЩ да са имали по-мощни оръжия за борба с инфлацията. Същевременно не се сещам за случай при който да сме имали по-големи инфлационни очаквания от страна на публиката. Този дисбаланс ще изтрещи в даден момент. До момента публиката успяваше да придвижи златото напред, но миналото лято насам започна да издиша.
В началото проблема беше, че се страхуваха от безредици и революции на американска земя, а не че са неадекватни. Сега като поуспокоиха публиката имат възможност да действат правилно и май точно това правят. Така че:
Мисля, че сме в началото на нов етап в бичия пазар на златото, който почна края на Февруари. В момента се случва точно този срив който ще трябва да убеди и успокои всички, че нещата са под контрол..
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Отделно ФЕД може да продаде част от купените трежърис или да качи лихвите.
- Ще ги продаде ако има кой да ги купи. Ама като никой не ги иска на кой да ги продава. В момента 60% /няма грешка - шейсет %/ от издадените трежърите на хамериканското правителство за закупени от Фед!
- Е как да дигне лихвите като те и при сегашните прикатически нулеви лихви са фалирали? Искаш да обявят фалит по-бързо ли?
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Отделно ФЕД може да продаде част от купените трежърис или да качи лихвите.
САЩ са тръгнали по японския път с нулеви лихви.. В момента имат 1:1.03 ГДП към Дълг .. Япония има 1:2 това съотношение...Ако Япония повиши с 1% лихвата си държавата ще фалира. Кратко и ясно. Ако не знаеш какво е фалит - няма да имат пари да си платят падежа на книжата..
Уважам когато някой ревностно си защитава мнението, колкото и погрешно да е то..
И кой е този огромен ресурс за борба с инфлацията...О - всъщност може би да почнем от факта, че ФЕД и правителството правят инфлцията и впоследствие се борят с нея..
Най-голямото и единствено оръжие за борба с инфлацията е ненамесата на централните банки на пазара..Даваш ли си реална сметка какво ще стане ако лихвата се покачи 0.5%
Първо - наистина не се надявам да има инфлация. Аз работя за твърда заплата и ще го издухам наравно с всички. По-точно казано е - срахувам се от инфлация, за това и си правя застраховка.
Второ - ФЕД като продаде трежърита и дигне лихвите, точно като как ще си плащат САЩ дълга и лихвата?
Ще, ще... Ще плащаш и без да те задължават. Бъди уверен... Като започнат да се увеличават дупките по пътищата, като започнат да се увеличават незаконните сметища, като започнеш да се страхуваш да излизаш от къщи дори и през деня... Ще плащаш, къде ще ходиш? Обществото има нужда от организираност и ред. Хората не са самоубийци и не са малоумници. Ако искат ред и чистота знаят, че трябва плащат за това! А като осъзнаят, че ако не те няма кой друг да плати и това е тяхно, ще започнат и повече да го пазят! Хората ще печелят уважение в обсетвото не по това колко пари имат в банковата си сметка, която сега е функция на това колко данъци са скрили, а по колко пари са дарили за обществени нужди!
Има цели екосистеми в сегашното Интернет пространство които съществуват единствено и само от дарения. И съществуват доста успешно. Такъв пример е Уикипедия. Те съществуват единствено и само от дарения. Аз ценя независимото знание и го ползвам за справки твърде често, така че като се сетя и имам малко повече пари в момента правя по някой друг лев дарение. Милиони са като мен...
ОК - само, че за да се създаде такъв модел трябва самосъзнание. А българското самосъзнание е, че държавата ще помага. И така ще остане още 100 години дори ако този процес почне от утре...Защото най-важното е обособяването на частна собственост от които да се генерират богатствата. И до която трудно да се допускат хора, които не допринасят за увеличаване на благата и...
в момента работа няма, заводи няма а и вие за работа не ставате след като 30 години сте стояли по канцеларии и разнасяли папки..
Работа винаги има. Работата не свършва.
И поговорки има.
"Научил се поп на пържен боб. Свършил се боб - отучил се поп."
И няма нищо лошо в тая работа. Единствено трябва попа да спре да похапва боб от реколта 2050-та година.
Коментар