IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Не става дума за предубеденост. За мен наистина дори само наличието на съмнение че нещо е балон означава че аз до него не се докосвам. И в двете посоки.

А ти в момента казваш че се лакомиш за едни 13% които ще спечелиш ако златото стигне някаква абсолютно нереалистична цена. В същото време след като за 300 долара надолу губиш 1,7% то за едно реалистично порастване на златото да кажем до 2000 ти ще направиш отново печалба от 1,5% върху целия си портфейл. За мен подобно съотношение +1,5/-1,7 е просто абсурдно очакваната ти реалистична загуба е по-голяма от очакваната ти реалистична печалба. което при поемане дори на нормален риск е напълно неприемливо съотношение. И това на всичкото отгоре го правиш в инструмент, който пък наистина може да е балонизиран - както ако не си предубеден би трябвало да признаеш поне, че е възможно. А при пукането на балон е напълно възможно движението да стане като амплитуда като при среброто например. Т.е. изобщо да не успееш да си реализираш пейпър профита и направо да ти ударят стоп лоса.

Хайде кажи се струва ли ти се че говоря предубедено. И ако виждаш и най-малкия пропуск в логиката ми ще се радвам да го споделиш.
    Питай го просто - абе ти би ли "инвестирал" на сегашни цени !?!? ??
    Щото дори да те излъже, има нещо друго - себе си не може да излъже
    Нека го надуват балона. Нормално е, към финалната фаза да присъства нон стоп в коментарите на форума. А преди не се сещаха много, да го коментират ...
    Искат да ни окъпят като с пролетна роса, ама им личи от 3500 км, както казваше Лук скайуокър

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
      бая си станал предубеден с годините, преди беше по-гъвкав

Ами твоя воля какво ще си мислиш. На мен не пречиш
      Не става дума за предубеденост. За мен наистина дори само наличието на съмнение че нещо е балон означава че аз до него не се докосвам. И в двете посоки.

А ти в момента казваш че се лакомиш за едни 13% които ще спечелиш ако златото стигне някаква абсолютно нереалистична цена. В същото време след като за 300 долара надолу губиш 1,7% то за едно реалистично порастване на златото да кажем до 2000 ти ще направиш отново печалба от 1,5% върху целия си портфейл. За мен подобно съотношение +1,5/-1,7 е просто абсурдно очакваната ти реалистична загуба е по-голяма от очакваната ти реалистична печалба. което при поемане дори на нормален риск е напълно неприемливо съотношение. И това на всичкото отгоре го правиш в инструмент, който пък наистина може да е балонизиран - както ако не си предубеден би трябвало да признаеш поне, че е възможно. А при пукането на балон е напълно възможно движението да стане като амплитуда като при среброто например. Т.е. изобщо да не успееш да си реализираш пейпър профита и направо да ти ударят стоп лоса.

Хайде кажи се струва ли ти се че говоря предубедено. И ако виждаш и най-малкия пропуск в логиката ми ще се радвам да го споделиш.

Коментар

• бая си станал предубеден с годините, преди беше по-гъвкав

Ами твоя воля какво ще си мислиш. На мен не пречиш

Коментар

Eто, анти си

Аз ти направих примерна сметка как ще ми се отрази златото, ти пак почна да се вайкаш

И предположения правиш какво ми включва net worth-a и т.н.
          Ти ми даваш примерна сметка, от която излиза че сделката ти в злато е абсолютно безсмислена.

За предположенията мисля че съм прав, все пак не вярвам някой да хаби нерви за безсмислени сделки

Коментар

• Eто, анти си

Аз ти направих примерна сметка как ще ми се отрази златото, ти пак почна да се вайкаш

И предположения правиш какво ми включва net worth-a и т.н.

Коментар

Искам да кажа, че си по-дълго време настроен бичи на твоите си акции, околкото е времето, през което почна биковизма при златото.

А както сам спомена за златото и имотите, тези неща много по-бавно стават балони от акциите Не можеш с едни и същи средства и данни да оценяваш акции и злато.

Съгласен съм, обаче, че среброто продължава да е балон. Има и една основна причина да е така: много по-евтино е от златото А част от причините среброто да стане балон показват и пътя на златото към 5000-6000.

Ама ние напразно си говорим. Всеки си има цялостна инвестиционна стратегия....или поне трябва да има. Аз на златото съм напред 130%, стоп лоса ми е 1480 долара и ако случайно го стигна и продам тогава, то намалението на нет състоянието ми ще е само 1.7%. Но ако се качи на 5000, то нета ми ще порасте с 13.7%. А кажи сега, че съм "бичи настроен идиот"
              А пък на швейцарските франкове няма да ти казвам колко съм на +
              Според мен горното мнение е типичен пример за моментът, когато започва да цъфти и вързва ... негово величество - балонът.
              И какво сега - Значи златото не е балон, а среброто е ...
              Тази темичка за златото май много започна, да ви гложди вече. Спокойно, балона може, още да раздуе, преди да започнете, да разбалончвате.

Не е препоръка

Коментар

уф, под нет състояние разбирам net worth, но и така да е май си се настроил не за разбиране, а на анти-злато
                Е то като си сложиш апартамента и 1000 лева в брокера естествено че ще е нисък процент. Въпроса е този апартамент всъщност смяташ ли го за инвестиция, или не. Щото пък ако го смяташ от него си загубил 40% за последните 3 години. И няма как да си броиш че си на плюкс общо, каквто ще процент да изкарваш от сметката за търговия.

То за това се гледа от инвестициите и не съм предполагал че някой си слага в процентите на печалба и загуба и неща които всъщност не разглежда като инвестиция.

Коментар

• уф, под нет състояние разбирам net worth, но и така да е май си се настроил не за разбиране, а на анти-злато

Коментар

Искам да кажа, че си по-дълго време настроен бичи на твоите си акции, околкото е времето, през което почна биковизма при златото.

А както сам спомена за златото и имотите, тези неща много по-бавно стават балони от акциите Не можеш с едни и същи средства и данни да оценяваш акции и злато.

Съгласен съм, обаче, че среброто продължава да е балон. Има и една основна причина да е така: много по-евтино е от златото А част от причините среброто да стане балон показват и пътя на златото към 5000-6000.

Ама ние напразно си говорим. Всеки си има цялостна инвестиционна стратегия....или поне трябва да има. Аз на златото съм напред 130%, стоп лоса ми е 1480 долара и ако случайно го стигна и продам тогава, то намалението на нет състоянието ми ще е само 1.7%. Но ако се качи на 5000, то нета ми ще порасте с 13.7%. А кажи сега, че съм "бичи настроен идиот"
                    Ако поемах риск като теб със златото щях да съм много повече от 130%. А ако от 1750 до 1480 губиш само 1,7% то трябва златото да стане 5000 наистина че да вземеш да печелиш нещо нормално. А 5000 долара ще стане само ако се търгуват 3 долара за едно евро.

Коментар

• http://vbox7.com/play:cf63970d
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                        Така или иначе истината ще я научим в последствие, няма смисъл да си хабим приказките предварително.
                        По-голямо хабене на приказки от това изказване здраве му кажи...

Обърни се назад и погледни истината в очите. Обърни се за последните 4-5 години и виж... Ако ти е малък периода, обърни се и виж последните 40 години. През 1970 година златото е 35 /тридесет и пет/ долара тройунцията!!!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Искаш да кажеш че златото има да пада много дълго време като вземе да пада ли

Last edited by inokentii; 12.08.2011, 12:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                            Златото е балон и две мнения по въпроса няма. Освен това е важно да се каже, че златото не е балон и две мнения по въпроса няма.

Така или иначе истината ще я научим в последствие, няма смисъл да си хабим приказките предварително.
                            и ти си прав
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• Златото е балон и две мнения по въпроса няма. Освен това е важно да се каже, че златото не е балон и две мнения по въпроса няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от bingo Разгледай мнение
                                но само да се закашля един от големите играчи и гледайте саир
                                Ако се закашля един от големите играчи златото ще отнесе 2500 долара тройунцията като пиле домат...

Явно тук много хора говорят колкото да се намерят на приказка... Някой от вас изобщо правил ли си е труда да проучи колко % от активите на големите фондове са в злато?!... По-малко от 5% е! Какъв балон сънувате?!
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X