IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
    Платината - по-рядък и по-скъп метал.
    да ама пропускаш нещо от съществено значение - платината не е монетарен метал за разлика от златото
    платината не знам на къде ше върви но за златото знам
    докато господата банкери си правят шменти-капели с валутите по света златото ще го видим отново да показва своя блясък като истински пари

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
      ми попрочети малко що е туй маржин, поразучи какво е LEVERAGE и ако не ти стане ясно пак се обади, да ти го изясня.
      ама да ме караш да започвам от А и Б за лостовия ефект нема да стане. потруди се малко
      Ще изясниш на най. Едниственото което става ясно е че нищо не ти е ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Ако всички валути са със златно покритие, то да купуваш злато на дълг е все едно да взимаш долари, за да купуваш долари. Единствената причина за търговия от този сорт ще са транспортните разходи, т.е. паричната система ще се върне към епохата си от преди първата световна война.

така че хайде ако можеш да измислиш друга причина да взимаш дълг от злато за да купуваш злато, защо не го споделиш.
        ми попрочети малко що е туй маржин, поразучи какво е LEVERAGE и ако не ти стане ясно пак се обади, да ти го изясня.
        ама да ме караш да започвам от А и Б за лостовия ефект нема да стане. потруди се малко
        Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
          златото дали е балон или не е въпрос на много субективна преценка
          едно обаче е кристално ясно, че и на ритърн и на равновесие им е пълна каша в главите по отношение на маржина. що за животно е тий маржинЪ да гу и.... , яде ли се пие ли се
          Ако всички валути са със златно покритие, то да купуваш злато на дълг е все едно да взимаш долари, за да купуваш долари. Единствената причина за търговия от този сорт ще са транспортните разходи, т.е. паричната система ще се върне към епохата си от преди първата световна война.

така че хайде ако можеш да измислиш друга причина да взимаш дълг от злато за да купуваш злато, защо не го споделиш.

Коментар

• златото дали е балон или не е въпрос на много субективна преценка
            едно обаче е кристално ясно, че и на ритърн и на равновесие им е пълна каша в главите по отношение на маржина. що за животно е тий маржинЪ да гу и.... , яде ли се пие ли се
            Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Return
              Грешка ! Кой ти говори за добито злато или за реално злато ( което може да се пипне ) ! ? Всеки може да си пусне брокерска платформа и да си купи колкото лота иска виртуално злато ( според парите , които има ) ! Така е и с валутите ( форекс ) и другите финансови инструменти ! Е? При цялата тази "фалшива фантасмагория" златото може да стане 20 000 $ , може да стане и 200 $ ! Всичко е въпрос на виртуалната спекулативна нагласа ! Абе остана ли нещо истинско в този скапан свят?
              И как тогава ще е алтернатива на парите като всъщност маржин парите срещу които ще се купува с паричен дълг виртуално злато са си точно пари, а не злато. Много ми е интересно как точно ще се купува на маржин злато, ако златото е всъщност пари.

Коментар

• Да чуем другите корифеи какво мислят ?
                www.finance5.bg

Коментар

• Акции, недвижима собственост, земя!

Първоначално изпратено от know how Разгледай мнение
                  Ама пък как хубаво се надъхвате скъсилите злато .....
                  Бихте ли посочили по-добра алтернатива от златото на безконтролното печатане на пари?
                  Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от know how Разгледай мнение
                    Ама пък как хубаво се надъхвате скъсилите злато .....
                    Бихте ли посочили по-добра алтернатива от златото на безконтролното печатане на пари?
                    Златото не е алтерантива на безконтролното печатане на пари. Дори при сегашните цени на златото общото количество на всичкото злато добито през цялата история на човеството струва около 8 трилиона долара. Което е много много далеч от общото количество на парите в обращение. Което означава че няма как златото да се приема за алтернатива на парите. Това е все едно алтернативата на фондовия пазар в световен мащаб да е пазара на произведения на изкуството.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                      Прав си, че е по-рядък и по-скъп. Освен това има значително индустриално приложение.

Обаче (според мен) има ред проблеми:
                      - Не се търгува физически (или е много трудно). Платинените монети са доста редки и не са ликвидни.
                      - Физическото инвестиционно злато е признато за платежен инстумент и по тази причина е освободено от ДДС. Платината е като среброто. Третира се като суровина.
                      - Мисля, че има силна корелация между цената на златото, платината и паладия. Т.е.
                      почти няма значение кое от трите търгуваш.

Не се заяждам, просто изразявам лично мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от know how Разгледай мнение

Коментар

• Ама пък как хубаво се надъхвате скъсилите злато .....
                          www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от lz - lz Разгледай мнение
                            "Чак когато последната риба бъде уловена, последното дърво бъде отсечено, хората ще разберат, че златото не се яде."
                            Северноамериканска индианска мъдрост
                            +1
                            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от lz - lz Разгледай мнение
                              "Чак когато последната риба бъде уловена, последното дърво бъде отсечено, хората ще разберат, че златото не се яде."
                              Абсолютно си прав. Поздрав:
                              http://www.youtube.com/watch?v=YaoT3thszSE
                              http://www.metrolyrics.com/uaschitsc...ning-wild.html

Коментар

• "Чак когато последната риба бъде уловена, последното дърво бъде отсечено, хората ще разберат, че златото не се яде."

Коментар

Working...
                                X