IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
    ...Да златото може и да падне, заради разни спекуланти и трикове но цената му никога няма да падне 100 пъти............
    Едно предположение - с колко би паднала цената на златото, ако утре вземат, та открият евтин начин за превръщане на олово в злато, примерно? И вземат, че не успеят да убият създателя навреме, и информацията стане обществено достояние. Колко ли би струвала тройунцията тогава?
    Същият въпрос стои и пред привържениците на инвестиране в имоти - колко ще струва "локейшън, локейшън, локейшън" след като открият и въведат в експлоатация телепортатор за домашно ползване

Всичко е преходно.

Коментар

• [QUOTE=Xman1;1059147185]От доста време чета тази тема и мисля че има доста заблудени хора, по въпроса, защо се качва златото.

Браво за мнението! Много логични доводи!?!

Коментар

• От доста време чета тази тема и мисля че има доста заблудени хора, по въпроса, защо се качва златото. Има една интересна статистика, която никой не я е постнал. Общо взето цената на златото е относително стабилна през последните 200 години........ но после "нещо" (проверете какво) се случва в началото на 70-те години на 20-и век и златото започва упорито да се качва.

Ето линк:
        http://www.onlygold.com/tutorialpage...es200yrsfs.htm

Обърнете също така внимание на средните цени от 1980-а и 1981-ва и ще видите че въпросният як пик от 800 долара го няма. Този пик е бил за кратко и се дължи на чиста спекулация.

Освен това имайте предвид, че цената на хартията винаги може да стане (почти) 0. Всички видяха какво стана в България 90-те години. Никоя икономика не е застрахована срещу това.

Колкото до това, че златото нито се яде нито се пие........ ако се стигне до там за една унция, да не можете да си купите един хляб, няма да има никакво значение в какво сте инвестирали. Който наистина мисли, че това е възможно, по добре се запасява с консерви и оръжие, защото нещата ще станат много, много лоши.......... и няма да има нито акции нито борси.

Да златото може и да падне, заради разни спекуланти и трикове но цената му никога няма да падне 100 пъти............ докато хартията е способна и на много по големи сривове и то толкова бързо, че никой няма да може да реагира.

Аз лично долара го виждам като една супермасивна звезда......... и не разбрах какво се радват толкова Американците, като се споразумяха и увеличиха масата на звездата (дълга) с 2000 хиляди Слънчеви маси . Трябваше да изпадне в паника народеца, това нещо рано или късно ще гръмне.......... въпроса е като какво, като супернова........ или като хипернова. Другият въпрос който ме мъчи е в какво ще се превърне след това, в неутронна звеза или в черна дупка........ т.е. дали ще повлече и целия останал свят със себе си или не.

Още нещо което трябва да се има предвид, е че Американците дори не ги печтат тези долари, ако ги печатаха, поне щяха да имат стойноста на хартията. Всичките тези долари са виртуални........ т.е. тези 2 трилиона (дето си ги гласуваха) са просто една цифра въведена на компютър, разликата със златото е от Земята до края на вселената. Реално Американците могат да напечатат виртуални долари повече отколкото е масата на вселената за няколко секунди......... просто банковия служител трябва да си задържи малко повече пръста върху нулата .
        Last edited by Xman1; 18.09.2011, 04:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          За на дневна може би си прав щото мен ме кефи. Имам предчувствие, че може да избуши здраво надоле и трябва да се уцели момента да се влезе с ботушите. Обаче не е лесно щото точно преди този момент клатят яко джанката и обират стоповете.

А бре,
          вие злобарите със "Зъл ден" ли се поздравявате или със "Дал бог ЗЛО"
          нито с едното нито с другото
          поздравяваме така...
          ДЪЛЪГ ДЕН добряк
          Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
            Ъъъъ да бе да - злато 1812.05, Платина 1810.90. Или платината нагоре, или златото надолу. Аз залагам на платината
            Само на една гола дълга платина ме е страх, щото може комодитата да се суркат още надоле. Аз като чукне паритето купувам платина и продавам ЗЛО.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Ъъъъ да бе да - злато 1812.05, Платина 1810.90. Или платината нагоре, или златото надолу. Аз залагам на платината

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                на дневна картинката още ни ма кефи
                ама иначе добре е злото живо е вече и налита на бой
                и калашник има .де с тез дръвца и камъчета
                За на дневна може би си прав щото мен ме кефи. Имам предчувствие, че може да избуши здраво надоле и трябва да се уцели момента да се влезе с ботушите. Обаче не е лесно щото точно преди този момент клатят яко джанката и обират стоповете.

А бре,
                вие злобарите със "Зъл ден" ли се поздравявате или със "Дал бог ЗЛО"
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Ston3 Разгледай мнение
                  Не се ебавайте с златото пичовее, не заставайте срещу тренда защото както се убеждавате постоянно много боли... ластика е опънат и ще има излитане следващата седмица... Не играйте срещу тренда... това е първото нещо, което трябва да се знае. А ако сте не способни да определите посоката на тренда само мога да ви съжалявам. Смятам, че случилото се днес е повече от показно какво да се очаква от златото... Ако беше балона за който тръбите трябваше 1760 нивата да ги мине като бърз влак. Да ама не и европейци и американци яко купуват като видят по-ниски нива. Тук виждам хора които с две ръце се бият в гърдите, че са големите трейдъри и са с "големия опит" а не могат да видят на къде отиват нещата. Смешно е момчета, смешно е от ваша страна! Плиснете си две шепи студена вода на очите и си погледнете графиките. Приятни почивни дни!
                  +1 биковете ще победят кота 2500 декември ни зове

Коментар

• Първоначално изпратено от Ston3 Разгледай мнение
                    Не се ебавайте с златото пичовее, не заставайте срещу тренда защото както се убеждавате постоянно много боли... ластика е опънат и ще има излитане следващата седмица... Не играйте срещу тренда... това е първото нещо, което трябва да се знае. А ако сте не способни да определите посоката на тренда само мога да ви съжалявам. Смятам, че случилото се днес е повече от показно какво да се очаква от златото... Ако беше балона за който тръбите трябваше 1760 нивата да ги мине като бърз влак. Да ама не и европейци и американци яко купуват като видят по-ниски нива. Тук виждам хора които с две ръце се бият в гърдите, че са големите трейдъри и са с "големия опит" а не могат да видят на къде отиват нещата. Смешно е момчета, смешно е от ваша страна! Плиснете си две шепи студена вода на очите и си погледнете графиките. Приятни почивни дни!
                    Абе, никой не се изправя, но факта че толкова нови никове са съпричастни по темата, без да имат никаква полза или вариант за манипулация, не ти ли говори нещо

Дали е така с този интерес в световен мащаб, аз мисля че да
                    Last edited by prodigal; 16.09.2011, 22:15.

Коментар

• Не се ебавайте с златото пичовее, не заставайте срещу тренда защото както се убеждавате постоянно много боли... ластика е опънат и ще има излитане следващата седмица... Не играйте срещу тренда... това е първото нещо, което трябва да се знае. А ако сте не способни да определите посоката на тренда само мога да ви съжалявам. Смятам, че случилото се днес е повече от показно какво да се очаква от златото... Ако беше балона за който тръбите трябваше 1760 нивата да ги мине като бърз влак. Да ама не и европейци и американци яко купуват като видят по-ниски нива. Тук виждам хора които с две ръце се бият в гърдите, че са големите трейдъри и са с "големия опит" а не могат да видят на къде отиват нещата. Смешно е момчета, смешно е от ваша страна! Плиснете си две шепи студена вода на очите и си погледнете графиките. Приятни почивни дни!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        ся битката е за кота 1800.
                        злото е в атака.
                        обаче го блъскаме по тиквата с камъне и дърве.
                        ко има едно лесно и радецки да дойде с гръм и трясък
                        на дневна картинката още ни ма кефи
                        ама иначе добре е злото живо е вече и налита на бой
                        и калашник има .де с тез дръвца и камъчета
                        Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Готово ве, ще ти го обясня... Под стабилен предполагам имаш предвид постепен? Та значи, всяко едно нещо чиляк може лесно да си го обясни стига да се постави на мястото на другия... естествено, трябва и да има съответния опит за да може за го направи!

Ако искаш да купуваш един актив и имаш мнооооо да пълниш, какво правиш? Купуваш по малко и гледаш да не подплашиш тези които продават. НалЕ?

Ако растящата цена не те устройва и ако искаш да сплашиш тези които купуват, какво правиш? Продаваш изведнъж за да направиш впечатление на колкото се може повече хора и да повлечеш колебаещите се, демек имаме пробив на важно ниво на подръжка. НалЕ?

Сега надявам се разбираш, накъде е основната посока в цената и на златото и на среброто!
                          Аха, ясно. Ама това важи само за злато и сребро, предполагам за акции не се отнася

Коментар

• Мерси Forex Master, на мен това всичко ми е ясно. Неотдавна бях сложил линк тук за манипулацията на цената на златото, но не видях някой да подхване разговора. Нивото тук доста пада от разни махаленски инвестори с напълно безсмислените им постове - може просто да не им се обръща внимание..

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Готово ве, ще ти го обясня... Под стабилен предполагам имаш предвид постепен? Та значи, всяко едно нещо чиляк може лесно да си го обясни стига да се постави на мястото на другия... естествено, трябва и да има съответния опит за да може за го направи!

Ако искаш да купуваш един актив и имаш мнооооо да пълниш, какво правиш? Купуваш по малко и гледаш да не подплашиш тези които продават. НалЕ?

Ако растящата цена не те устройва и ако искаш да сплашиш тези които купуват, какво правиш? Продаваш изведнъж за да направиш впечатление на колкото се може повече хора и да повлечеш колебаещите се, демек имаме пробив на важно ниво на подръжка. НалЕ?

Сега надявам се разбираш, накъде е основната посока в цената и на златото и на среброто!
                              надоле
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tsekata Разгледай мнение
                                Някой от може ли да обясни как така тренда нагоре обикновено е стабилен, а спадовете са толкова резки и то точно под специфични технически нива?

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X