IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Има и точно това е което не можеш да разбереш. Златото е мерната единица. То е метъра. И този метър е сега същият, както е бил преди 6000 години. НЕПРОМЕНЕ Е! И това е най-ценото му свойство. Доларите и еврата нито ги е имало преди 6000 години нито ще ги има след 6000 години. А златото ще си го има и то ще си има абсолютно същите свойства, каквито ги е имало винаги.

Казано накратко, ако сега заровя някъде 1 грам злато то 100% сигурно е, че с него след 6000 години ще мога да си купя 1 г. злато. Докато същото не може да се каже за хартишките.
    То ако заровиш и 100 найлонови торбички след 100 г. още ще имаш 100 найлонови торбички

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
      ... както и няма как 1г злато да струва 1 г. злато...
      Има и точно това е което не можеш да разбереш. Златото е мерната единица. То е метъра. И този метър е сега същият, както е бил преди 6000 години. НЕПРОМЕНЕ Е! И това е най-ценото му свойство. Доларите и еврата нито ги е имало преди 6000 години нито ще ги има след 6000 години. А златото ще си го има и то ще си има абсолютно същите свойства, каквито ги е имало винаги.

Казано накратко, ако сега заровя някъде 1 грам злато то 100% сигурно е, че с него след 6000 години ще мога да си купя 1 г. злато. Докато същото не може да се каже за хартишките.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Няма как да видиш. Все едно да видиш етикет на една 10-доларова банкнота, че струва 10 пъти по 1 долар... Тъпо е... Ето защо ми стана много смешно като говореше за номинал при златото..
        не знам , но усещам ,че нещо не ти е ясно... банкнотите не са стока , а средство за унифициране на търговията , няма как да има етикет на банкнота .... както и няма как 1г злато да струва 1 г. злато...

Коментар

не съм виждал етикет където да пише ,че този 1 кг струва половин килограм
          Няма как да видиш. Все едно да видиш етикет на една 10-доларова банкнота, че струва 10 пъти по 1 долар... Тъпо е... Ето защо ми стана много смешно като говореше за номинал при златото..
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Я ми кажи, като идеш да си купиш сирене, кашкавал, домати или краставици защо на етикета пише колко е теглото им? Защо не определят цената по някакъв друг начин?
            това сериозно ли го питаш.... не съм виждал етикет където да пише ,че този 1 кг струва половин килограм... но не съм сигурен...

Коментар

• Мда... всеки път когато стигнем некакво дъно или връх и тука се изсипват мнения колкото за предните две седмици.. Което значи че е днес време за 'коповане' ..
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Това не е нова теория централните банки се ридържат към нея от 80 те години на 20 век.
                "Не гледай, какво е. Затвори си очите и слушай аз какво ти казвам, че е!"
                Прав си, това не е нещо ново. Дори не е и теория... Това е просто обида за интелигентноста на всеки нормален човек.

Коментар

Абсолютно сериозен съм.
                  Все пак не ти вярвам. Не можеш ме излъга... Голям шегаджия си...

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                    Интересна теория
                    А аз режа една летва тук, и тя мамка й все по-къса става. Трябва да пробвам с новата теория - може да се удължи.
                    Това не е нова теория централните банки се ридържат към нея от 80 те години на 20 век.

Коментар

Т.е. самата инфлация при тези стоки намалява инфлацията в цялост - извън тези стоки.
                      Интересна теория
                      А аз режа една летва тук, и тя мамка й все по-къса става. Трябва да пробвам с новата теория - може да се удължи.

Коментар

... то и е глупаво мерки за тегло да ги използваме като мярна единица за стойност ...
                        Няма нищо глупаво. Това че е просто не означава, че е непременно глупаво. Напротив, гениалните неща са прости!

Я ми кажи, като идеш да си купиш сирене, кашкавал, домати или краставици защо на етикета пише колко е теглото им? Защо не определят цената по някакъв друг начин?
                        Last edited by Forex Master; 26.04.2012, 10:49.

Коментар

Досега все се надявах, че просто се шегуваш. Сега обаче започвам сериозно да се замислям, че може би си сериозен... и това започва много да ме развеселява!
                          Абсолютно сериозен съм.

Коментар

равновесенов, изглупяваш с всеки изминал ден ми се струва...
                            той оглупява , а ти ...Какво означава , че 1 грам злато винаги е струвал 1 гр. злато.... какви са тези нонсенс твърдения ... Има ли нещо което 1 гр струва половин грам.... то и е глупаво мерки за тегло да ги използваме като мярна единица за стойност ...

Коментар

Включва се в инфлацията, но само за определяне на потребителските разходи. Не и в инфлацията която всъщност се контролира от централните банки.
                              Досега все се надявах, че просто се шегуваш. Сега обаче започвам сериозно да се замислям, че може би си сериозен... и това започва много да ме развеселява!

Коментар

пак се изходи..А аз си мислех ,че в мазата под борсата седи фючърсното злато....Значи ако ти искаш да си купиш злато с доставка 2013 г. ти какво точно си купуваш , а продавача какво точно ти продава ... двамата се надлъгвате ли ? единич лъже ,че ще купи , а другия ,че ще продаде .....
                                Хаха, що не провериш какво точно злато стои в мазата на борсата. Купуваш обещание че преди момента на прекратяване на контракта ако си продадеш контракта на пазар ще вземеш равностойността в злато към съответната цена. Но никой не ти е обещавал че ще вземеш злато. И ако си го поискаш като злато никой няма да ти го даде

Коментар

Working...
                                X