Проблема е, че едрите производители искат винаги да печелят от ниската цена на газа за сметка на Булгаргаз ( данъкоплатците ). Този модел явно изпуши, той няма как да просъществува вечно. Сега падането ще е от високо и ще боли, но няма как. Право е правителството, че направи куп жестове към бизнеса, а в замяна получава минимални осигуровки и всевъзможни други измами от него. Аз и преди съм писал, ще го повторя- с нашите пари се субсидираха чужди едри производители да трупат печалби. Къде беше справедливостта не знам.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Все пак газта е евтина у нас спрямо ЕС. Тогава къде е пробл.
Collapse
X
-
Все пак газта е евтина у нас спрямо ЕС. Тогава къде е пробл.
и сега какво
ясно е че големите консуматори ще реват, но явно при нас е евтин, ако може да се вярва на Газпром
то хубаво да остане евтин, но ако не си платят потребителите ще трябва да плаща Булгаргаз, тоест Държавата, тоест данъкоплатците
е бива ли така?
Газпром: Цената на газа за Европа надмина 500 долара за 1000 куб. м
01.10.2008 17:25
Цената на руския газ, доставян за европейските страни, вече надмина 500 долара за 1000 куб. м, е заявил днес ръководителят на газовия гигант Алексей Милер, се казва в официално съобщение на Газпром.
Милер е напомнил, че „през юли, по време на визита в Азербайджан, ние заявихме, че по наши прогнози в края на 2008 г. средната цена за Европа на руския газ може да достигне 500 долара за 1000 куб. м”.
Ръководителят на Газпром е посочил още: „Към днешна дата констатираме, че динамиката на растежа на цените надмина очакванията на Газпром и цената на газа (средната), доставян от компанията в Европа, още в началото на октомври превиши 500 долара/1000 куб. м.
С влязлото в сила от днес повишение на цената на едро на природния газ, продаван у нас от Булгаргаз, той достигна 538,66 лв./1000 куб. м (без ДДС), т.е. преизчислен в долари (по курса за деня) – 389 долара за 1000 куб.м.0да0%0не0%0не мога да преценя0%0http://vbox7.com/play:6b57c30dcaТагове: Отмаркиране на всички
Коментар