IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за инвестиране на долари в БФБ.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master
    На борсата няма добра или лоша, читава или нечитава компания!!!
    ... леле леле.
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
      Иначе има и добри компании, бих дал за пример Монбат, но това, че ще си купиш акции на читава компания изобщо не означава че ще спечелиш в настоящата ситуация.
      Това е подвеждащо разсъждение! Вменява разбирането че при "настоящата ситуация" няма да спечелиш, но тъй като компанията е "добра и читава" то когато ситуацията се смени ти рано или късно ще...

Изцяло погрешно!

На борсата няма добра или лоша, читава или нечитава компания!!! На борсата има само акции на компании след покупката на които се печели или се губи! В този смисъл "добри" и "читави" са САМО ОНЕЗИ КОМПАНИИ ЧИИТО АКЦИИ ПОСКЪПНАТ СЛЕД КАТО СИ ГИ КУПИЛ и обратно разбира се! КОЛКОТО И "ДОБРА" ДА Е ЕДНА КОМПАНИЯ ОЧЕВИДНО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРА АКО ЦЕНАТА НА АКЦИИТЕ И ПАДНЕ СЛЕД КАТО СИ ГИ КУПИЛ!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
        Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
        ... изяснил ли си какво всъщност искаш ???
        да пестиш или да печелиш (спекулираш)
        Някои "съветници" продължават да гледат на покупката на акции като на спестовен влог ако инвестицията е дългосрочна или като на спекулация ако е краткосрочна?! :lol:

Запомнете деца, покупката на акции е ВИНАГИ спекулация. Целта ВИНАГИ е да се спечели като се продадат на по-висока цена отколкото си ги купил. Само че това НЕ ВИНАГИ става... ЗАТОВА покупката на акции е ВИНАГИ високорисково начинание! Пише го на всеки договор с всеки ИП чрез който евентуално бихте търгували на БФБ!!!
        И сега какво според теб да не търгуваме повече, защото акциите падат? И да почнем да купуваме, когато се качват много яко (или там когато сметнеш, че има дъно примерно 1-2 години след дъното)
        По тази логика нямаше да хвана дъното през 2003 г. и щях да си държа акции до без край есента на 2007 г и щях да съм яко назад

Но ти си мастър, знаеш ги тези неща. Щом казваш, няма да купуваме нищо. Ще чакаме пак Софикс на 1800 и тогава ще купим

Коментар

• На падащ пазар, на какъвто сме в момента акциите и дяловете от ДФ-ве се обезценяват по-бързо от долара. Би могъл да се опиташ да спекулираш, но за това трябват повече познание и опит, а БФБ е неликвидна, няма къси продажби, което прави задачката още по-трудна. Бих те посъветвал да не бързаш, защото при глобална криза е типично, че няма безопасно и сравнително сигурно място за парите. Т.е. инвстициите в злато, стоки, акции, НИ и т.н. носят по-висок риск от обичайния. Така че не се хвърляй надолу с главата. Иначе има и добри компании, бих дал за пример Монбат, но това, че ще си купиш акции на читава компания изобщо не означава че ще спечелиш в настоящата ситуация. Опитай се да разбереш и вникнеш в пълнота в понятието "риск", защото ще ти е полезно.

Коментар

• ЕЙЙЙЙ, БАТЕ НЕ Я ЗНАЕХМЕ ТАЯ РАБОТА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
              ... изяснил ли си какво всъщност искаш ???
              Някои "съветници" продължават да гледат на покупката на акции като на спестовен влог ако инвестицията е дългосрочна или като на спекулация ако е краткосрочна?! :lol:

Запомнете деца, покупката на акции е ВИНАГИ спекулация. Целта ВИНАГИ е да се спечели като се продадат на по-висока цена отколкото си ги купил. Само че това НЕ ВИНАГИ става... ЗАТОВА покупката на акции е ВИНАГИ високорисково начинание! Пише го на всеки договор с всеки ИП чрез който евентуално бихте търгували на БФБ!!!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Re: Съвет за инвестиране на долари в БФБ.

Първоначално изпратено от Forex Master
                Първоначално изпратено от voipmaniac
                защо да не купя акции от БФБ, при положение, че почти всички акции поевтиняват.
                Аз бих си купил акции ако всеки ден поскъпват. Защо да си купувам ако всеки ден поевтиняват?!
                tuka e prav Mastera

nai sigurniat nachin da si zagubish parite e kato kupuvash padashti akcii

Коментар

Аз бих си купил акции ако всеки ден поскъпват. Защо да си купувам ако всеки ден поевтиняват?!
                  Блъскай в депозити и не се занимавай с глупости.Така и на нас няма да ни досаждаш.
                  Life won't wait for you.

Коментар

... ейййй
                    като неква метастаза си мама му стара..
                    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Коментар

• ... изяснил ли си какво всъщност искаш ???
                        ... определи си и времеви хоризонт - полезно е ...
                        ще търгуваш ли активно, или буй е холд..
                        ... прегледай сайтовете на ДФ..
                        Успех

Коментар

• ЩОМ СИ АБСОЛЮТЕН НОВОБРАНЕЦ, МОЖЕ БИ ТРЯБВА ПЪРВО МАЛКО ДА ПОТРЕНИРАШ НА СУХО. ДА ПОЧЕТЕШ ПОВЕЧКО, МАЛКО ДЕМО И ТАКА..., А ДОТОГАВА ЗА ДА НЕ БЪДЕ РАБОТАТА "БУРКАН-БАНК" МОЖЕ ДА ПРОБВАШ НА ДЕПОЗИТ. НО КАТО ЦЯЛО СПОРЕД МЕН ИДЕЯТА Е ДОБРА, РАЗБИРА СЕ, ЗАЩОТО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ КАТО ГИ ДЪРЖИШ ПОД ДЮШЕКА НЯМА ДА ИЗКАРАШ ПАРИ. ВЪПРОСА Е ДАЛИ ИСКАШ ДА ИГРАЕШ САМ ПРЕЗ ПЛАТФОРМА ИЛИ ДА ЗАЛОЖИШ НА НЯКОЙ ДОГОВОРЕН ФОНД НАПРИМЕР. А ЗА КОМПАНИИТЕ, ПОВЕЧЕТО НОВОБРАНЦИ СЛЕДВАТ СТАДОТО ЗА ПО-СИГУРНО. НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЕСТЕСТВЕНО.

Коментар

• ATERA.\,SOFCOM

Коментар

• Съвет за инвестиране на долари в БФБ.

Здравейте,

Това е един от най-пълните и компетенти форуми в българския интернет, където виждам всеки ден се дискутират нови теми и много хора вземат участие. Заради това реших, че тук ще намеря правилните хора, които да ми дадат съвет.

Аз съм програмист и се занимавам с voip технологии. Възнагражденията ми пристигат в долари. Една част харча, друга спестявам. Това със спестяването изглежда много глупаво опаче пре текущото обезценяване на долара. Ерших да направя нещо с тези пари. Първото за което се сетих, и да се купя техника от Щатите, където хем всичко така или иначе е в долари, а и е по-евтино. Така, купих си разни глупости като цифрова HD камера и айфон, проектор, лаптоп и т.н. Обаче вече няма какво да пазарувам (винаги има за какво да си пропилееш парите, но разбирате, че не е там въпроса). И така, реших да направя нещо по-сериозно със спестените пари.

Ето и извода до който достигнах (приемам всякакви критики и продложения, защото не знам до колко е правилно "съжсението ми"): след като имам спестени пари, защо да не купя акции от БФБ, при положение, че почти всички акции поевтиняват. Значи сега е по-изгодно да се пазаруват, нали ?

Така, ето "параметрите" - всеки месец остават около $1000, които по най-песимистичен курс са около 1200 лева. Толкова мога да отделям всеки месец. Едва ли може да събере по които и да е стандарти кой-знай какъв портфейл, но определено доларите докато си стоят и "изветряват".

Сега, моята молба за съвет е, да ми кажете добра ли и идеята, и да ме посъветвате на кои акции да обърна внимание. Пишете смело, примам вкякакви критики и предложения, знам че съм новобранец и мам наивен поглед върху нещата, но пък от някъде трябва да се започне.

Благодаря предварително на всички които ще участват в дискусията, и искам да си извиня предварително на всичик, на които ще досадя с новобранските се въпроси.

Приятен ден!
                            Working...
                            X