If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Лекс,реалист съм,нищо друго.ако се върнеш назад във форума ще видиш,че съм го плюл Колчев.
не хабя чувства към конкретна личност-за което е прав,казвам,че е прав,за което не е-казвам,че не е.
отвавна съм си избил бг манталитета-този ми е приятен-с него съм,а този ми е неприятен-против него съм
може всички да сте благодарни на Колчев,че изгони балониращите.много хора в бг не го обичат точно за това.но не са прави.
ако папазов ги беше изгонил по подобен начин в началото на лятото,в момента в бг щеше да има около 1/2 милиард долара повече.
за тва го защитавам.
но за изказването му,че борсата щяла да има качване през есента и интерес на чужди инвеститори-тва е меко казано смешно и ми се стува,че е по скоро въведение на серия от статии с епилог ай пи о през есента.сещаш ли се?
балона в бг рейт е колосален-вече фондове,които са теглили заеми от банки,обслужването на заемите им надхвърля постъпленията от рента и макар,че трърдят,че много и се е вдигнала земята,всъщност работят на вътрешно.
единствения изход е набиране на капитал.ако почнат да дъмпват земя,цената ще падне,и известитори ще почнат да бягат.
тва с ай пи отата съм го писал и предсказвал в други форуми,че ще се случи,дори и преди колчев да е знаеш,че ще реши да пуска ново ай пи о.
просто знам до кво ще доведе инвестиция в земя,без отделянето на инвестиции за обработката й.и от там и знам развоя-събиране на капитал,вдигане на цената,събиране на още капитал,чрез самото вдигане,удряне на топ ниво на земята-теглене на банкови заеми,идване на деня,когато балансите приход от рента/обслужване на дълг стават отрицателни,последен изход-набиране на капитал с нови ай пи ота,неуспешни търгове и провал на ай пи отата и после срив-тотален.
само едно уточнение,което в бг не се знае.
колчев не е познал,че борсата ще почне да пада,а с изказването си,че е балонирана,изплаши няколко хеджари,които побягнаха.
не трябва да си вундеркин,да знаеш,че бфб беше балонирана.
явно в бг не знаеха,че бфб,както и няколко други източноевропейски борси бяха балонирани от хеджфондове,като беше дошло времето на игра на нерви-борсата се качваше с по няколко процента на ден,но вече идваше кулминацията.
и просто колчев изигра ролята на уисълблоуър,което папазов отдавна трябваше да направи.ако бяха сплашени навреме,нямаше да има такова балониране,както и дисбаланс в следствие на бързо качване и бързо падане,което ще изиграе лоша роля на много бг публични компании в бъдеще.
така че,има разлика,между познавач и уисълблоър.
в случая изказването му доведе до изгонване на балониращите,а не,че той е открил топлата вода,че бфб е балонирана.
аз лично за тва му правя евалата,защото иначе можеше да продължи още няколко месеца,което щеше да е още по пагубно-в този сучай хеджарите щяха да нагушат още кинти от капитализацията и от бг щяха да бъде изнесен повече капитал
Адвокат, фен, служител или обикновен кандидат реалист.....сте колега?
само едно уточнение,което в бг не се знае.
колчев не е познал,че борсата ще почне да пада,а с изказването си,че е балонирана,изплаши няколко хеджари,които побягнаха.
не трябва да си вундеркин,да знаеш,че бфб беше балонирана.
явно в бг не знаеха,че бфб,както и няколко други източноевропейски борси бяха балонирани от хеджфондове,като беше дошло времето на игра на нерви-борсата се качваше с по няколко процента на ден,но вече идваше кулминацията.
и просто колчев изигра ролята на уисълблоуър,което папазов отдавна трябваше да направи.ако бяха сплашени навреме,нямаше да има такова балониране,както и дисбаланс в следствие на бързо качване и бързо падане,което ще изиграе лоша роля на много бг публични компании в бъдеще.
така че,има разлика,между познавач и уисълблоър.
в случая изказването му доведе до изгонване на балониращите,а не,че той е открил топлата вода,че бфб е балонирана.
аз лично за тва му правя евалата,защото иначе можеше да продължи още няколко месеца,което щеше да е още по пагубно-в този сучай хеджарите щяха да нагушат още кинти от капитализацията и от бг щяха да бъде изнесен повече капитал
Сбъдват се, ама има и акционери които сега се усещат и продават дялове в КИС и ПФ. Обръщането на тренда не е толкова лесно. С глупости съсипаха доверието в една индустрия, приравниха я с пирамидите и Иво Недялков, нека сега организират безплатни курсове и семинари. Да видим какви премии ще си раздават тази година като намаляват активите по фондовете им.
Сбъдват се, ама има и акционери които сега се усещат и продават дялове в КИС и ПФ. Обръщането на тренда не е толкова лесно. С глупости съсипаха доверието в една индустрия, приравниха я с пирамидите и Иво Недялков, нека сега организират безплатни курсове и семинари. Да видим какви премии ще си раздават тази година като намаляват активите по фондовете им.
Дали пък прогнозата не е рафиниран опит за манипулиране на пазара?
Закон има ли няма ли, КФН има ли спи ли?
Някои май си въобразяват, че са с ореол около това, което е боднато във вратлетата им.
Коментар