IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колчев: Наесен ще имаме ръст на пазара

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
    Сигурно.
    Миналата година на пета линия леглото е стигнало 2 евро, което едвам покрива разходите.
    Положението е трагично. Явно като в Испания ще чакаме да дойдат булдозерите и да се почне отново....
    Там на първо място има работа за багерите..... , но и Банско се споменава ....... парите са си твой....... Успехи.....
    Благодаря. Звучиш притеснително. Но аз съм от старата генерация и предпочитам личното впечатление, контакт и пр. Старомоден съм това е положението.
    Като преслушам Банско ще споделя.

Коментар

• Сигурно.
      Миналата година на пета линия леглото е стигнало 2 евро, което едвам покрива разходите.
      Положението е трагично. Явно като в Испания ще чакаме да дойдат булдозерите и да се почне отново....
      Там на първо място има работа за багерите..... , но и Банско се споменава ....... парите са си твой....... Успехи.....

Коментар

Казах, че ще ходя, а не че веднага ще се набутам като тарамбука, макар и на бартер...

А за Слънчев бряг вече се носят легенди по Европата, че почва да изместна остров Ибиса, Испания като място за супер евтин нощен живот, алкохол, секс, дрога и т.н. Но разликата с Ибиса е, че тука идват отрепки, тийнейджъри, откровени алкохолици и наркомани, при това доста по-неплатежоспособни
        Не бих си взел нищо. По-добре Халкидики - имотите много по-евтини и качествени, сезона 2.5 пъти по-дълъг, пътя с 105 км по-къс и морето е Бяло, а нашето...
        ЛЕКС , исках да кажа , че тази година всеки втори надпис в Слънчев бряг беше ... продава се или дава се под наем...... и не можеш да видиш жив почиващ на плажа....след първия ред чадъри...... , но за сметка на това се строи ударно в посока запад ....... и попитах за легло и трима ми скочиха на 8, 10 лева..... втора линия..... но за повече от седем дни....
        Сигурно.

Коментар

• Казах, че ще ходя, а не че веднага ще се набутам като тарамбука, макар и на бартер...

А за Слънчев бряг вече се носят легенди по Европата, че почва да изместна остров Ибиса, Испания като място за супер евтин нощен живот, алкохол, секс, дрога и т.н. Но разликата с Ибиса е, че тука идват отрепки, тийнейджъри, откровени алкохолици и наркомани, при това доста по-неплатежоспособни
          Не бих си взел нищо. По-добре Халкидики - имотите много по-евтини и качествени, сезона 2.5 пъти по-дълъг, пътя с 105 км по-къс и морето е Бяло, а нашето...
          ЛЕКС , исках да кажа , че тази година всеки втори надпис в Слънчев бряг беше ... продава се или дава се под наем...... и не можеш да видиш жив почиващ на плажа....след първия ред чадъри...... , но за сметка на това се строи ударно в посока запад ....... и попитах за легло и трима ми скочиха на 8, 10 лева..... втора линия..... но за повече от седем дни....

Коментар

За Банско си прав Асене.
            Следващата седмица ще ходя да избирам тристайно апартаменче, готова сграда, при това на бартер, не кеш. Цените са около 500 - 600 евро/кв.м., но дали си струва ? Последния път когато карах ски беше преди началото на бума преди петнайсетина години.
            При нас нищо не се случва като при белите държави.
            ЛЕКС , ако ще купуваш в Банско , мини сега през Слънчев бряг за да видиш как ще изглежда Банско след три години......
            Казах, че ще ходя, а не че веднага ще се набутам като тарамбука, макар и на бартер...

А за Слънчев бряг вече се носят легенди по Европата, че почва да изместна остров Ибиса, Испания като място за супер евтин нощен живот, алкохол, секс, дрога и т.н. Но разликата с Ибиса е, че тука идват отрепки, тийнейджъри, откровени алкохолици и наркомани, при това доста по-неплатежоспособни....

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
              че за цирка в бфб,че предстои и ще стават интересни неща тепърва-съгласен съм.
              обаче едно ми е нитересно-ще има ли мениджър или мажоритар,на който ще му бъде търсена съдебна отговорност,както става в цивилизацията,или всички ще се измъкнат безнаказано,както стана преди десетилетие?
              за гласени баланси в цивилизацията в затвора вкарват.
              бг в цивилизацията ли е ,или още не е,тепърва ще видиме....
              Обръщал ли си внимание,основна т.от решенията на оса почти при всички листвани на борсата дружества е:".......... освобождава от отговорност членовете на Съвета на директорите на дружеството за дейността им през.........." предходната г.
              自由西藏

Коментар

че за цирка в бфб,че предстои и ще стават интересни неща тепърва-съгласен съм.
                обаче едно ми е нитересно-ще има ли мениджър или мажоритар,на който ще му бъде търсена съдебна отговорност,както става в цивилизацията,или всички ще се измъкнат безнаказано,както стана преди десетилетие?
                Нищо няма да им се случи, ако мажоритарите и менажмента нямат реален, структуриран опонент, в лицето на обединение на част от миноритарите. И с една акция собственика има същите права, но при повече, обединени ка то контрол, средства за реакция, диалог с менажмента и чорбаджиите - ефекта и за двете страни би бил по-добър, но сме си ние...

Коментар

• За Банско си прав Асене.
                  Следващата седмица ще ходя да избирам тристайно апартаменче, готова сграда, при това на бартер, не кеш. Цените са около 500 - 600 евро/кв.м., но дали си струва ? Последния път когато карах ски беше преди началото на бума преди петнайсетина години.
                  ЛЕКС , ако ще купуваш в Банско , мини сега през Слънчев бряг за да видиш как ще изглежда Банско след три години......

Коментар

• За Банско си прав Асене.

Коментар

• че за цирка в бфб,че предстои и ще стават интересни неща тепърва-съгласен съм.

Коментар

• Първоначално изпратено от ЛЕКС
                        Асене споко.
                        Всичко ще си дойде на мястото. Въпрос на време е .... Друг е въпроса всеки как ще използва паузата....
                        Но цената на земеделската земя лази нагоре. Това е факт. В Щатите декар земя е между 3 и 5 долара, но само ако е в масив над 100 декара.... Под 100 декара не може да получиш и 3 щ.д. за декар.
                        Европата е друга работа, но някой трябва и да работи тази земя. Не може всички да са чорбаджии, а ратаите ....?
                        Интересно какви номера и лафове за бъдещи грандиозни .... ще се пуснат преди IPO-то.
                        Очакват ни интересни периоди и още по-интересни събития с разпознаваеми люде....
                        а,да-нека лази.......елементарна закономерност при балониране-колкото по се качва,толкова по ще пада и да по дълго време.
                        винаги,след балониране,цените падат,дори и под реалните им нива.последен пример-маркета на НИ в сащ-в момента в чикаго,ако инвестираш в имот,рентата ще покрие всички разходи по заема и данъци,че дори и ще носи доходност......обаче цените продължават да падат.
                        в бг тепърва се почва и селскостопанската земя няма да бъде подмината,ама нкък.
                        говориш за сащ.в сащ земята се купува от корпоративни ферми и едва 20% се заделя за самата земя,а другите отиват в облагородяването й,както и за постройки и селс.оборудване.
                        в бг фондовете немарливо събират акционерни пари и безхаберно ги управляват,като 100% ги използват за закупуване на земя и нищо друго.
                        ми тва е смешно-самия голям ресурс води до балониране,после удряне на топ ниво и накрая всички разбира се ще духат супата.и инвеститорите и самите фондове,че дори бабите ще си изкупуват земите по евтино,отколкото са ги продали на фондовете........бабите ще излезнат на добрите финансисти в бг.нищо ново.....
                        подобно нещо беше и през 1997,макар и в малки размери.сега ще има шоу.

викаш,земята още расте......то и в банско и пампорово цените бяха ударили над 1500 евро на кв.
                        сега ако купиш двустаен,ще ти подарят едностаен,защото са много добрички.

не може при рента от 13 лева на година на декър и на 50% от земята в портфолиото на даден фонд да е нерентвана,цена на декър да е 200 лева.......
                        говориме за дисбаланс от над 70% в съотношение цена /рента/% рентвани.

маркета така ще се намести,че земята в бг и давам да падне под 100лева за декър.
                        откъдето и бгрейт ще бъдат новите фараони

Коментар

• За КК не искам да го виждам,

какво остава да го чувам какви ги говори!;-))

Коментар

• Асене споко.
                            Всичко ще си дойде на мястото. Въпрос на време е .... Друг е въпроса всеки как ще използва паузата....
                            Но цената на земеделската земя лази нагоре. Това е факт. В Щатите декар земя е между 3 и 5 долара, но само ако е в масив над 100 декара.... Под 100 декара не може да получиш и 3 щ.д. за декар.
                            Европата е друга работа, но някой трябва и да работи тази земя. Не може всички да са чорбаджии, а ратаите ....?
                            Интересно какви номера и лафове за бъдещи грандиозни .... ще се пуснат преди IPO-то.
                            Очакват ни интересни периоди и още по-интересни събития с разпознаваеми люде....

Коментар

• Лекс,ако искаш може да се обзаложиме,че ще има ай пи ота до края на годината.
                              знам,че е пълна некадърност подобен ход,но е неизбежен.
                              ако не се лъжа вече един фонд е одобрен за ай пи о.
                              самия факт,че пускат такова в падащ маркет,сам по себе си говори за безизходицата в която се намират.
                              че дори и ще си вкарат автогол с тва,не знам дали са просто некадърници или отрицателните баланси са ги притиснали до стената.
                              за същия фонд,няма да казвам кой е (сам си го намери),ще ти дам факти:
                              заем за 8 милиона,теглен миналата година.тази година февруари-заем за 30милиона,част от които използвани за изплащането на стария.
                              на 30 милиона-лихви+главници-над 3 милиона годишно обслужване(по мои сметки),отделно поне 1/2 милион за съществуване на фонда,като заплати ,реклана,офиси и т.н.
                              говориме за 3,5 милиона на година.
                              приходи-900 000-по малко от милион........на тези нива този фонд губи над 2,5 милиона на година.
                              обаче в сайта им-над 200% одит печалба......чувал ли си лекс,за термин одит печалба?
                              била им се качила много земята......тва е евалюация,а не печалба!!!!!!!
                              на всичко отгоре така пише и в страницата с чартовете им на инвестор.бг.........

одит печалба............
                              та тия същите вече са одобрени за ново ай пи о........
                              нямам думи.че и акцията не им се е сринала,което говори за липсата на квато и да е финансова култура на бг инвеститора.тия хора живеят с рефинансиране на дълг-проста пирамидална структура.

Коментар

Лекс,реалист съм,нищо друго.ако се върнеш назад във форума ще видиш,че съм го плюл Колчев.
                                не хабя чувства към конкретна личност-за което е прав,казвам,че е прав,за което не е-казвам,че не е.
                                отвавна съм си избил бг манталитета-този ми е приятен-с него съм,а този ми е неприятен-против него съм
                                може всички да сте благодарни на Колчев,че изгони балониращите.много хора в бг не го обичат точно за това.но не са прави.
                                ако папазов ги беше изгонил по подобен начин в началото на лятото,в момента в бг щеше да има около 1/2 милиард долара повече.
                                за тва го защитавам.

но за изказването му,че борсата щяла да има качване през есента и интерес на чужди инвеститори-тва е меко казано смешно и ми се стува,че е по скоро въведение на серия от статии с епилог ай пи о през есента.сещаш ли се?

балона в бг рейт е колосален-вече фондове,които са теглили заеми от банки,обслужването на заемите им надхвърля постъпленията от рента и макар,че трърдят,че много и се е вдигнала земята,всъщност работят на вътрешно.
                                единствения изход е набиране на капитал.ако почнат да дъмпват земя,цената ще падне,и известитори ще почнат да бягат.
                                тва с ай пи отата съм го писал и предсказвал в други форуми,че ще се случи,дори и преди колчев да е знаеш,че ще реши да пуска ново ай пи о.
                                просто знам до кво ще доведе инвестиция в земя,без отделянето на инвестиции за обработката й.и от там и знам развоя-събиране на капитал,вдигане на цената,събиране на още капитал,чрез самото вдигане,удряне на топ ниво на земята-теглене на банкови заеми,идване на деня,когато балансите приход от рента/обслужване на дълг стават отрицателни,последен изход-набиране на капитал с нови ай пи ота,неуспешни търгове и провал на ай пи отата и после срив-тотален.

ти тва време виждаш ли го?
                                Нови ай пи ота .... в туй пазарче, с тази ликвидност и липса на тълпи случайно преминаващи наши и чужди гости.... Не вярвам.

И най-самонадеяния мажоритар би изчакал. Ако пусне сега допълнителни хартии на пазара е равнозначно на сепуко.
                                Е някои трябва да го направят от хуманни съображения, да не пречат на пазара, акционерите си и цялата инвестиционна общност, която леке полека се заформя и до .... 20-30 години ще е факт, да се надяваме.

Коментар

Working...
                                X