If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Re: Професионален коментар на анализа на Ал. Николов?
Първоначално изпратено от kif
Първоначално изпратено от GRio
Значи много са ми смешни всички разбирачи.... Само този си го е признал.
Само не ми стана ясно, защо като всички много сте навътре в нещата, нито един от вас в желанието си да опровергае анализа, не предложи издържан аргумент срещу това, което пише в статията на Ал. Николов.
Изводите си ги правете сами, нали както друг писа, "тук уж всички са интелигенти хора" ...
На мен ми се струват важни 2 неща:
1. Това е анализ, т.е индивидуална интерпретация
2. Вярването все още не е задължително
Т.е. правете каквото сметнете за необходимо, но поне недейте да пълните форумите на Инвестор.бг с глупости!
бих бил доволен на индивидуалната ти интерпретация на тези факти по-долу:
и аз ще си позволя да направя последен коментар за анализа на портфолио менажера на КАРОЛ - та на който му се занимава нека да погледне поведението на ИП КАРОЛ с номер 143 около и по време на анализа на въпросния господин направен на 24.10.2007 и публикуван в Инвестора на 25.10.
след като партфолио менажера - прогнозира силно движение на горе на Софикс до 2200, защо КАРОЛ по това време (а това в последствие се оказа върха) разкешва като за последно - Това се проверява лесно в секция Компании !?
Ами идеално се вързва със следното- "Сашко познава в 20-30% от случаите"
Първоначално изпратено от GRio
Само не ми стана ясно, защо като всички много сте навътре в нещата, нито един от вас в желанието си да опровергае анализа, не предложи издържан аргумент срещу това, което пише в статията на Ал. Николов.
Изводите си ги правете сами, нали както друг писа, "тук уж всички са интелигенти хора" ...
Т.е. правете каквото сметнете за необходимо, но поне недейте да пълните форумите на Инвестор.бг с глупости!
бих бил доволен на индивидуалната ти интерпретация на тези факти по-долу:
и аз ще си позволя да направя последен коментар за анализа на портфолио менажера на КАРОЛ - та на който му се занимава нека да погледне поведението на ИП КАРОЛ с номер 143 около и по време на анализа на въпросния господин направен на 24.10.2007 и публикуван в Инвестора на 25.10.
след като партфолио менажера - прогнозира силно движение на горе на Софикс до 2200, защо КАРОЛ по това време (а това в последствие се оказа върха) разкешва като за последно - Това се проверява лесно в секция Компании !?
Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
за какъв up up става дума ние само на долу вървим и то организирано.всички инвестиционни посредници получават заплата и нареждания от едно и също място.
Защо така пък сте ревнали. Аз виждам едно много положително развитие на пазара след този анализ. Първо - последните останали паникьорчета ще си разпродадат акцийте до края на седмицата и ще се отвори коридор за стабилен и продължителен възходящ тренд. Второ - този път тотално ще се докаже неприложимостта на ТА на БФБ (а според мен и въобще). Трето - хората ще се научат сами да взимат инвестиционните си решения, а не да чакат знак от някой "оракули" и "гуру-та"
Спете спокойно, Сашко познава в 20-30% от случаите. Вече позна един път миналото лято, сега следва поредица от 2-3 грешни анализа.
Първоначално изпратено от Dundo1
Здравейте колеги,
напоследък започнах доста рядко да пиша във форума, защото нивото малко падна, а и нямах достатъчно време пред компютъра. Но след поредното изказване http://www.investor.bg/?id=59601
на упоменатия господин искам да Ви потърся за коментар. От доста време следя коментарите на видни анализатори и специалисти на международните пазари и това е може би един от редките случаи, в които хора с неговото въздействие и авторитет сред инвестиционната общност изразяват крайни и по-скоро спекулативни анализи на случващото се на пазара. Не знам дали обича да играе комар, но коментарите му са изцяло в тази насока - той се застрахова за всяко едно евентуално развитие на пазара. Не разбирам много от технически анализ, но искам той като изявен анализатор да ми обясни, ако е възможно, какво ще стане с нивата на компании, които са апетитни за чуждестранни инвеститори. Ако примерно ОРГХ или Химиимпорт се търгуват на нива на 50% от настоящата им стойност, то тогава .....?
П.С На борсата се сблъскват очаквания и желания, но понякога трябва компетентните хора да оставят тези фактори да се сблъскат и да бъдат регулирани от пазарните сили, а не да бъдат манипулирани от хора, които управляват парите ни !!!
Очаквам мнения и коментари, но нека спазваме добрия тон и да пишем единствено конструктивни коментари и мнения.
Unhappiness is best defined as the difference between our talents and our expectations.
Като цяло тук голямо влияние има и Инвестор.бг! Забелязал съм, че доста от песимистичните и недотолкова добри новини са толерирани в последно време тук възползвайки се широката използваемост на този сайт от много хора и най вече индивидуални инвеститори! Започнах вече да се чудя да не би Инвестор.бг да е някакъв ПиАр на А.А, К.К и други известни манипулатори на капиталовия ни пазар!
Знаете мнението ми за 100% визита на СОФИКС на ниво 1200 и вероятната визита на нива под 900.
Сега си мислите, той Inokentii ще се изкеви на анализа на Ал. Николов и сега ще ни насмете набързо.
Не! Не е така. Защото Inokentii е мислещ човек и първото, което помисли е, че човек като Ал. Николов не би трябвало да публикува такъв анализ по този начин и да го разказва по начин подходящ за Женския Пазар, но не и за инвеститорски среди. Някой неща, които са махленски слухове по вероятност, той ги представя като сензация!
Трябва да ви успокоя, другарчета. Ще паднем до 900, но много под 900 е много малко вероятно.
Честно, верно си мислех, че ще се изкефиш :-) Но си прав, че дърдоренето по този начин хич не е подходящо - нагледахме се на тенджери, тигани, изсипваници, криза и заповеди - я тръгвайте нагоре. Над 900 и да си стиснем ръцете, а?
Знаете мнението ми за 100% визита на СОФИКС на ниво 1200 и вероятната визита на нива под 900.
Сега си мислите, той Inokentii ще се изкеви на анализа на Ал. Николов и сега ще ни насмете набързо.
Не! Не е така. Защото Inokentii е мислещ човек и първото, което помисли е, че човек като Ал. Николов не би трябвало да публикува такъв анализ по този начин и да го разказва по начин подходящ за Женския Пазар, но не и за инвеститорски среди. Някой неща, които са махленски слухове по вероятност, той ги представя като сензация!
Трябва да ви успокоя, другарчета. Ще паднем до 900, но много под 900 е много малко вероятно.
1. Имате ли се представа на какви мултипъли ще се търгуват компаниите от софикс, ако СОФИКС падне до "предсказаното" от този анализатор стойности?
2. Дори да падне до тези нива това ще стане за много кратко време и ще рековърне още в същата сесия.
3. Най-важното. Няма фундаменталнип причини блу чип индекса да падне до там. Перспективите пред нашия фондов пазар остават все така добри независимо от световната криза. Да не говорим, че част от компании в СОФИКС вече са подценени.
4. Това ли беше човека който твърдеше, че ИХЛБЛ се движи по вълните на Елиът? По-скоро може да се движи по студените и топли вълни в следствие на критическата на баба акционерка в ИХЛБЛ, от колкото вълните на Елиът. Но човека си има право на мнение. Той явно вижда така нещата.
Имал съм "късмета" да се запозная с този човек лично. Колкото и добър анализатор да е важното, е че като човек не струва. ЛИЧНО МНЕНИЕ!
тва па що ?
Имам своите наблюдения
ъхъ... тва е един добър довод...
:P
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
Първоначално изпратено от Nikola
Начетох се вече на какво ли не.
1. Имате ли се представа на какви мултипъли ще се търгуват компаниите от софикс, ако СОФИКС падне до "предсказаното" от този анализатор стойности?
2. Дори да падне до тези нива това ще стане за много кратко време и ще рековърне още в същата сесия.
3. Най-важното. Няма фундаменталнип причини блу чип индекса да падне до там. Перспективите пред нашия фондов пазар остават все така добри независимо от световната криза. Да не говорим, че част от компании в СОФИКС вече са подценени.
4. Това ли беше човека който твърдеше, че ИХЛБЛ се движи по вълните на Елиът? По-скоро може да се движи по студените и топли вълни в следствие на критическата на баба акционерка в ИХЛБЛ, от колкото вълните на Елиът. Но човека си има право на мнение. Той явно вижда така нещата.
Имал съм "късмета" да се запозная с този човек лично. Колкото и добър анализатор да е важното, е че като човек не струва. ЛИЧНО МНЕНИЕ!
тва па що ?
Имам своите наблюдения
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от интересуващ_се
Никола ти купуваше Каолин на 21 лв., пък си седнал тук да се правиш на добър фундаментален анализатор
Моля те имай мярка за себе си
тва па що ?
На 21 не съм купувал. Виж на 17 да и сега на 14 купих малко., като гледам си се нашил на ипо-то на Зърнените храни, така че защо въобще коментираш?
Никола ти купуваше Каолин на 21 лв., пък си седнал тук да се правиш на добър фундаментален анализатор
Моля те имай мярка за себе си
тва па що ?
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар