IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са очакванията ви на БФБ през следващите 6 месеца ???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ПОЗВОЛИХ СИ ДА ПРОМЕНЯ ЗАГЛАВИЕТО НА ТЕМАТА - НАДЯВАМ СЕ , ЧЕ НЕ СЕ СЪРДИТЕ

Първоначално изпратено от Странджата
    Първоначално изпратено от polki
    ...Миналата седмица реших и аз да се пльосна в този гьол /наречен БФБ/ и преведох една прилична сума на ДФ.
    ...Където и да се “закача”, ако не до 3 , гарантирано до 6 месеца “далаверката” умира и следва здраво набутване. Абсолютно съм сигурен , че историята се повтаря за мене отново и отново. С отварянето на тази тема , искам да предупредя всички инвеститори на БФБ , че вече съм на пързалката, за да няма после “ама защо не каза...”.
    ами кажи името на този ДФ дето си му сложил кръста де
    ще плювнем три пъти и ше завъртим едно циганско колело да са оправиш
    ахааа, и не бъркай ДФ с БФБ - примери за различно ускорени движения че и противоположни - бол

Името на фонда е "Алфа Индекс Топ 20" и всички знаете , че вкючва 20-те най-ликвидни и с най-висока капитализация компании на Българска фондова борса .
    Това е и причината да "бъркам" ДФ с БФБ.

Първоначално изпратено от metala

смяташ,че движенията на борсата се определят от твоето участие?завидно самочувствие!наистина ли мислиш,че си толкова значим?
    Не смяташ ли , че ако 20-те най-ликвидни и с най-висока капитализация компании на Българска фондова борса , тръгнат назад - останалите няма да ги последват ???

Самочувствие наистина не ми липсва - правилно си преценил.

Първоначално изпратено от CrazyHorse
    Алкохола не прощава никому!
    На лудия кон му е простено всичко.
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от CrazyHorse
      Алкохола не прощава никому!
      Евала!!!!!!!!!!!

Първоначално изпратено от Bobi75
      Боже, прибери си вересиите...
      Евала!!!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
        Четохте ли интервюто с Доналд Тръмп, който казва, че любимата му книга е неговата :-) и ти да станеш писателка като него;-)
        Ами и аз така - аз съм един от любимите си автори... ;-)
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Вчера един банкер ме убеждава, че борда се клатил и нямало да издържи дълго и дори големите акули вече обръщали кредите си от евро в лева. Днес научавам, че идва краят и на БФБ.Време е май да разпрадаваме всичко и да го удряме на живот.

Коментар

• Къса продажба според мен е продажба на акция която я намаш а си я взел назаем от брокера си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лари
              Нема да се плашиш и да се будиш толкова рано . Докато не въведат късите продажби, сме стръмно нагоре, леко надолу, малко надясно и пак стръмно нагоре.
              Късите позиции не са ли само при ДЗР ( Договори за разлика ) ? Защото ДЗР-тата нямат нищо общо с покупката и продажа на акции.Те са финансов продукт с чисто спекулативна цел.
              Аз с БФБ от скоро се занимавам и интересувам,но ще ви кажа само една дума - тренд.Всичко останало е шаманство и подробности
              Успех на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от 1anti
                вземи си парите от фонда преди нова година
                are u talking to me!?

Коментар

• вземи си парите от фонда преди нова година

Коментар

• Ne pi4ove... tova e sega edno dobro na4alo!!!!!
                    trqbva LIKVIDNOST!!!!!

---------------------------------------------------------------------
                    "Дойче бьорзе" на път да вземе борсата в София
                    Германският оператор ще осигури новата търговска система на пазара
                    Автор: Татяна ПУНЧЕВА
                    днес, 19:57

Германската "Дойче бьорзе" е на път да вземе 44-те процента държавен дял от Българската фондова борса (БФБ). Операторът на франкфуртския пазар, който е сред най-големите в Европа, ще осигури новата търговска платформа на българския капиталов пазар. Очаква се тя да заработи през второто тримесечие на 2008 г., съобщиха вчера от БФБ. Ефектът от това ще е по-високо доверие в българския пазар, който чрез платформата ще стане видим за много повече инвеститори - от Шанхай до Виена.

Съветът на директорите на борсата предпочете офертата на "Дойче бьорзе" за системата XETRA (германците я наричат "Ксетра", а на английски е "Екстра" - съкращение от Exchange Electronic Trading) пред тази на скандинавското борсово обединение OMX. Това на практика отваря врата на "Дойче бьорзе" да купи и държавните акции в капитала на БФБ. Борсата беше извадена от забранителния списък за приватизация миналата година, което означава, че Министерството на финансите трябва да продаде дела си от 44 на сто.

Председателят на съвета на директорите на БФБ Виктор Папазов аргументира избора на "Дойче бьорзе" с това, че офертата на германският оператор е била финансово по-добра. Според източници на "Дневник" разликата в цената е била значителна. "Убедени сме, че това е по-доброто за българския капиталов пазар, и смятаме, че така интересите му ще бъдат по-добре защитени", каза още той.

Повече анализатори са на мнение, че операторът, чиято платформа бъде одобрена, ще е новият акционер в българската борса. Виктор Папазов обясни по време на двудневната конференция на тема "Развитието на капиталовите пазари на Югоизточна Европа", организирана от "Дневник" и агенция SeeNews,със стратегически партньор "Дойче бьорзе", че не е задължително, но е вероятно доставчикът на системното осигуряване да е и стратегическият партньор за БФБ. Според него продажбата на държавния дял в българската борса остава вече на заден план, тъй като компанията може сама да си купи нова платформа.

"Надяваме се "Дойче бьорзе" да са стратегическият инвеститор," каза още Папазов. Притеснително е, ако българската борса се обвърже с едно обединение между американската NASDAQ, OMX, Лондонската фондова борса, "Борса Дубай" и катарските фондове, което все още не е ясно как ще се заформи, допълни той.

"Има много примери за това как може платформата да е една, собствеността в компанията да е друга, така че важни са не толкова акционерите, колкото платформата за търговия", каза в интервю за "Дневник" председателят на съвета на директорите на "Елана холдинг" и председател на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници Камен Колчев (интервюто е на стр. XV). Въвеждането на широко използвана по света търговска система ще направи пазара по-виден и ще може да привлича големи чуждестранни инвеститори, добави той. Според Колчев новата система ще увеличи доверието в българския капиталов пазар.

С новата платформа Българска фондова борса ще бъде свързана с борсата във Франкфурт. Xetra ще замени настоящата RTS, работеща от 2000 г. и разработена по модел на NASDAQ. Виенската фондова борса също ползва Xestra.

БФБ ще получава всички обновления на системата, без да ги заплаща отделно, което пък е било едно от негативните условия в офертата на OMX, поясни Папазов. Договорът тепърва ще се разглежда, като новата система трябва да заработи около шест месеца след подписването му, или около май-юни 2008 г., допълни още той. Интернет базираната система за подаване на поръчки към БФБ - COBOS, може и да остане, каза още Папазов, тъй като тя е само една визуализация.

Подробности за системата XETRA четете в утрешния брой на "Дневник"

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
                      Четохте ли интервюто с Доналд Тръмп, който казва, че любимата му книга е неговата :-) и ти да станеш писателка като него;-)
                      Мерси, да ти се връща в пъти това хубаво пожелание Може и без да ставаш писател ако не искаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от irinkata
                        Първоначално изпратено от metala
                        Първоначално изпратено от irinkata

Мерси, ако не излезе инвеститор от мен, ще взема да стана писателка, без да драматизирам излишно промяната
                        МИИИ,то едното не пречи на другото!желая ти успех!
                        Да прав си, 2 в 1. Първо заглавие...Как да не драматизираме движенията на финансовите пазари..
                        все пак не започвай писателската си кариера точно в темата за края на бфб........

Коментар

• Първоначално изпратено от metala

Мерси, ако не излезе инвеститор от мен, ще взема да стана писателка, без да драматизирам излишно промяната
                          Да прав си, 2 в 1. Първо заглавие...Как да не драматизираме движенията на финансовите пазари..

Коментар

• Четохте ли интервюто с Доналд Тръмп, който казва, че любимата му книга е неговата :-) и ти да станеш писателка като него;-)
                            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от irinkata

Коментар

• Първоначално изпратено от metala

Това за много хора е житейски модел, важното е да се драматизира .
                                Има едно пиле, което все твърди че небето ще падне. То е любим герой на феновете на драматизирането на събития.
                                хехехе-хареса ми начина ти на изказ!добра си,иринката!

Коментар

Working...
                                X