IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бонова книжка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• zdr

здравеите и аз да питам нещо набързо ако може.имам 25 акции на нефф1
    това има ли нещо общо с лукойл нефтохим или е Черноморски холдинг АД което се търгува по 0.80 ст и няма никакъв смисъл да се занимавам да ходя да продавам акциите?

мерси.

Коментар

• Момчета който има неизползвани Инвестиционни бонове във скоро време ще въде овъзмезден близо до номинала. Това Ви го казвам аз-Огнян Велков-лидер на Дружеството за защита на притежателите на Ивестиционни бонове. Дайте едно рамо и Вие които имате бонове за да постигнем по-голям процент.
      Заедно с Валентин Христов-председател на Сдружението на притежателите на Компенсаторни инструменти очакваме отговор от Министъра на икономиката и енергетиката на поканата ни за среща за решаване на проблема с КИ и ИБ за номиналните и вторичните притежатели на такива платежни инструменти. Настояваме номиналните да бъдат компенсирани по номинал , а вторичните-около 80%.
      032/636340, ogivel@mail.bg

Коментар

• Бат`Гойко, ти ме съсипа, бе човек! Че тя жена ти, ако е с толкова своеобразен (бих казал - урсузест) характер, само ако разбере, че си висял с часове по опашки - да заглеждаш другите каки и пощенските служителки, а не си използвал боновете си, не зная какво ще прави с теб из къщи... ))

Сега, като се опитвам да си възстановя подробностите, се сещам, че в Първата вълна всеки имаше право на 25 000 инв. бона. След деноминацията, те стават 25 бона, но дори и така да е, има нещо нередно , което са допуснали служителките, когато са ги добавили към 250-те бона от Втората вълна... (не мога да си обясня специфичното им отношение към теб: не ще да са само служебни вашите взаимоотношения ... ... май!!!)...

Все заради жена ти, няма да те питам нищичко повече! Успех! ))
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
          Първоначално изпратено от bate Goiko
          Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
          Имам неизползвана бонова книжка с депозитарна разписка , кажете какво мога да направя с нея.
          кво пише на разписката ?
          На разписката пише ,че имам 275 ивестиционни бона. Как мога да ги използвам ?

Бат`Гойко, ти не четеш ли к`во ти писах по-долу, бе човек? Инвестиционните бонове отдавна вече не могат да се използват като платежно средство.

Можеш да ги използваш само като "обичка на ухото", или да си ги поставиш в рамка... да ти напомнят, че трябва навреме да питаш какво се прави с тях..., защото те са ти били повече и с част от тях, очевидно си купил някакви акции - иначе щяха да ти впишат 250 бона... Значи някъде, където си пуснал заявка, не си се класирал... или си оставил бонове за следващ търг и после си зае.ал работата... Но преди това си накарал Кака Гойка да ти прехвърли и нейните бонове към твоята сметка (спомняш ли си този момент?). Защото иначе нямаше да имаш повече от 250 инв. бона.

Иначе, никой не ти оспорва онова, което са ти написали, че имаш 275 инвестиционни бона, но те не ти служат за нищо - както ти писах и по-долу - пропуснал си всички възможни срокове.

Ако си сигурен, че боновата книжка (в което много се съмнявам!) отразява точно тия 275 бона, тогава те са от Първата вълна на мас. приватизация и нямаш никакъв шанс да ги ползваш.

Но ако имаш Депозитарна разписка (прочети още веднъж ТОЧНО така ли е изписано отгоре: "Депозитарна разписка"), то тя е от Втората вълна на мас. приватизация и няма нищо общо с боновата книжка от Първата вълна (оцветена в резедав цвят - нещо в светло зелено). Втората вълна също приключи, след като неколкократно беше удължаван срокът й...

Дали има шанс някога нещо да се вземе с останалите бонове от ВТОРАТА ВЪЛНА - не се знае... Повтарям ти го, бе Бат`Гойко, моля те, бе, запомни го, бе: БОНОВЕТЕ ОТ ВТОРАТА ВЪЛНА ВЪРВЯТ БЕЗ БОНОВА КНИЖКА!!! (чат ли си, бе Бат`Гойко, че не можеш да пишеш, че имаш Депозитарна разписка и Бонова книжка? Двата документа не е възможно да са ти от един етап - от една вълнА - на масовата приватизация!) - мисля, че всички вече сме наясно с това, нали?

По мое лично мнение - няма да имат шанс хората, които не са си използвали боновете от втората вълна (за първата вече по условие не се говори). Всяко следващо правителство ще има необходимост от реални средства от приватизационните сделки и едва ли в бъдеще биха допуснали инв. бонове като платежно средство в тия сделки...

Успехи и не се кОси, оти че ти мине! ))

Деп. разписка я изкарах преди 3-4 години тя е за боновете от първата и втората вълна .Боновете са 275 - 25 от първата и 250 от втората вълна . Не съм използвал боновете и от 2-те вълни. Благодаря за подробните обяснения.

П.П. Този nickname Кака Гойка ако го чуе жена ми ще ме очисти,но определено много ме развесели .

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
            Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
            Имам неизползвана бонова книжка с депозитарна разписка , кажете какво мога да направя с нея.
            кво пише на разписката ?

Бат`Гойко, ти не четеш ли к`во ти писах по-долу, бе човек? Инвестиционните бонове отдавна вече не могат да се използват като платежно средство.

Можеш да ги използваш само като "обичка на ухото", или да си ги поставиш в рамка... да ти напомнят, че трябва навреме да питаш какво се прави с тях..., защото те са ти били повече и с част от тях, очевидно си купил някакви акции - иначе щяха да ти впишат 250 бона... Значи някъде, където си пуснал заявка, не си се класирал... или си оставил бонове за следващ търг и после си зае.ал работата... Но преди това си накарал Кака Гойка да ти прехвърли и нейните бонове към твоята сметка (спомняш ли си този момент?). Защото иначе нямаше да имаш повече от 250 инв. бона.

Иначе, никой не ти оспорва онова, което са ти написали, че имаш 275 инвестиционни бона, но те не ти служат за нищо - както ти писах и по-долу - пропуснал си всички възможни срокове.

Ако си сигурен, че боновата книжка (в което много се съмнявам!) отразява точно тия 275 бона, тогава те са от Първата вълна на мас. приватизация и нямаш никакъв шанс да ги ползваш.

Но ако имаш Депозитарна разписка (прочети още веднъж ТОЧНО така ли е изписано отгоре: "Депозитарна разписка"), то тя е от Втората вълна на мас. приватизация и няма нищо общо с боновата книжка от Първата вълна (оцветена в резедав цвят - нещо в светло зелено). Втората вълна също приключи, след като неколкократно беше удължаван срокът й...

Дали има шанс някога нещо да се вземе с останалите бонове от ВТОРАТА ВЪЛНА - не се знае... Повтарям ти го, бе Бат`Гойко, моля те, бе, запомни го, бе: БОНОВЕТЕ ОТ ВТОРАТА ВЪЛНА ВЪРВЯТ БЕЗ БОНОВА КНИЖКА!!! (чат ли си, бе Бат`Гойко, че не можеш да пишеш, че имаш Депозитарна разписка и Бонова книжка? Двата документа не е възможно да са ти от един етап - от една вълнА - на масовата приватизация!) - мисля, че всички вече сме наясно с това, нали?

По мое лично мнение - няма да имат шанс хората, които не са си използвали боновете от втората вълна (за първата вече по условие не се говори). Всяко следващо правителство ще има необходимост от реални средства от приватизационните сделки и едва ли в бъдеще биха допуснали инв. бонове като платежно средство в тия сделки...

Успехи и не се кОси, оти че ти мине! ))
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
              кво пише на разписката ?

Коментар

• Да от 2 бонови книжки са, 3-тата е в Нефтохим, но там, мисля че сравнително по-лесно ще се ориентирам за информация тъй като знам къде им е офиса в Бургас (аз съм от тук) и ще ми е много по-лесно да отида и да питам там

Благодаря още веднъж на всички отговорили в темата и на Десислава.

Коментар

• Определено си имаш 50-те акции на FTXCO (тоест 2 бонови книжки, нали?). Отделно някъде трябва да те чакат и 50 стотинки от служебната продажба на правата ти при последното увеличение на капитала.
                  Преди малко повече от година се смени контрола върху дружеството и ситуацията вече не е толкова безнадеждна, колкото е описано в темата, която си изровил, но все още компанията не прави реален бизнес.
                  Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Би трябвало да имаш акции в Софарма логистика АД (борсов код FTXCO), цени понастоящем около 3.50 лв/бройката. Потърси ги да видиш какво става. Адрес: ул. “Позитано” № 12, тел 02/988-00-17, факс: 02/980-83-19.
                    Някъде мернах че Финтекско е правило 2 пъти увеличения на капитала (може би преди да е публично). Това ще рече че твоя дял относително може да е спаднал, но броя на акциите трябва да се е запазил. Отивай бързо в офиса им и кажи какво е положението.

Коментар

• А някъкви коментари по този въпрос ако може.

http://forum.investor.bg/viewtopic.p...EB%E8%EC%E0%ED

Въпросът ми като цяло е дали има смисъл да се бутам при този ИП и да давам пари. Да не стане накрая да им давам по 20-30 лв за разни портфеили и работи и накрая да немога да взема нищо.

Мерси на всички отговорили.

Коментар

• Обади се на някой инвестиционен посредник. Не ти казвам на кой,
                        за да не ме обвинят в реклама.

Коментар

• никои ли незнае

Коментар

• Здравейте,
                            имам и аз един въпрос който съм се чудел каде да задам. Притежаваме 50 акции на Калиман (КАМФ1) от боновите книжки. Разбрах, че "Калиман Холдинг" АД се е влял в "Сигма" ООД и се е образувало "Финтекско" АД, което пък от края на 2006-та се нарича "Софарма логистика" АД. Въпросът ми е дали онези акции които закупих навремето имат някаква сила в "Софарма Логистика" АД и ако да, каква. В смисъл дали още са 50 акции или са повече/по-малко. Чух и за някакви увеличения на капитала, не съм икономист, но май и те играят някаква роля в сегашният ми брой на акциите (ако имам такъв изобщо).

Ще се радвам ако някой може да ми обясни дали да чакам нещо от тези бонови книжки и ако да - какво. Благодаря предварително.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
                              кво пише на разписката ?
                              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• 1. отвори страницата на комисията по финансов надзор в раздел "за поднадзорните лица ще намериш актуалните имена на бившите приватизационни фондове"
                                2. отвори страницата на БФБ и ще намериш и текущите цени към момента на твоите акции

П.С. от 2004г. имаш и още 50бр. безплатни акции от доверие

Коментар

Working...
                                X