IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отворено писмо до Комисията за Балканфармите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отворено писмо до Комисията за Балканфармите

NE E LI MALKO PREJDEVREMENNA TAZI DISKUSIJA, PREDI DA SE E PROIZNESLA KOMISIJATA? DRUGOTO OZNACHAVA, CHE IZTICHA INFORMATZIJA,
    KOETO SI E ZA PROKUROR!
    TEZI, DETO NE ANGAJIRALI INSTITUTZIITE, KOITO PREDSTAVLJAVAT - HICH NE IM V E RVAITE!
    VINATA ZA TZENATA, PREDLAGANA OT GOLEMITE AKTZIONERI E NA TEZI, KOITO SA PISALI ZAKONA - INTERSNO, CHE NAJKOI OT TJAH SEGA ZASHTITAVAT MINORITARNITE SOBSTVENITZI.
    PROCHIE, TRJABVA DA OBEDINIM TAZI TEMA S DRUGATA TEMA - ZA KOMPENSATORKITE I SHTE VIDIM KOI IMA INTERES DA ROPTAE.

Коментар

Моля за извинение, но на мен действително ми е болно за всичко, което се случва на BG пазара. Ето гледам че започвате да действате. Браво на този, който купи TRYF на 4,50. Свалям му шапка. Спрете да си чешите езиците, а започвайте да действате и Вие. Бъдете сигурни, че комисията ще издаде временна забрана, и още можете да поправите нещата с пазарни методи!!!

Коментар

Наивник, досега всички много внимателно следяха това, което коментираш, защото винги ходеше по ръба на бръснача, но с тези епитети за "противника" мисля, че олекна. Ти не си ли чувал за съдебни битки между дребни и едри и понеже все гледаш от високо, т.е. от към Америка искам да ти напомня за Крайслер. Там Керкориян води "яко" съдебни битки срещу Драймлер и направо ги срина. Тази игра не е само интрадей покупки-продажби, а много повече. Миноритарите на всякъде по света се борят с подобни средства... и това ли ще отречеш.

Коментар

Прав си, не ми е много чиста работата. Не мие чиста, защото много пъти казвам, че няма изобщо да се занимавам с BG пазар, докато там има само леваци и хленчещи деца. Обаче всеки път се наемам, когато вместо някакво развитие към добро, аз ставам свидетел на поредната изцепка. За тези, които продължават да плачат и да мислят че цената е 20 лв, отново казвам, в момента има предлагане на ТRYF на 4.50 и на FARM на 4.85. Купете ги, защото ще ги купя аз и след това на база на подписаното от Вас отворено писмо, с което Вие обвързвате и институциите в които работите, ще искам да ми ги купите на 20лв, а ако не го направите, тогава вече ще сезирам комисията, че с писмото си сте ме заблудили като инвеститор.

Коментар

Още веднъж не подкрепям писмото, защото се съмнявам в безкористността на част от хората, които го покрепиха.
            Колко от подписалите се под него представляват интересите на миноритарни акционери и коко на брой такива акционери. Не използват ли за параван интереса на миноритарните акционери, за да
            задоволят своя собствен. И защо миналата година, когато бяха високи цените на Фармите, някои от подписалите се не продаваха, а натискаха надолу цената???
            На няколко човека от подписалите се ще им припомня българската поговорка:"С твоите камъни - по твоята глава!"

P.S. Защо освен да питат защо предлагат ниски цени на търговото си Балканфарма, никой не ги попита защо искат да излязат от пазара.
            И защо още много мажоритарни собственици ще искат да излязат дружествата им от пазара. Защо?
            Мисля, че това е основният въпрос и много от Вас знаят отговора...

Коментар

е браво. типично по булгарски се разцепихме и всеки дърпа чергата към себе си. говорите за това кой се бил набутал и кой не, кой имал интерес и кой нямал. основната цел на търговото предложение е да даде справедлива цена на миноритарните акционери, а при предлаганите цени е смешно да се довори за справедливост. всички, че пазарните цени на башата борса не са реални, но тук говорим за пазарни цени при които всеки може да купи и продаде, а след търговото предложение вече няма да можеш да купуваш и продава. в ЗППЦК се изисква поне два метода за оценка на акциите. кажете ми кои методи са използвали от холдинга за да постигнат тези цени. там е посочено, че минималната цена не трябва да е по-ниска от средната на пазара за последните 3 месеца, но обявената цена трябва да се определи с двата метода.

Коментар

ПОДКРЕПЯМ !!!!!
                Николай Костов

Адмирирам писмото на колегите, и го подкрепям безрезервно, тъй като е крайно време да се обърне внимание на всички дребни инвеститори в България- в това число включвам и чуждите и местни институционални инвеститори. Случаят с Балканфармите не е първеият, а и съм далеч от мисълта, че ще и последният. Мисля, че достатъчно много търпяхме такова отношение от страна на емитентите и загубихме доверието на всички, интересуващи се малко или много от капиталовия ни пазар. А както знаем всички без доверие за пазар не може да се говори.

Коментар

По Канал 1 се говори за писмото . Депутатът от НДСВ Калоян Нинов казва, че трябват промени в закона за да се защитят миноритарните собственици.

Коментар

..

Коментар

От гледна точка на пазара затварянето на Фармите е доста кофти, и аз изцяло давам подкрепата си.
                      От друга страна имам по нещо в Дупница и Троя и мнението ми е субективно. Естестествено предпочитам да не мине търговото.
                      А не ме е страх много от затварянето - не вярвам да вдигнат под условие капитала многократно, така че не само няма да продавам, но и още да купувам.
                      Въпрос преди или след търговото?
                      Някой ще опита ли да предвиди различни варианти?
                      Иво Орозов

Коментар

..

Коментар

Абе който каквото ще да ми разправя, Коко е прав. Не ще да ти е много чиста работата, Наивник.
                          Тейк ит изи, мен!

Коментар

Podkrepyam, vupreki, che u nas vseki moje da si pravi kakvoto iska. Yavno na tova razchita i Balkanpharma Holding

Коментар

• Поведението на посредниците?!

Другари, нека не забравяме, че посредниците са преди всичко посредници. Те търгуват за друг /по принцип/, така че що за укор е това - никой посредник не е обявил публично, че купува Фарми на n-лева? Комунизма свърши! От къде на къде някой посредник трябва да ни оправя живота и в частност капиталовия пазар. Процеса е много по-сложен и свярвам, че го разбирате. С това мислене няма да стигнем никъде. Подкрепям начинанието не защото ме е яд, че съм си купил скъпо книжки, например, а защото не искам точно когато виждам светлина в тунела, това да се окаже светлото бъдеще на мажоритарниците. За това сме виновни всички, които не дадохме и последния си лев, не за обувки и хляб, а за "благото на цял народ" - малкото родно пазарче. Да живее дребния инвеститор! Да живее активната търговия! От утре почвам да отделям от закуската си. Ставам trader! Има още кандидат-отписвачи. Но аз няма да им позволя! Venseremos! - или каквото и да беше там...

Коментар

Точно така Мислещ - активната търговия е в разковничето за борба с пазарните манипулации.
                                А май никой не иска да търгува активно, защото това не са контролирани цени (каквито бяха на хляба, млякото и пилешкото месо), а има пазар (или каквото е там...).
                                Истината е, че за да има борса, трябва да има интерес да има борса - както от емитентите, така и от инвеститорите.
                                А такъв интерес май още няма. Играем си на пазар, колкото да се намираме на приказка, а в същност икономиката е такава, че никой не иска да се занимава с публични емисии, защото главоболията му от това ще са повече от ползите.
                                Бумащината е отчайваща, а хората които я проверяват в ДКЦК - още повече.
                                Освен да има сериозни емитенти, трябва да има и сериозни маркетмейкъри, които да поддържат ликвидността на този пазар.
                                Доказано е в практиката, че има ли прецедент по отношение привилегии за един или друг участник в пазара, просто ще бъдем заляти от всякакви искания.
                                Насила хубост не става. Пазар - още по-малко...

Коментар

Working...
                                X