IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отворено писмо до Комисията за Балканфармите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отворено писмо до Комисията за Балканфармите

Nyakoi da mi kaje kakvo stana s ANBIO, poneje izvestno wreme nyamah vazmojnost da sledya sabitiyata.Az otpredi tova si byah reshil che cenata e smeshno niska i sam ot tezi koito reshiha da ne prodavat.Ima li drugi koito da imat ANBIO i da sa reshili da ne si gi prodavat i da sa si gi zapazili?A sega nakade s ANBIO?

Коментар

Розин инвестмънт все още има 5% от Балканфарма-Троян

Коментар

Балканфарма не може да си позволи лоши резултати на дружеството в Троян,още повече в Дупница.Тези две дружества носят основната печалба на Фармако и евентуалното и влошаване ще доведе до рязко спадане в цените му на Ирландската фондова борса.Евентуално това може да стане чрез поставяне на посредници,които до са в структурата на Фармако и да акумулират печалбите на производствените подразделения.В момента също има такива структури.Предполагам,че инвеститорите не биха погледнали с добро око на такава фирма носеща печалба от търговски структури чрез сложни връзки с производителите и както сега се стараят да изолират нас така в бъдеще може да дойде и тяхното време.

Коментар

24 - 4аса - На новото търговото предложение за Балканфармите няма да има по-висока цена понеже старата така и така била 18% по-голяма от средната за последните няколко месеца По4на се пак. Не се дават лесно 4-5 милиона о6те.

Коментар

Не знам дали вече е писано, но цената, с която са формирани търговите предложения за 3-те Балканфарми е на база покупки от самата Балканфарма. Така, че основния аргумент, че цената е определена пазарно е атакуваемо. Може би за това от Балканфарма не подават документите поискани им от Комисията.
            Все пак при Антибиотик номера им мина !
            (Бивш акционер на Антибиотик)

Коментар

Незнайко, не приемай дословно думите ми. Имах предвид, че не може да се осланяме на факта, че след като на шестмесечието печалбата е една, то тя ще бъде същата или по-голяма в края на годината.
              Не забравяй, че дългосрочните инвестиции се преоценяват в края на годината (тези преоценки не влизат в 6 мес. отчет) и до края на годината с тези преоценки могат да станата доста неща (казвам ти го от опит).
              Исками се да знам, при всяко търгово на ниски цени ли ще се пише писмо до ДКЦК или най-накрая някой ще погледне и закона - да се отстранят причините за такива търгови предложения.

Коментар

Стига манипулации и свобони съчинения!

Всичко е ясно.

Предложението не бива да бъде прието, защото цената е ниска (борсовата не може да се вземе предвид, защото е манипулативна (тъй като Балканфарма притежава вътрешна информация, не е предоставяла информация навреме и при 95% извън пазара неможе да има реална цена), затова да платят 80% от неразпределената печалба или да забравят за затваряне.

Който твърди, че цената се образува само по средната от последните 3-месеца просто греши. Има си 4-принципа в чл. 150 и тази цена от последните 3 месеца въобще не ме интересува. Първо да ги разследват за вътрешна инормация при покупките и след това да им разглеждат предложението.

Предложението не бива да е прието, тъй като Златен лев има само един офис (и някакъв в Разград), взема комисионна от цели 3% въпреки че трябва да е 0% (след като е търгово, защото това изменя цената от 2.3 лв.) и иска такива документи, (регистрации, кръщелни и още много) каквито е смешно да се искат в този формат и създават огромни затруднения. Според чл. 150 от закона трябва да има равнопоставеност на акционерите. Не ми се пътува от Бургас до София, за да може Балканфарма и Златен лев да ми дадат 2.3 лв. и да ме изненадат, с това че не си нося кръщелното (аз всъщност не зная къде ми е).

Коментар

Настина са ни принципни. В белите държави е лесно, тъй като правилата на играта са семпли, ясни и наложени. В държавите от нашия тип,си длъжен и това да анализираш - ако е част от рисковите фактори при оценката. Защо не провериш, как стават тия работи примерно в Русия, кой купува, кои акции, при какви условия. И защо май всички сериозни инвеститори в руски книжа до скоро купуваха само GDR-и и др. деривати, не и пряко книжа, тръгувани на руски борси. Просто май са смятали и този, законодателния риск.

Коментар

Антибиотик прави печалба : 5,8 млн лв спрямо 3,1 млн. лв за 6мес. на 2000 г. На акция се пада по 1.63лв или на годишна база 3.2лв на акция. После ми кажете, че Балканфарма мисли за дребните )

Коментар

Е,не! Това последното е направо абсурдно. Ще си позволя да те перефразирам: По твоята логика излиза че ако успееш да хванеш 50 % плюс 1 акция всички други да се хващат за палците защото не са анализирали законодателството. Ако наистина така мислиш няма нужда да продължаваме да спорим. Беше ми приятно но са ни много дълбоко принципните различия.

Коментар

Не забравяйте, че като се прави анализ на една инвестциия трябва да се прави анализ и на законодателството, административната практика и т.н. Т.е., като знаеш, че има пробив в закона и не е ясно на каква цена (при какви ограничения)ще можеш да продаваш - внимавай допълнително. Но си прав за хората: все някой си ги готви за нещо и в нужния момент си ги инсталира някъде. На мен лично това ми се струва нормално, но не ми харесва грубия начин на работа после - в новото им аплоа. По света дори и лобизмът се прави по правила, при спазване на законите и т.н. А тук: не трябва да спазваме закона, защото в момента, по конкретен повод, не ни устройва. Защо тази тема все я отбягвате?

Коментар

Ами на бившите работодатели на Ралица това им е работата, да инвестират и да се надяват на печалби. Те и на други места са инвестирали и все интересни фирми. кой знае ако не бяха Фармите кои щяха да бъдат и дали Розин и там нямаше да имат интереси. Спомни си пак за Соди. Ако пък те нямат тогава Калоян щеше да е на топа че той се грижи за нечии интереси. А че днес Ники Василев е поискал спешна среща с Лукойл - само техните си интереси ли защитават или на всички миноритарни акционери. Така е това са интересните фирми и не лсучайно чужденците са купували там. Какво означава това - да се сърдят на себе си че са купували, тая логика работи ако бизнеса на фирмата затъва и тия дето са купували са гледали само чартовете ама тука случая не е като НАСДАК миналата година. Анализаторите са си свършили работата,фирмите печелят та заприличват на печатници за пари и хоп - мажоритарния удря мандалото или минава на "процесинг". Как ще се промени спешно закона като парламента излиза в лятна отпуска пъук и като си дойдат докато се изговорят...

Коментар

Младия дилър,
                            не е сериозно това което си написал. За да излезе на 3,20 лева загуба за цялата година Троян трябва да има за второто полугодие загуба от 7,66 лева. Не забравяй разходите за данъци от първите шест месеца. А това че им вдигнаха цените на лекарствата през юли, нали знаеш юли е седмия месец на годината. По друг начин казано нетната им рентабилност от продажби от +24% трябва да отиде на –57%. Това и с “процесинг” трудно ще го постигнеш пък и лекарствата не са мазут. За Дупница въобще не ми се смята там сие за смях или по-скоро за плач Ако беше толкова лесно да се манипулират счетоводните отчети в Балканфарма Холдинг къде са спали защо направиха тоя гаф с печалбите

Коментар

Да, вярно, че Ралица по дефиниция не е държавен служител, а депутат. Толкова по-зле, че в момента, в който има позиция за въздействие върху държавните слутели - тя го прави безапелационно и полза на досегашните си работодатели.
                              Ти си прав, че е възможно всичко да си остане така на този пазар и основната причината за това ще бъдат еднаквите подходи и схеми на действие при всяка смяна на властта и на лицата в нея. Шансът на Н. Василев и на хората около него, нещо да се случи с пазара, е именно да не допускат подобни подходи. По това ще си проличи и дали наистина смятат да направят нещо ново. И по друго - ако спешно приемат промени в закона, които не да решават отделни лични проблеми, а да въведат нормална логика. В същото време: законът е ясен никъде няма задължение да се определя цената по някакъв метод. Слага се само маркер за минималната цена. Методите са за друго - акционерите да сравняват изчислените цени с предложението и ако искат - да продават. Ако не искат - да си държат акциите и да се сърдят на себе си, че са купували.
                              Опитът чрез натиск върху администрацията да се тълкува превратно закона,по конкретен случай и за защита на интереси на конкретни акционери, е нещо много опасно и не се знае кой и кога ще се опари от подобен подход, по друг случай.

Коментар

Сергей, ти помниш ли какво стана при Соди и кои бяха главните герои в пиесата? Кой беше ощетен там и кой всъщност е ощетен при случая с Фармите освен “правото” на кръвнина за мажоритарния? Подкрепям писмото че и по-крути мерки. Защото ми е ясно какво ще последва ако Холдинга прокара това търгово или Нафтата продължи на "процесинг". Съгласен ли си че и други сега следят внимателно развитието на нещата и чакат на пусия готови да забият зъби. После ще ни остане май само да се правим на велики на NASDAQ и на FOREX.
                                А пък Ралица не е държавен служител а депутат и доколкото знам работата и ще е да се занимава точно с капиталовия пазар. Да не се правим на ударени с мокър парцал, всеки е имал или има някъде интерес. Това означава ли да си мълчим и да си траем по принципни въпроси за да не ни обвинят че си го защитаваме А поводите винаги са конкретни, по дефиниция. Кажи ми какво му е честното да те принудят да си продадеш акциите на цена дето завода скоро ще я изкарва за три месеца. Явно е че закона трябва да се промени ама това може да стане най-рано есента а познай дотогава какво ще се е случило и дали ще ни трябва новия закон вече. Все така ли тоя капиталов пазар в България ще я кара на тласъци - Първи тласък, Лекс Мекс и ала бала - бум фиаско, втори тласък - закон,комисия, масова приватизация, фарми Софарми, Нефт и Соди - сега - бум фиаско, третия тласък предстои - поправен закон, БТК и НЕК - може и да няма фиаско. Ама кой ще ти повярва на пазар където на три четири години си губиш всичките пари и всичко започва отначало.

Коментар

Working...
                                X