IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ - обзор на дневната търговия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БФБ - обзор на дневната търговия

Още нещо по повод култовия коментар.....както казват Хиподил...."Не е важното да си добър, важното е да си МАНИАК!!!" ;-))))

Коментар

Обзървър, понякога наистина имаш култови коментари!

Keep on the good work, buddy!

Коментар

Не знам за Софарма, но Албена, Оргахим и ЦКБ ми изглеждат доста подценени. А от холдингите най-подценен сега е Синергон. Печалбата му на акция в консолидирания отчет тази година е по 1,53 лв. а миналата година е била 0,92 лв. Доста добра тенденция. Продажбите са по 20 лв. на акция. Чудя се кое ли държи цената му ниска, при положение че раздава и добър дивидент?
        Добрият, стар Батя

Коментар

Едва ли има още инвестиционни посредници, желаещи да се присъединят към "шведската тройка"
          Адски ме е яд, като я гледам тази Софарма на 16,60 пък нямам повече свободен ресурс

Коментар

Za srednata cena na ALMAK kolko mu e da se manipulira.Kakvo pre4i da se prehvurlqt 1000 br. na cena 10^,nqkoklko puti i togava srednata cena 6te bude li 10^.

Коментар

Точно. Тоест,цената на търговото ще се определи през идните 3м. С отчета не Шератон не съм се запознал,
              явно не е много добър. Там имаше някакви сериозни движения сред основните акционери...Сега всъщност "кой е там"?

Коментар

Това за 3-те месеца е вярно. Но май забравяш че търговото ще е след 3 месеца считано от сега. Т.е. цената ще се сравнява със средната пазарна за тези 3 месеца, а на за месеците когато беше 12,50 лв. Не се бъркай.
                За Шератон мисля че е една от най надценените акции. Разгледай му внимателно отчета и ще видиш за какво става дума. Никога не съм я харасвал тази акция. Бих купувал под 10 лв.
                Добрият, стар Батя

Коментар

По повод на Калиакра-да не забравяме,че цената не може да е по-ниска от средната за последните 3м.
                  За мен е ясно,че тя ще се повиши, въпросът по скоро е до колко ще стигне.

Коментар

Да,времето ще покаже. А що се отнася до SOFIX, считам, че тази корекция продължава вече неоправдано дълго.
                    Дъното беше отдавна достигнато. Може би и войната има някакво влияние. Никой не се решава на сериозни
                    покупки, всеки се ослушва и чака първо другите да започнат да купуват.Няма оборот и акциите са доста
                    подценени. От гледна точка на това дълго изчакване ми се струва че скоро време ще има експлозия и яко рали!
                    Между впрочем, какво става с SHERA- 22 лв??

Коментар

Да но това с Калиакра стана защото дружеството имаше много добри фундаментални показатели: висок собствен капитал, големи печалби и инвестиции. То и за Хранинвест всички очакваха цената да подскочи, но като няма фундамент, тогава и комисията няма основание да иска висока цена.
                      Ще поживеем, ще видим!
                      Добрият, стар Батя

Коментар

като прочетем търговото предложение ще видим

Коментар

Между впрочем, това, което стана с KALIA беше много яко, нали! От 2,60 на 36 лв!!

Коментар

Да,благодаря за мнението,Спекулант. На мен обаче ми се струва, че цената може да поотскочи малко.
                            А ти, Обзървър, как смяташ?

Коментар

Като гледам баланса на дружеството не мисля че цената ще е много висока. Може би някъде между 2 и 3 лв.
                              Мажоритарите предвидливо разводниха капитала и сега ще им е по-лесно. Иначе не очаквам някакви манипулации от тяхна страна защото вече доказаха че са коректни с миноритарите.
                              Мисля че хората които се опитват да купуват сега разчитат именно на това защото се знае че ще са акционери в непублично дружество.
                              Не вярвам да купуват защото очакват висока търгова цена. Просто дружеството не е добре финансово и тепърва ще се визстановява и ще прави бизнес.
                              Това е личното ми мнение.
                              Добрият, стар Батя

Коментар

Присъединявам се към мнението на Спекулант, като същевременно искам да благодаря на Обзървър за това, че
                                си е направил труда да ни даде възможност да се запознаем с анализа, а и въобще за професионалните анализи,
                                които той самият прави за дневната търговия.
                                Какво ще кажете за търговото за ALMAK? Каква според вас ще бъде цената, а и как всъщност ще бъде определена тя?
                                Доколкото знам, след уведомлението следва един 3м срок, и едва тогава ще бъде отправено самото предложение.
                                А цената ще се определи като среднопретеглената за тези 3м ? Като знаем как се развиха нещата при KALIA...?
                                Дали и сеза ще се наблюдава нещо подобно? Как мислите? Докъде ще стигне сегашната борсова цена?

Коментар

Working...
                                X