If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
първо се появи една оферта продава по 1 лв., която бе изкупена от спекулант, които след боени дни продаде по 2.5 лв. и нагоре, защото имаше прехвърляне на много акции при 6 лв. и средната цена за последните 3 месеца бе около 6 лв.
тогава се предложиха 253 хил. акции на Приватизационен сегмент при минимална цена 0.9 реални лв. и на тези нива станаха сделки.
посредниците (за собствена сметка 50 хил. акции ПФБК, 10 хил. Капман, 7 хил. ДЗИ-Инвест, около 3 хил. Юнионбанк, 21 хил. Улпия, няколко хил. Булфин инвест, Фико инвест и др.) и някои спекуланти си напълниха кошничките и сега лека по-лека, месец след месец, нагоре към 6 лв. Защото финансовите показатели отговярят на цена от 6-10 лв. и аз бих продавал на такива нива
sagi, да, но аз исках да ги шортя от 3.65, а се оказва че те са се покачили от 3.65 на 1.20
шегувам се, мисля че нещо не сме се разбрали с обзървър, предполагам че той ще разясни...
Losho vpe4etlenie pravi zabavqneto na publikuvaneto v saita na borsata na ot4etite sled tqhnoto polu4avane.
Kakvito i da sa pri4inite ostavat samneniq za zloupotrebi. Naprimer kak se izkupiha visqshtite ot sedmica akcii na ORGH i se okaza 4e ot4eta im za parvite 3 meseca e otli4en i t.n.
И още нещо - печалбата от основна дейност за първото тримесечие на Оргахим намалява не защото им намаляват приходите,напротив нарастват.Нарастват разходите за материали с 2 млн. което не е поради поскъпването на материалите а поради нарастване на тяхното количество! Щом са закупени повече материали значи се работи здраво!Още повече, че второто и третото тримесечие са много по-силни от първото по очевидни за предмета на дейност причини.
Братя аз незнам Вие какво мислите но водещото мнение сред анализаторите е за обезценка на долара през следващите 2-3години което неминуемо ще се отрази положително върху Оргахим!
По-важното е че пирходите от продажби на продукция нараставт с над 10%.
Колкото до това че някой купуват без да му мислят - ами правилно правят хората. Моите лични очаквания са че продажбата на 13% от БТ холдинг с компенсаторки ще привлече институционални инвеститори. Те обаче ако влязат на капиталовия пазар няма да си останат само с Булгартабак, а ще си направят портфейл от Албена, Софарма, Благоевград БТ и София БТ, Оргахим и т.н.
Момчета вижте отчета на Оргахим за първото тримесечие на тази година.Печалбата е двойно по голяма от тази за
същия период на миналата година (по около 3лв. на акция вместо 1,5лв.).Това как Ви се струва.А?
Коментар