Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеА накой ще опресни ли срока за търговото,- две седмици ли бе?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеХубаво е, че не зависи само от Асанчо, а времената вече са малко по-различни, с чекмеджето щеше да му е по-лесноNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
А да, включвайки и Чез Електро с още 1650 акции се променя сметката. Ама пак излиза около и над 400.
Всъщност, за Асанча изкупуването на миноритарния дял е просто досадно законово задължение, така че за чий му е да дава висока цена, като и с 67% пак си контролира всичко, дето му е кеф? За да не се разсърди дребосъка ли - буахаха. Шял бил дребосъка да пише на КФН - ми пишете бре, няма лошо. Отделно, доколко помня преди, тези подхвърлени 500 милиона евракис, които се споменават не за пръв път, включваха и инвестициите в дружествата в следващите няколко години, които бяха изчислявани на поне 100 милки
Иначе звучи отлично, ама ако цената е 500 милиона за всичко, както сам биг босът Асанча е рекъл, то непубличните не струват и пукната стотинка, щото директно е умножил 335 по 1,5, за да му дойдат 100% в Електро и разпределение. Ма Асанча ли бе да го опишеш
П.С. Искрено се надявам да видите 400+ кинта тук и 50 000+ кинта при електрото, което ме касае, ама надалиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
Много.Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение
Има и непублични.
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнениеЧЕЗ има общо 1 928 000 акции. 67% са на CZE A.S. 33% от този брой са 636 240 акции. Ако 323 мил. лв. разделим на 636 240 акции се получава малко над 500 лв. Бъркам ли някъде?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
По тази сметка излиза около 400лв
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеPRAGUE/SOFIA, July 27 (Reuters) - Czech utility CEZ has completed the sale of seven Bulgarian companies to financial group Eurohold for 335 million euros ($396 million), it said on Tuesday, as the company continues to withdraw from some foreign markets.
Eurohold estimated the total value of the deal at 500 million euros, including a mandatory tender offer to minority shareholders in two of the acquired companies.
https://www.reuters.com/article/cez-...-idUSL1N2P31NN
Хмммм, на мен така вече ми звучи доста добре. Тази разлика от 165млн евро са 323 млн лв за 33% от Чез Разпределение и Чез Електро, това излиза 968млн маркет кап на двете. По цени от днес капитализацията на двете я изкарвам 689млн ... или 40% над текущата цена. Бъркам ли някъде?! Дано, дано, дано
Коментар
-
PRAGUE/SOFIA, July 27 (Reuters) - Czech utility CEZ has completed the sale of seven Bulgarian companies to financial group Eurohold for 335 million euros ($396 million), it said on Tuesday, as the company continues to withdraw from some foreign markets.
Eurohold estimated the total value of the deal at 500 million euros, including a mandatory tender offer to minority shareholders in two of the acquired companies.
https://www.reuters.com/article/cez-...-idUSL1N2P31NN
Хмммм, на мен така вече ми звучи доста добре. Тази разлика от 165млн евро са 323 млн лв за 33% от Чез Разпределение и Чез Електро, това излиза 968млн маркет кап на двете. По цени от днес капитализацията на двете я изкарвам 689млн ... или 40% над текущата цена. Бъркам ли някъде?! Дано, дано, дано
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеOфициaлнo: "Eвpoxoлд" e нoвият coбcтвeниĸ нa бизнeca нa ЧEЗ в Бългapия
п.п Остава най-важното: колко ще е търговото на ЧЕЗ Разпределение ?
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар